Prima pagină » Local » Elevă din Iași, bătută și umilită de mai mulți colegi! Mama fetei, care lucrează în Germania, a aflat de pe internet întreaga grozăvie – VIDEO

Elevă din Iași, bătută și umilită de mai mulți colegi! Mama fetei, care lucrează în Germania, a aflat de pe internet întreaga grozăvie – VIDEO

26 mai 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un incident strigător la cer a avut loc în satul Zbereni din comuna Cotnari! Ioana U., o fată în vârstă de 12 ani, din satul Făgăt, a fost bătută și umilită de colegii săi de școală. Aceștia, nu numai că și-au bătut joc de ea, dar s-au și mândrit cu faptele lor, acestea fiind înregistrate video și distribuite pe rețelele sociale. Videoclipurile au devenit virale, iar ieșenii au fost extrem de revoltați de imaginile văzute, cerând implicarea poliției și a părinților. Mama victimei, care este plecată în străinătate, a aflat despre întâmplare de pe Facebook.

Vineri, 20 mai 2022, o elevă de clasa a V-a de la Școala Gimnazială Zbereni a fost victima unei brutalități extreme din partea colegilor, fiind bătută și umilită. Fata a fost lovită cu palmele și pumnii în cap și cu picioarele în burtă de la 4 elevi și a fost înjurată ca la ușa cortului. Traumatizată de întâmplare, nu i-a povestit, însă, mamei, căreia i-a picat cerul în cap când și-a văzut copilul batjocorit, pe internet. Ionela Dumitrașcu, mama fetei, a povestit printre lacrimi că este foarte șocată de abuzurile suferite de fiica ei și dorește să o ia cu ea în Germania. Poliția s-a sesizat și a deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

O elevă din Cotnari, transformată în sacul de box al colegilor!

Recent, pe rețelele de socializare au circulat niște materiale video care au scandalizat utilizatorii ieșeni. Din imagini se poate observa cum o fată este urmărită insistent de câțiva copii de vârsta ei și o intimidează verbal și fizic. Aceasta, în urma unui așa-zis conflict, a fost luată la întrebări și bruscată de ceilalți adolescenți. Printre palme, înjurături, picioare și pumni, Ioana U. a încercat să scape, însă a fost ajunsă din urmă. Directorul Școlii Gimnaziale Zbereni, Dumitru Ezaru, a aflat despre acest conflict și a spus că a luat anumite măsuri.

„În data de 20 mai 2022, a avut loc un incident neplăcut in care au fost implicați un grup de copii, printre care și elevi de la Școala Zbereni. Școala s-a sesizat, a informat Inspectoratul Școlar Județean Iași și demarat o anchetă cu privire la cele întâmplate, în paralel cu cea organizată de poliție. Incidentul s-a produs pe raza satului Zbereni, nu cunosc exact locația. Ieri am organizat o activitate în care au participat părinții copiilor implicați, profesorii, eu, directorul și 2 agenți de poliție. Am încercat să elaborăm un plan de intervenție comun școală-familie, să găsim cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemei. Am avut o discuție constructivă cu părinții copiilor, încercând să găsim modalități de a evita repetarea unor astfel de incidente. Elevii cu probleme au în jur de 13-14 ani și învață în clasele a VI-a și a VII-a”, a explicat directorul Școlii Gimnaziale Zbereni, Dumitru Ezaru.

Anchetă deschisă în cazul fetei bătute

Oamenii legii au reacționat la această situație, inițiind o anchetă și făcând cercetări pentru stabilirea vinovaților.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, facem precizarea că, în cauză, polițiștii din cadrul Secției nr. IX Poliție Rurală Hârlău au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de liberate în mod ilegal, în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Mama unuia dintre copiii agresori declară că nu o are pe fiica sa sub supraveghere și că este afectată de situație.

„Fiica mea nu locuiește cu mine, stă cu tatăl ei pentru că noi suntem separați”, spune scurt Elena Coroeanu, mama unuia dintre adolescenții implicați.

O copilă lăsată în grija mătușii, bătută și umilită, apoi postată pe internet

Ionela Dumitrașcu, mama adolescentei, a trecut printr-un șoc groaznic când și-a dat seama că fata agresată despre care vorbește toată lumea este chiar fiica sa. Aceasta povestește că și-a lăsat cele 2 fiice în grija unei mătușe pentru ca ea să le poată asigura un nivel de trai mai bun în Germania. Acum și-a schimbat complet părerea și arde de nerăbdare să își ia fetele din România pentru a fi alături de ea.

„Eu lucrez în Germania. Am 2 fete, tatăl lor este decăzut din drepturile părintești total și eu parțial, ca să poată fi luate în plasament familial de mătușa din partea tatălui meu. Mătușa nu m-a informat, deși evenimentul s-a petrecut vineri. Eu am aflat de pe internet. Sunt foarte revoltată că nu mi-au spus ele, deși le-am cumpărat telefoane ca să putem să vorbim. Au internet, dar ea nu le-a lăsat să mă informeze și am aflat din mediul online. Nu a vrut sa îmi zică pentru că știa că de mult vreau să îmi iau copiii lângă mine și că acum nu o să le mai las dacă s-a întâmplat asta. Doream de mult să le iau, dar nu aveam posibilitatea, așteptam să obțin un loc de muncă mai bine plătit în Germania. Mătușa nu a mers cu fata la medicina legală. Nici măcar la spital nu a dus-o după cele întâmplate. Sunt doar pozele făcute de politie… Am luat legătura cu o avocată pentru că nu este încă târziu să meargă la medicina legală și să se facă tot ce e necesar”, a povestit Ionela Dumitrașcu, mama fetei.

Fata a rămas cu traume după ce a fost agresată de colegi

Ieșeanca spune că fiica sa a rămas cu traume după ce a fost bătută, însă persoana care o are în grijă o obligă să meargă la școală.

„Fata mea a avut vânătăi pe gât pentru că a fost strânsă brutal, are nasul rănit, e traumatizată psihic, îi e foarte frica și mătușa a obligat-o să meargă în continuare la școală, deși ea nu ar fi vrut. Colegii se legau de foarte mult timp de ea, dar, vorbind cu ea la telefon, nu a părut că e o situație așa de gravă și i-am zis să îi ignore, ca sunt invidioși. Cu toate ca eu si mătușa am educat-o și am instruit-o să își vadă de treaba ei, tot a pățit-o. Când i-am spus că am aflat de incident de pe internet, a devenit și mai afectată psihic”, adaugă femeia.

Ionela Dumitrașcu susține că fiica ar mai fi fost bătută și în trecut de acele fete.

„Pe de o parte, îmi pare foarte rău că imaginile cu fata mea au ajuns publice, dar îmi pare bine că am văzut cu ochii mei și m-am trezit, că nu aveam contact cu realitatea din România! M-a revoltat și diriginta care le-a certat pe fata mea și pe mătușa că de ce au chemat poliția, că se putea rezolva conflictul la nivel de școală. Mătușa a zis că e de mult avertizată de la școală că fiica mea este jignită și agresată verbal, nu mă așteptam să se ajungă și fizic. Fiica mea e liniștită și își vede de treabă, se îmbracă modest față de colegele ei“, menționează mama fetei bătute.

Urmează să se stabilească ce măsuri se vor lua pentru acest incident în care o elevă din Iași a fost bătută și umilită.

Comentarii
  • Ein zwei polizei

    Mama decazuta din drepturi, partial. Hahahahahaha.
    Viata mai buna, hahahahaha.
    Rupt contactul cu Romania, hahahahaha.
    Rien ne va plus, cherie….

  • Ați urcat deja în avion sa vă luați copii din mediul ala?Dacă ,da sunteți mamă,dacă nu,nu vi se potrivește cuvântul „mamă”.E c.am dur mesajul meu.Dar nimic în lumea asta, nu merita mai mult,decât copilul tău sa fie lângă tine.Uite ce i sa întâmplat?Va rămâne cu aceasta trauma, toată viata.Iar,javrele alea,sa răspundă în fata legii.Sa plătească părinții pt asa o educație,pana ii ia naibii.

  • da ma ca toata lumea are bani de avion la discretie
    iar pentru agresori un pic de reeducare le-ar fi benefica pe termen lung

  • daca eram in locu lu taicasu ma duceam si le dadeam foc la casa

  • Eu le taiam gaturile la plozii agresori!..Abia vom avea in viitor mai putin infractori si asistati sociali,manca-i-ar viermii de vii,sa-i manance!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *