Prima pagină » Economic Local » Elevă olimpică din Iași, ținută în frig de patru ierni! Municipalitatea, dată în judecată pe toate fronturile. Edilii: „Nu înțeleg demersul doamnei”
Elevă olimpică din Iași, ținută în frig de patru ierni! Municipalitatea, dată în judecată pe toate fronturile. Edilii:

Elevă olimpică din Iași, ținută în frig de patru ierni! Municipalitatea, dată în judecată pe toate fronturile. Edilii: „Nu înțeleg demersul doamnei”

11 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Andreea Agapi, chiriașa Primăriei, s-a lansat în zeci de procese, totul începând de la condițiile improprii din apartamentele municipalității. Are nevoie de un imobil cu titlul de locuință socială, amplasat cât mai aproape de o unitate spitalicească. Este dispusă să plătească pentru racordarea la utilități și renovarea unei case din Copou. Între timp, a fost mutată într-un apartament de lângă Judecătoria Iași, dar care nu este conectat la rețeaua de gaze.

„În A. Panu înghețăm de frig, așa cum am înghețat în ultimii ani, după ce ne-ați tăiat abuziv utilitățile în «Braunstein» sau în «Berthelot». Vă rog să mă lăsați să îmi fac eu racordurile în Micle nr.1. Vrem să ne mutăm de urgență pentru a nu ne pierde bunurile”, spune Agapi în cerere. „Locuința de pe strada Veronica Micle va intra într-o expertizare. Este un imobil care nu prezintă siguranță în exploatare, nu poate fi pus la dispoziție”, este replica Primăriei.

Scandalul Andreea Agapi – Primăria Iași nu pare să ajungă la final. Chiriașa municipalității din Palatul „Braunstein”, acum aflat în reabilitare, încearcă să obțină o locuință socială, invocând și problemele de sănătate. La un moment dat, a fost repartizată într-unul din apartamentele din Casa „Berthelot”, împreună cu fiica sa, Sofia. Dar, și această clădire a fost evacuată, tot pentru reabilitare. Acum, aflată în clasa a X-a, la Colegiul „Mihai Eminescu”, fata are rezultate bune la studii, fiind olimpică națională la Geografie. Însă, condițiile de studiu nu sunt propice. La un moment dat, Casa „Berthelot” a fost deconectată de la utilități. Consecința: mama și fiica au fost nevoite să doarmă în hoteluri și pe la prieteni, până la trecerea anotimpului friguros. Andreea Agapi nu a acceptat orice apartament. Din cauza dizabilității, avea nevoie de o locuință în apropierea unei unități spitalicești. Însă, cererea nu a fost acceptată.

Dispusă să investească

Andreea Agapi a identificat o casă a primăriei situată pe strada Veronica Micle, nr.1. Aceasta era dispusă să suporte cheltuielile pentru racordarea la utilități și pentru reparațiile curente. Însă, nu a primt acceptul Primăriei. Între timp, i-a fost repartizat un apartament situat în blocul de pe str. A. Panu, chiar lângă Judecătoria Iași. Imobilul nu este conectat la rețeaua de gaze.

„Vă anunț că renunț la orice ajutor din parte a Primăriei pentru a-mi fi puse utilitățile în Micle, nr.1. În A. Panu înghețăm de frig, așa cum am înghețat în ultimii ani, după ce ne-ați tăiat abuziv utilitățile în «Braunstein» sau în «Berthelot». Vă rog să mă lăsați să îmi fac eu racordurile în Micle, nr.1. Vrem să ne mutăm de urgență pentru a nu ne pierde bunurile”, arată Agapi într-o cerere adresată municipalității.

Primăria: „Se expertizează”

Reprezentanții Primăriei spun că locuința din Veronica Micle, nr.1 nu poate fi ocupată, pentru că se află într-o stare avansată de degradare.

„Pe data de 17 februarie am obținut evacuarea din Casa «Berthelot». Locuința de pe strada Veronica Micle va intra într-o expertizare. Este un imobil care nu prezintă siguranță în exploatare, nu poate fi pus la dispoziție. Doamna a fost recazată în apartamentul din A. Panu. A semnat contractul, i s-au pus utilități, lustre. Nu înțelegem demersul doamnei Agapi. Dacă este nevoie, aducem aeroterme, schimbăm ușa. Imobilul de pe Micle are și un regim special, este monument istoric, nu poate repara oricine”, spun edilii.

În cursul acestei zile, Andreea Agapi suține că va organiza un protest în fața Palatului Roznovanu, prin care dorește să arate abuzurile Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *