Prima pagină » Actualitate » Elena Udrea nu va turna pe nimeni, explică avocata fostului ministru

Elena Udrea nu va turna pe nimeni, explică avocata fostului ministru

21 apr. 2022, 12:55,
BZI.ro, în Actualitate

Avocatul fostului ministru explică faptul că Elena Udrea nu va turna pe nimeni. Așadar, jurnaliştii care aşteptau ca fosta blondă de la Cotroceni să ”pârască” pe politicieni. Udrea este încrezătoare că va scăpa de vechile dosare care încă există pe rolul instanțelor din România.

Vă aducem aminte faptul că Elena Udrea a fost condamnată la închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Aceasta a fost găsită vinovată pentru mai multe fapte de corupție. Aceasta a fugit din România și a dorit să ajungă în Grecia, dar fără succes. Forțele de ordine au prins-o pe blondă în Bulgaria.

Elena Udrea nu va turna pe nimeni

Așadar, într-o intervenție oficială la un post de televiziune, avocatul Veronel Rădulescu a precizat faptul că Elena Udrea nu va turna pe nimeni. În viziunea avocatului, decizia de extrădare a autorităților din Bulgaria este una exagerată şi recursul poate răsturna verdictul inițial. În altă orânde de idei avocatul a precizat că Udrea este încrezătoare în dosarele pe care le mai are pe rol în instanța din România:

„Cred că fiecare om ar încerca, într-un fel sau altul, să evite executarea unei pedeapse privative de libertate, cu atât mai mult cu cât consider că decizia de azi este exagerată. Teorietic, verdictul ar putea fi răsturnat, dar nu cunosc procedurile din Bulgaria, dar probabil că sunt apropiate de ale noastre. Sentința dată azi este supusă căilor de atac, iar la instanța superioară se rediscută această speță. Îmi pun speranța ca justiția din România va repara eroarea celei din Bulgaria. Din câte o cunosc pe Elena Udrea, nu cred că va „turna”, nici nu are ce să toarne și pe cine să toarne. Azi am discutat cu doamna Udrea despre dosarele pe care încă le avem în justiția din România. Am văzut-o încrezătoare și optimistă în legătură de deciziile justiției”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu pentru Realitatea PLUS.

Este bine de precizat că Elena Udrea a făcut, în trecut, în Parlamentul României mai multe gesturi nefirești. Aceasta a fost surprinsă în timp ce ținea degetul pe nas. Gestul a fost văzut ca un avertisment pentru unele persoane în legătură cu posibilitatea de a face denunțuri împotriva lor dacă aceștia nu o ajută.

Elena Udrea a făcu un gest controversat de mai multe ori

Elena Udrea a fugit în Bulgaria de unde ar putea fi extrădată

După decizia judecătorilor din România de a menține condamnarea Elenei Udrea la 6 ani de închisoare cu exacutare, fosta blondă de la Cotroceni a fugit din țară. Poliţiştii nu au găsit-o la locuința de reședință şi au emis un mandat european de arestare. În acest context, în spaţiul public a apărut informaţia că Udrea a fugit în Bulgaria de unde urma să intre în Grecia. Totuşi, aceasta nu şi-a dus la împlinire planul pentru că forțele de ordine de la sud de Dunăre au indentificat autoturismul în care se afla și au reținut-o.

După câteva zile de ambiguități legislative, fostul ministru nu avea translator – procesul nu putea să continue, autoritățile din Bulgaria au decis să o extrădeze în România. Totuși, decizia nu este una definitivă, Udrea putând să apeleze la recursul care s-ar judeca în Sofia.

Elena Udrea a cerut protecție din partea autorităților bulgare pentru că, conform apărării, condițiile de închisoare din România sunt inumane și că s-a încercat asasinarea acesteia în perioada în care se afla în arest. Așadar, vom vedea dacă Elena Udrea va turna, sau nu. Asta în condițiile în care suntem siguri că fosta blondă de la Cotroceni este deținătoarea unor informații compromițătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *