Prima pagină » Titlurile zilei » Elev de la Liceul de Mecatronică și Automatizări din Iași, lăsat repetent, deși susține că a dat șpagă dirigintelui. Iulian Feraru: „Nu am cotizat cât trebuie. Anul acesta, m-a ajuns șpaga 1.200 de lei” – FOTO

Elev de la Liceul de Mecatronică și Automatizări din Iași, lăsat repetent, deși susține că a dat șpagă dirigintelui. Iulian Feraru: „Nu am cotizat cât trebuie. Anul acesta, m-a ajuns șpaga 1.200 de lei” – FOTO

03 aug. 2023, 02:00, 23 ,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Iulian Feraru, un tânăr în vârstă de 37 de ani, din Valea Adâncă, județul Iași, a intrat în conflict cu profesorii de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări. Elevul a fost înscris la seral, urmând ca la finalul anului acesta școlar, în clasa a XI-a, să fie lăsat repetent. Deși bărbatul i-ar fi oferit dirigintelui, în tranșe, suma de 1.200 de lei, pentru a-i fi motivate absențele, cadrul didactic l-ar fi lăsat baltă

Iulian Feraru îl acuză pe dirigintele său de la seral, specializarea Mecanică, de faptul că i-a cerut șpagă ca să îl treacă, iar mai apoi, după ce a primit banii, nu s-a ținut de cuvânt. Mai mult, acesta a susținut reporterilor BZI că alți colegi, care au procedat la fel, au reușit să promoveze.

„Am fost lăsat repetent la finalul semestrului II pe bază de absențe, cu toate că am fost la școală. Adevărat, nu de fiecare dată, dar am fost mai des decât în primii 2 ani sau în primul semestru. Școala, profesorii au decis să mă lase repetent din cauza altei probleme.

Nu am cotizat cât trebuie. Anul acesta, m-a ajuns șpaga, la școală, doar 1.200 de lei, atât am putut da și nu a fost mulțumit dirigintele. Doar lui i-am dat suma asta, pe rând, el se descurca mai departe, dădea mai departe. Sunt supărat pe toți profesorii, pe școală. Toți m-au lăsat repetent”, a declarat Iulian Feraru.

Acuzații grave la adresa profesorilor de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași

Iulian Feraru a subliniat faptul că este dispus să facă și plângere la poliție, doar pentru ca oamenii să afle de situația de la Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași.

„În acest liceu se face totul doar pe hârtie, în realitate, majoritatea elevilor sunt plecați în țări străine, la muncă, ca apoi să fie bine, mersi, promovați. Dirigintele mi-a cerut să aduc o adeverință de muncă ca să-mi motiveze absențele. Am adus, am făcut și cererea pe care mi-a spus să o fac de față cu el și după ce i-am dat ultima tranșă de bani… Spunându-mi că totul este ok și nu mai are rost să vin la ore, asta fiind în ultima lună de școală, iunie. Chiar înainte de greva cu salariile salarii mărite, l-am sunat de câteva ori și nu mi-a mai răspuns.

Apoi, când am sunat la secretariat, mi s-a spus că sunt repetent din cauza absențelor. O am martor pe soție, am venit la școală și profesorii nici nu erau acolo. Când eram în clasă, m-am dus cu soția și chiar au dat-o afară că, na… Au voie doar elevii.

Am vorbit și cu directoarea, mi-a spus că fac liceul de rușine… Am dovezi, conversațiile dintre colegii care erau obișnuiți să plătească ca să treacă. O să merg peste tot doar ca să se afle adevărul, chit că o să mă aleg și eu cu dosar penal. Mi-am făcut temele mereu, chiar nu e corect, eu am nevoie de diplomă”, a menționat Iulian Feraru.

Dirigintele: „Abia aștept să ne vedem în instanță”

Dirigintele elevului lăsat repetent, Vasile Plop, și-a exprimat punctul de vedere vizavi de scandalul în care este implicat.

„Există o anchetă la ISJ, așteptăm răspunsul. Nu este adevărat nimic. Abia aștept să mă văd cu elevul în instanță, eu știu povestea… Este un elev șantajist, care vrea să promoveze și apelează la astfel de lucruri. În semestrul II a venit de două ori la școală… Și atunci ca să filmeze, să înregistreze. A stat câte jumătate de oră la școală, așa face un elev? Nu cunoaște profesorii, colegii, nimic.

Adeverința adusă de el de la locul de muncă dovedește chiar faptul că el era mereu acolo și niciodată la școală, lucrează ca șofer pe nu știu unde. Știu că la un moment dat a amenințat profesorul de istorie, a venit cu soția peste director și bineînțeles că nu avea voie cu străinii la școală, i s-a spus să plece”, a menționat profesorul de matematică, Vasile Plop.

Comentarii
  • Nu cred ca nu a fosr vointa din partea profesorilor . Cred ca el e doar suparat ca trebuie sa mai faca odata anu scolar.
    Asta e… trebuia sa il faci fara scandal , acu iti va fii mult mai greu.

  • Anul acesta au fost module .. deci nu prea a fost la scoala!

  • Pune mâna și învață măi panaramă, lasă șantajele și țigănismele, ăsta e un liceu bun în care se învață meserie, nu arunca tu cu noroi în domnii profesori.

  • Daca si acum cand nu prea s-a facut scoala , mai ales in ultima parte, tu ai ramas repterent, e clara trsaba. Problema e ca tu nu prea ai cum sa dovedesti ca ai dat bani, dar ei si politia pot dovedi ca tu si altii erati prin tara sau ati trecut vama.

  • Feraru Iulian

    Eu nu mă ascund după anonimat

  • Va meritati unii pe altii

    Bai, daca esti la liceu la 37 de ani si nu treci clasa nici cu spaga, poate ca mai bine lasi liceul si te duci acolo la sapat santuri. Lasi mecanica celor care se pricep la mecanica, altfel poate se mai intampla vreo nenorocire daca unii ca tine se ocupa de intretinerea autovehiculelor.
    Iar profesorii spagari: sa platiti conform legii pt. povara pe care o creati elevilor si parintilor. N-ati iesit unul sa protestati impotriva noilor programe scolare, iesiti in strada numai pt. bani, pt. bani majoritatea ati indobitoci copiii cu mai orice vi se spune de mai sus.

  • Darea de mita este infractiune. Tocmai s-a autodenuntat.

  • 🌈 Decizie: Profesorii de la stat sunt funcționari; pot fi acuzați de luare de mită !

    În atenția elevilor care dau mită și a profesorilor care pretind bani pentru examene, mărire de note, motivarea absențelor,etç !

    🌚 Profesorii din școlile de stat sunt considerați, în sensul legii penale, funcționari publici, astfel că aceștia pot fi cercetați și pedepsiți penal pentru infracțiunea de luare de mită, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) printr-o decizie apărută miercuri în Monitorul Oficial.

    Actualmente, pedeapsa pentru luare de mită este închisoarea de la trei la zece ani.

  • Elev bine „elevat” la 37 de ani. Esti tare, nene. Bravo! La multi ani si la mai mare!

  • Dar , dati poze si cu țiganul ..pardon romul , că după nume sigur e ..haoleu , mancațiaș!!!!😊

  • Cât de prost să fii să spui c-ai dat șpagă să treci anul școlar..!!
    E plină tara asta de astfel de prosti..!
    Pune mâna și învață carte c-o să rada și copii de tine..!

  • Guzganul Rozaliu

    Daca reuseste sa ia bacalaureatul pana la 40 de ani, are sanse mari sa ajunga prim ministru ca Marsel din Buzau

  • Lasa-neeeee si lasa-teeeee de scoala! Nu te duce capul! Poate bani ai, dar minte nu. Te-ai autodenuntat ca ai dat mita. Stii ce inseamna asta? Nuuuu….Nu ai cum, ca nu ai cu ce…Nu ai reusit pana la 37 de ani, de ce mai chinui profesorii….Ai sa iesi la pensie tot fara bacalaureat. Asta e!

  • Vasile Pascanu

    I-aș sugera o soluție. Să facă liceul după ce se pensionează.

  • Nu a cotizat la cine trebuie.
    Directorii sunt dispecerii de spagi,apoi de la ei, la inspectori.
    Pentru asta sunt plantati pe funcții,pt asta li s au marit inca o data salariile:sa vanda supliniri ,posturi,corigente la 2a reexaminare,transferuri elevi,ajutor la alegeri pt cine trebuie ,samd.
    Viata grea au bietii directori,toti cu salarii mai mari de 2000 euro !!!!

  • Dar poate te-au lăsat repetent fiindcă ești prost, te-ai gândit și la varianta asta?

  • Viitorul ministru de interne…

  • Să vină la noi în construcții. Avem nevoie de personal.

  • Și Viorel Blajut tot la acest liceu a făcut 13 clase la seral și a luat bacaloreatul din a 2 a încercare la 40 de ani, acest liceu e un cimitir al elefanților ce vvor sa aibă liceul, nu contează la ce vârstă și cu ce rămân după ce îl absolvă, liceul eminentelor cenușii

  • Mare prostănac.

  • 💞 Esti elev/student ? Filmează pe oricine care cere bani pt examene, fondul scolii, motivare absente, cadou scump de 8 martie, etc. Profesorii corupți tre' să meargă la temniță 💞

    🙈 Bravo! Dirigintele primeste spagă, iar elevul e vinovat.

    Dragi elevi, de azi inainte atunci cand mai dati bani…filmați momentul.
    Aveti telefon mobil cu camera 8K UHD , 4K UHD sau HD ready ?
    Bun, filmeaza momentul cand cere sau primeste mita: pt motivare absente, examen,fondul clasei, pt chiloti tanga la dirigă, pentru excursii de Lux când e ziua ei, etc.

    Dupa aceea, asigurati-va ca acea filmare ajunge la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.
    Mai departe nu vă priveste, se vor ocupa procurorii de acel profesor corupt.

  • Ciaurel, unde ai cântare azi? Lustruiește saxofonul.

  • Un prost care nici la seral nu e in staré sa treaca clasa. Sigur ca si in cadrul societatii tot un neadaptat este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *