Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii alecsandriști, promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor
Elevii alecsandriști, promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor

Elevii alecsandriști, promotori ai alternativelor sustenabile pentru viitor

16 ian. 2021, 16:41,
în Eveniment-Social

La mijlocul lunii ianuarie, elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași au încheiat cu succes proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR (DevelopmentEducationandAwarenessRaising), prin intermediul unui mini-grant oferit de Fundația „Alături de Voi” România.

Timp de trei luni, echipa de proiect, formată din elevi ai claselor a XI-a și coordonată de prof. consilier școlar Cristina Vameșu, a organizat diferite activități incluse într-o campanie de informare, educare și conștientizare în mediul on line cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă. Dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, campania a fost focalizată pe obiectivul 1 – fără sărăcie, obiectivul 8 – muncă decentă și obiectivul 11 – orașe și comunități durabile.

Sub deviza „Nimeni nu rămâne în urmă”, pe toată durata proiectului, inclusiv în timpul vacanței de iarnă, peste 500 de elevi au beneficiat în mod direct de activitățile campaniei, și anume: 3 webinarii, congruente cu obiectivele de dezvoltare durabilă atinse prin proiect („Care este impactul sărăciei asupra dezvoltării psiho-sociale a copiilor?”; „Ce înseamnă muncă decentă în secolul 21?”; „Este orașul Iași un oraș durabil?”), 2 quiz-uri tematice pe tema drepturilor universale ale omului și ale copilului, concursuri de fotografie și conținut video focalizate pe cele 3 obiective de dezvoltare durabilă.

Premiile concursurilor, în valoare totală de 10.549 lei, au constat în device-uri utile pentru învățarea on line: tablete grafice, camere videoconferință, sisteme audio omnidirecționale, stick-uri de memorie USB și boxe portabile. Activitățile s-au desfășurat în contexte nonformale și au fost structurate pe principiile cooperării și competiției constructive, oferind ocazii de activare sau potențare a resurselor personale și de grup, de motivare, responsabilizare și implicare activă.

„Printr-o serie de activități atractive, organizate de elevii noștri exclusiv în mediul on line,proiectul a contribuit atât la creșterea gradului de informare, educare și conștientizare cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă, cât și la dezvoltarea deprinderilor de participare activă și responsabilizare, de cooperare și lucru în echipă, de valorizare practică a experiențelor de învățare, la activarea creativității potențiale a elevilor,printr-o echilibrare întrecompetitivitateși interactivitate.În același timp, în condițiile desfășurării procesului didactic în format on-line, proiectul a contribuit și la creșterea calității actului educațional, prin achiziția de resurse tehnologice pentru educația digitală”, a declarat Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`