Prima pagină » Local » Elevele de bani gata aruncă mii de lei pentru rochia purtată la banchetul de clasa a XII-a: „Vreau să fiu cea mai frumoasă” – GALERIE FOTO

Elevele de bani gata aruncă mii de lei pentru rochia purtată la banchetul de clasa a XII-a: „Vreau să fiu cea mai frumoasă” – GALERIE FOTO

20 mai 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

A început perioada banchetelor pentru absolvenții de liceu. Adolescenții din Iași nu se uită la bani când vine vorba de ținută. O rochie poate ajunge la câteva mii de lei. În plus, elevele dau bani și pe accesorii, încălțăminte și locație

Fetele de liceu sunt mereu în pas cu moda, iar în seara banchetului își dau silința să arate ca scoase din cutie. Prețurile ținutelor pornesc de la 350 de lei și pot ajunge și la 1.000 de lei. De asemenea, unele fete nu se uită la bani și aleg să își facă rochia la comandă sau să o închirieze.

„Avem pagină de Facebook, avem astfel de comenzi, desigur. Fetele văd rochiile pe pagină, astfel că cererea este mare în această perioadă. Ca să închiriezi o rochie mai prețioasă, cu pietre, dintr-un material bun, trebuie să te aștepți că prețurile pornesc de la 600 de lei și pot ajunge și la 1.500”, a declarat un angajat de la „Rochii de închiriat Iași”.

Absolventele nu se uită la bani când vine vorba de banchet

Rochie crem

Absolventele nu se uită la bani când vine vorba de banchet

La finalul studiilor liceale, fiecare absolventă, indiferent de instituția în care a studiat timp de patru ani, scoate bani grei din buzunar, pentru a se simți cea mai frumoasă în seara banchetului.

„Mi-am luat rochia deocamdată, am dat 850 de lei, o face o prietenă de-a mamei. Are multă dantelă și vreau să o păstrez amintire. La sandale vreau să nu dau mai mult de 200 de lei, accesorii am deja, facem banchetul la o locație de la Ciric, acum, la final de mai”, a declarat Delia Maria, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

O altă absolventă a împărtășit cu reporterii BZI gânduri despre pregătirile în ceea ce privește evenimentul special.

„Urmează să am banchetul la Kalipso, o locație nouă în Iași. Încă nu mi-am luat rochia pentru că sunt nehotărâtă, însă aș fi dispusă să dau oricât. La noi în clasă, prețurile la rochii variază între 350 de lei și 700 de lei. Pe banchet și curs festiv am dat aproape 700 de lei, mai exact 660 de lei. Alte clase din școală fac și la Elysium. Dacă îți faci în oraș părul, machiajul, îți mai cumperi și accesorii, mulți bani”, a menționat Amalia Maria, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași.

Mii de lei pentru o rochie

Rochie cu paiete

Unele domnișoare aleg să își facă rochia la comandă  sau să o închirieze

Pregătirea pentru examenul maturității ia o pauză la banchet. Denisa Andreea, elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv Iași, a plătit 1.025 de lei pe o rochie nude, elegantă.

„Am luat dintr-un magazin de pe Cuza Vodă, mi s-a părut elegantă, chiar dacă e simplă, n-am stat mult pe gânduri. Facem banchetul la Castel, în Breazu. Am dat 700 de lei. Părinții m-au susținut, unii prieteni spun că nu este așa specială, dar nu-mi pasă, important este că îmi place mie, vreau să fiu cea mai cea, cea mai frumoasă la banchetul de absolvire”, a menționat Denisa Andreea.

Comentarii
  • Daca s-ar putea inchiria si nitel creier sa aiba fetele la BAC….e valabil si pentru gugustiucii insotitori de bal.

    La Banchet stralucitori
    Se distreaza pana’n zori
    Dar la BAC sunt mutalai
    Si dau tezele niznai
    Cartea e pentru manzoci
    Noi citam doar din tik-toci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *