Prima pagină » Eveniment-Social » Elev din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19! Evaluarea Națională 2020 este în pericol! Profesorul Laviniu Lăcustă, lider USLIP: „Iresponsabilitatea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății nu poate fi tolerată!”
Elev din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19! Evaluarea Națională 2020 este în pericol! Profesorul Laviniu Lăcustă, lider USLIP:

Elev din Iași, confirmat pozitiv cu COVID-19! Evaluarea Națională 2020 este în pericol! Profesorul Laviniu Lăcustă, lider USLIP: „Iresponsabilitatea Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății nu poate fi tolerată!”

10 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Primul caz al unui elev din Iași confirmat pozitiv cu COVID-19! Evaluarea Națională 2020 poate fi pusă în pericol! Tânărul este elev în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv Iași. Acest elev a intrat în contact cu alți 11 colegi și cu 2 profesori. Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă epidemiologică și spațiile Liceului cu Program Sportiv au fost dezinfectate. „Acest elev, depistat pozitiv cu COVID-19, este în clasa a VIII-a. Acesta a fost la școală miercuri, 3 și joi, 4 iunie 2020. El locuia cu bunica sa, care a fost în spital pentru a fi operată și a fost testată ulterior pozitiv cu COVID-19. În consecință, vineri, 5 iunie, când am aflat că acest elev este pozitiv, am informat forurile superioare. Colegilor și profesorilor care au intrat în contact cu el li s-a recomandat să nu vină la școală și să se autoizoleze”, a menționat prof. Ilie Gheorghică, director al Liceului cu Program Sportiv din Iași

Cazul primului elev din Iași confirmat pozitiv cu COVID-19 pune Evaluarea Națională 2020 în pericol. Acest elev a intrat în contact cu alți 11 colegi și cu 2 profesori. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a demarat o anchetă epidemiologică.

„Acest elev, depistat pozitiv cu COVID-19, este în clasa a VIII-a. Acesta a fost la școală miercuri, 3 și joi, 4 iunie 2020. El locuia cu bunica sa, care a fost în spital pentru a fi operată și a fost testată ulterior pozitiv cu COVID-19. În consecință, vineri, 5 iunie, când am aflat că acest elev este pozitiv, am informat forurile superioare. Colegilor și profesorilor care au intrat în contact cu el li s-a recomandat să nu vină la școală și să se autoizoleze”, a menționat prof. Ilie Gheorghică, directorul Liceului cu Program Sportiv din Iași.

Filmul primului caz de infectare cu COVID-19 al elevului de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv Iași

Acest elev, confirmat pozitiv cu COVID-19, de la Liceul cu Program Sportiv, s-a infectat de la bunica sa. Tânărul locuia alături de familia sa. Acest elev a participat la activitățile de pregătire organizate în unitatea de învățământ pe parcursul săptămânii trecute, alături de 10 colegi.

„Un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost diagnosticat cu COVID-19 vineri seara, împreună cu părinții lui. Acest elev a participat la activitățile de pregătire organizate în unitatea de învățământ pe parcursul săptămânii trecute, alături de 10 colegi. Elevul găsit pozitiv a fost înregistrat la controlul epidemiologic din zilele de pregătire cu 36,3 grade Celsius și a depus declarația conform căreia nu are în familie cazuri de COVID-19.

Prin decizia DSP, elevii de clasa a VIII-a și profesorii cu care aceștia au lucrat sunt sub supraveghere medicală, în izolare la domiciliu. Luni, 8 iunie, o firmă specializată a realizat decontaminarea tuturor spațiilor. Prin decizia DSP, pe 9 iunie au revenit în școală, pentru activitățile specifice de pregătire, exclusiv elevii de clasa a XII-a și profesorii lor. IȘJ Iași, în colaborare cu DSP, urmărește evoluția cazului și luarea măsurilor impuse de actualul context epidemiologic”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Cazul acestui elev ieșean poate pune în pericol Evaluarea Națională 2020!

În acest context, cazul acestui elev poate pune în pericol Evaluarea Națională 2020! Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași, prof. Laviniu Lăcustă, acuză Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Ministerul Sănătății (MS) de inconștiență. Asta, pentru că au decis susținerea Evaluării Naționale 2020 și a Bacalaureatului 2020.

„Așa cum avertizam de mai bine de o lună, ambiția Ministerului Educației și Ministerului Sănătății de a aduce elevii la școală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională începe să genereze consecințe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev care a fost prezent la școală pentru două zile și, inevitabil, a intrat în contact cu profesorii și cel puțin 10 colegi. Conducerea USLIP Iași mai monitorizează două situații din două unități școlare, unde avem în derulare teste medicale. Așa cum am avertizat, nicio așa-zisă „măsură de siguranță” adoptată de MEC nu poate opri «importul» virusurilor în școli”, a precizat prof. Laviniu Lăcustă.

Prof. Laviniu Lăcustă: „Întreaga responsabilitate pentru consecințele care pot decurge din acest experiment social aparține MEC și MS!”

Prof. Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași, a contestat în instanță susținerea fizică a examenelor naționale. Profesorul Lăcustă spune că întreaga responsabilitate pentru consecințele care pot decurge din acest experiment social aparține Ministerelor Educației și Cercetării și Sanătății.

„Este îngrijorător și faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi și profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanțare fizică în unitățile de învățământ. USLIP Iași subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecințele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire și participare la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională aparține în exclusivitate MEC și MS. Această ultimă instituție are obligația de a pune sănătatea publică a populației României deasupra oricăror altor considerente, indiferent de justificarea acestora”, a conchis prof. Laviniu Lăcustă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024