Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași vor învăța în școala modulară începând cu luna octombrie 2024

Elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași vor învăța în școala modulară începând cu luna octombrie 2024

28 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Începând cu luna octombrie a anului 2024, elevii de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași ar putea să învețe în noua școală modulară. Lucrările de montare au început în luna august a acestui an.

Din luna octombrie, elevii de la Colegiul Pedagogic Iași vor învăța în școala modulară

În luna august a anului 2024, a început montarea școlii modulare în curtea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași. Elevii ar trebui să învețe în containere începând cu luna octombrie, după finalizarea lucrărilor.

„Se lucrează la șarpantă, la instalația de încălzire interioară cu calorifere cu agent termic. Se continuă cu finalizarea montajului instalațiilor electrice interioare, aferente modulelor. Elevii se vor muta în școala modulară când se vor finaliza integral toate lucrările, la sfârșitul lunii octombrie, dacă nu sunt modificări esențiale ale lucrărilor”, au transmis reprezentații Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași.

Școala modulară va găzdui temporar activitatea din cadrul instituției de învățământ până ce lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic vor fi finalizate.

Elevii își doresc să învețe de dimineață

Amintim faptul că, în anul 2023, elevii de la Colegiul Pedagogic au protestat în fața Primăriei Municipiului Iași. Aceștia își doreau să se găsească un spațiu în zona Copou, dar și o soluție, astfel încât toți elevii Colegiului Pedagogic să poată învăța dimineața. După un an de zile de protest, acest lucru nu s-a rezolvat, iar elevii învață tot după programul de după-amiază, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași.

Georgiana Luciu este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic, iar de doi ani de zile învață la „Asachi”. Aceasta așteaptă cu nerăbdare să se mute în școala modulară pentru a putea învăța din nou de dimineață.

„Față de programul de după-amiază, la școala modulară o să fie programul de dimineață și cred că va fi mult mai bine. Este obositor după-amiază și mai ales că ne ducem în clasele altor elevi, mai apar anumite discuții. Inițial, noi ne-am bucurat că se va renova liceul pentru că arăta într-un anumit fel, dar ne-am fi așteptat să se găsească o altă alternativă, nu să facem după-amiază și să intrăm peste alți elevi”, declară Georgiana Luciu, elevă.

Tânăra mai spune că, din cauza faptului că nu mai au un spațiu al lor, au avut multe de pierdut, diverse activități, precum cursurile de dans.

„Având în vedere că noi nu avem un spațiu al nostru, a trebuit să renunțăm la alte activități, mai aveam cluburi de dans, cor și acum nu mai facem pentru că nu avem spațiul nostru. Nouă ni se promite că o să învățăm în școala modulară din luna octombrie”, adaugă Georgiana Luciu, elevă.

În luna iunie a anului 2024, au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilelor monumentului istoric ale instituției de învățământ. Valoarea totală a acestora depășește 67 de milioane de lei, iar durata de execuție este estimată la 36 de luni în cazul clădirii liceului și 24 de luni pentru cantină. La începutul lunii iulie 2024, Primăria Iași a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cadrul Programului de finanțare „Școli Sigure și sănătoase”. În scurt timp, elevii vor putea învăța în școala modulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`