Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii de clasa a XII-a din Iași susțin astăzi ultima simulare! Cum arată calendarul examenului de Bacalaureat 2023

Elevii de clasa a XII-a din Iași susțin astăzi ultima simulare! Cum arată calendarul examenului de Bacalaureat 2023

19 ian. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Astăzi, 19 ianuarie 2023, începând cu ora 9:00, elevii ieșeni susțin ultima simulare din această perioadă, proba scrisă la alegere. Examenul este adresat doar elevilor de clasa a XII-a, care își vor verifica nivelul actual de pregătire pentru proba la alegere a profilului și specializării, la discipline precum Geografie, Psihologie, Logică, Economie, Sociologie, Filosofie, Informatică, Biologie, Fizică sau Chimie. Simularea urmărește familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor, având drept scop optimizarea rezultatelor obținute la finalul studiilor liceale

Iașul este unul dintre puținele județe care de peste un deceniu realizează constant, prin aceste evaluări, o radiografie de etapă, menită să transmită elevilor, părinților și cadrelor didactice, din timp, nivelul și stadiul pregătirii tinerilor, în vederea susținerii unora dintre cele mai importante examene din viețile lor.

Elevii din Iași susțin ultima simulare pentru Bacalaureat

Ultima simulare din acest început de semestru se va desfășura în condiții identice cu cele ale examenelor reale, iar elevii se vor deprinde cu atmosfera de examen, cu supravegherea prin intermediul camerelor audio-video, cu încadrarea în timpul propus, cu redactarea subiectului pe coli standard, cu documentele și instrumentele de lucru necesare.

Subiectele elaborate de comisii de lucru, la nivel județean, vor respecta structura propusă de Ministerul Educației pentru acest an școlar și vor avea un nivel mediu de dificultate. Și de această dată, activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară impuse de starea de alertă epidemică.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată după toate rigorile examenelor naționale, iar elevii vor primi rezultatele la începutul lunii februarie. Fiecare unitate școlară va analiza rezultatele elevilor și va stabili propriul program de activități remediale, menit să asigure o pregătire cât mai bună a tuturor celor care vor susține, la finalul anului școlar, examenul de Bacalaureat.

Inspectoratul Școlar Județean Iași va coordona buna organizare a simulării în toate unitățile de învățământ și va monitoriza pregătirea susținută a elevilor ieșeni pentru examenele naționale din anul școlar în curs.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2023

Examenul de Bacalaureat 2023 începe în data de 12 iunie, cu evaluarea competențelor. Pe 26 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susține prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Elevii se pot înscrie la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2023 în perioada 29 mai – 2 iunie, urmând ca în intervalul 26 – 29 iunie să aibă loc probele scrise. Calendarul examenului de Bacalaureat 2023 arată astfel: înscrierea candidaților la prima sesiune de examen (29 mai – 2 iunie), încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a (2 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (12 – 14 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 iunie), Evaluarea competențelor digitale (14 – 16 iunie), Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (19 – 21 iunie).

În ceea ce privește probele scrise, acestea se vor desfășura pe 26 iunie – Limba și literatura română, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului, 28 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării. Pe 29 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2023 vor fi afișate pe 3 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 7 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *