Prima pagină » Eveniment-Social » Elev din Iasi, noul Ministru al Apararii
Elev din Iasi, noul Ministru al Apararii

Elev din Iasi, noul Ministru al Apararii

22 sept. 2015, 17:13,
Echipa BZI.ro în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:518359;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Rosu Cezar Dumitru, elev la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Iasi, care detine in prezent functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor, a participat la concursul national „Ministru pentru o zi”, organizat, in luna august, de Consiliul National al Elevilor (CNE) si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, in parteneriat cu alte ministere. Mai multi elevi ieseni s-au inscris in aceasta competitie, dar pana in prezent a fost anuntat rezultatul doar pentru Ministerul Apararii Nationale.
Vezi si Elev din Iasi, medaliat la o importanta olimpiada internationala
 
„Jocurile de rol, prin care elevii exerseaza functiile de primar, prefect sau ministru, reprezinta o modalitate interactiva si inedita de implicare activa a acestora in viata comunitatii”, a subliniat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General.
Vezi si Elev din Iasi, locul I in Europa, la Olimpiada Internationala de Fizica
 
In urma aplicatiei trimise pe portalul CNE – wedu.ro, care a constat in prezentarea a doua proiecte implementate pentru elevi, argumentarea alegerii ministerului pentru care candideaza si initierea unui proiect pentru aceasta institutie, Cezar Rosu a obtinut cele mai multe voturi pe platforma. In final, alegerea candidaturii elevului iesean pentru acest portofoliu a fost facuta prin consultarea Ministrului Apararii. In perioada urmatoare, tanarul „ministru” va detine portofoliul Ministerului Apararii Nationale timp de o zi, eveniment care va avea loc la Bucuresti sau la Iasi.
Vezi si Elev din Iasi calificat in Lotul National la Olimpiada Nationala de Informatica
 
„Proiectul Ministru pentru o zi, aflat la a II-a editie, este o oportunitate pentru toti elevii, datorita scopului de a promova elevii lideri ca actori implicati in problemele comunitatii, dar si cresterea cadrului de perceptie a elevilor asupra activitatii ministerelor. Eu am aplicat in mod special pentru Ministerul Apararii Nationale, deoarece consider ca in acest domeniu pot contribui cu idei si planuri de dezvoltare atat pentru M.Ap.N, cat si pentru elevii ce vor afla despre acest proiect prin intermediul meu”, a declarat Cezar Rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *