Prima pagină » Local » Elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” – ambasadori ai dansului și muzicii în Grecia

Elevii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” – ambasadori ai dansului și muzicii în Grecia

01 oct. 2024, 18:26,
Redacția BZI în Local

În urma invitației oficiale din partea Association of Festival Art World Festival Association, Ansamblul de dans popular „Izvorul Copoului” și Grupul vocal-instrumental „RESONARE”, ambele de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași, au participat la a X-a ediție a evenimentului „International Dance and Music Festival MAMA MIA FEST”, care a avut loc în perioada 24-28 septembrie 2024, în Skiathos, Grecia.

Participarea la festivalul desfășurat la nivel internațional a avut câteva obiective clare, menite să maximizeze experiența elevilor. Coordonatorii celor două grupuri de elevi, doamna profesor Brîndușa Clapon și doamna profesor Irina Popel, și-au propus să promoveze elevii talentați ai Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” în domeniul artei dansului popular și al interpretării muzicii vocale și instrumentale, să încurajeze actul artistic de calitate la nivel școlar, să stimuleze spiritul de competiție și comunicarea între participanții de diverse naționalități, contribuind astfel la creșterea valorii comunității școlare pe care o reprezintă.

Pentru mulți dintre elevi, participarea la festival a reprezentat o oportunitate unică de a-și explora identitatea culturală, de a crea legături internaționale, de a descoperi diversitatea culturală și de a învăța despre importanța exprimării artistice în societatea modernă.

Experiența unică pe care au trăit-o elevii în cadrul manifestărilor dedicate acestui eveniment cultural aduce motivație elevilor de a continua în mediul școlar conservarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești, de a prezenta publicului melodii cu valoare artistică, experimentând împreună bucuria și beneficiile interpretării muzicale.

Feedback-ul pozitiv din partea organizatorilor și aprecierea publicului au fost o confirmare a muncii lor și a pasiunii pentru artă.
Participarea grupurilor de elevi la festivalul de dans și muzică din Grecia a fost nu doar o oportunitate de a învăța, ci și o experiență transformatoare. Tinerii au plecat acasă nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu noi perspective asupra culturii și a lumii înconjurătoare. Acest festival a demonstrat încă o dată că arta are puterea de a conecta oamenii, contribuind la o societate mai deschisă și mai unită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 octombrie 2024
01 octombrie 2024