În perioada 25–30 iulie 2022, s-a desfășurat la Focșani Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație, elevii calificați la etapa națională, toți fiind elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, obținând o serie de premii importante
Chiar dacă tinerii au fost premiați pentru performanțele dobândite la secțiuni diferite, această experiență a reprezentat pentru toți o rampă de lansare.
Creativitatea digitală a ieșenilor a fost răsplătită
Recent, patru tineri, elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, au participat la Olimpiada Națională de Inovare și Creativitate Digitală – InfoEducație, desfășurată la Focșani. Astfel, ieșenii au obținut următoarele premii: premiul al II-lea la secțiunea Programare roboți – Codrin Crîșmariu, clasa a X-a F, profesor coordonator: Mirela Țibu, premiul al II-lea la secțiunea Software utilitar – Paul Tănasă, clasa a XII-a E, actualmente absolvent, profesori coordonatori: Liliana Ursache, Liliana Vîrgă și Maftei Ionel, premiul al II-lea la secțiunea Aplicații web și premiul I la secțiunea Open – Alin Motricală, clasa a X-a B, profesori coordonatori: Mariana Grădinariu și Mirela Țibu, premiul I la secțiunea Roboți-Open – Denis Crîșmariu, clasa a XI-a D, profesor coordonator: Mirela Țibu.
Elevii din lotul județului Iași au fost însoțiți de doamna profesor Liliana Ursache de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
„Această competiție mi-a oferit oportunitatea de a-mi valorifica imaginația la maxim. Mă bucur că am reușit, ca elev, să dezvolt în echipă un proiect de robotică, anume un câine robotic, cu sprijinul atelierelor de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași, coordonate de doamna profesor Mirela Țibu. Sunt sigur că aceste lucruri o să mă ajute mult în viitor, sunt încântat că am ales acest liceu și pot face ceea ce îmi place în atelierele de robotică, chiar și în vacanță”, a declarat Codrin Crîșmariu, elev al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Experiența inedită a fost apreciată
Toți participanții s-au declarat mulțumiți de experiența de la olimpiadă, recomandând tuturor tinerilor o astfel de trăire.
„Participarea la InfoEducație a fost o experiență unică pentru mine. Atât concursul în sine, cât și activitățile de timp liber organizate complementar olimpiadei mi-au creat amintiri plăcute. Am avut oportunitatea de a-mi valida ideea proiectului la care lucrez, prin feedback-ul juriului și al celorlalți participanți, am cunoscut mulți elevi pasionați, cu care am împărtășit idei și de la care am avut ce învăța. Indiferent de experiența pe care o au în programare, le recomand elevilor să participe măcar o dată pe parcursul liceului la această olimpiadă”, a declarat Paul Tănasă, absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, admis atât la Facultatea de Informatică – Limba engleză, cât și la Facultatea de Automatică și Calculatoare.
Unul dintre profesorii de informatică de la cunoscutul liceu consideră că toți tinerii care se implică în astfel de proiecte sunt demni de apreciere.
„Mă fascinează mereu curajul cu care tinerii se implică în proiecte dificile, au intuiția de găsi soluțiile și satisfacția reușitei lucrului făcut cu mâinile lor. Este un privilegiu și o bucurie să fiu în mijlocul lor, să-i încurajez, să-i susțin și să descopăr împreună cu ei cum se construiesc visurile și cum se transformă în realitate. Vom dărui mai departe comunității forța ideilor inovative din domeniul IT, lecțiile învățate, caracterele frumos definite, deciziile mature, impactul profesional și recunoștința pentru valorile gravate adânc în ființa noastră, la LIIS”, a declarat profesorul de informatică Mirela Țibu.