Prima pagină » National » Elena Udrea, ultima încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute

Elena Udrea, ultima încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute

16 mai 2022, 18:28,
în National

Elena Udrea mai face o ultimă încercare de a scăpa de condamnarea în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a găsit o cale extraordinară de atac să scape de condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Înalta Curte de Casație și Justișie ar fi trebuit luni să ia în dezbatere recursul în casație introdus de Elena Udrea. Ultima cale extraordinară de atac la care poate apela fostul ministru al Turismului pentru a obține rejudecarea dosarului.

Elena Udrea nu vrea să fie audiată de judecători români

Elena Udrea a transmis prin intermediul avocaților săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români. Trei avocați angajați de Elena Udrea a explicat instanței că fostul ministru a dat o declarație în Bulgaria și nu mai dorește să fie audiată prin videoconferință.

Președintele completului de judecată a luat o decizie, Elena Udrea tebuie audiată în Bulgaria, iar procesul a fost amânat, fiind stabilit termen pentru data de 23 mai.

Avocatul Elenei Udrea susține că sunt șanse de 50% ca recursul în casație să fie admis de judecători.

„Au şi ei reţinerile lor, şi le e greu să valideze toate inadvertenţele care există în deciziile judecătorilor români. Teoretic, orice este posibil. Nu este obligatorie prezenţa ei în sala de judecată. De altfel, din 2019, de când se judecă recursul în casaţie, Elena Udrea nu a venit niciodată la proces”, a menţionat avocatul Elenei Udrea, potrivit Libertatea.

Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare în Bulgaria

Conform avocatului său, Veronel Rădulescu, Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare în Bulgaria. Acesta susține că clienta sa a fost arestată nelegal. De aceea, bărbatul este de părere că decizia poate fi atacată în continuare deoarece „potrivit art. 432, alin (4) din Codul de Procedură Penală, sentința dată în contestația în anulare este supusă apelului”.

„Elena Udrea a fost arestată în Bulgaria în baza unei decizii care nu este definitivă”, a declarat avocatul Elenei Udrea.

Fostul ministru al Tursimului ar putea scăpa de extrădare. Aceasta a declarat în față judecătorilor bulgari că îi este frică să se întoarcă în țară. Iubita lui Adrian Alexandrov a precizat că îi este teamă pentru viața ei și că din această cauză nu dorește să se întoarcă în România. Ba mai mult, Elena a mai adăugat că este o victimă a sistemului politic, iar ultima oară când a fost arestată a primit amenințări cu moartea.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024