Prima pagină » Cancan ultimă oră » Elena Udrea nu și-a pierdut puterea, chiar dacă se află în spatele gratiilor! Cum ar putea schimba legea pentru mamele din penitenciare. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Elena Udrea nu și-a pierdut puterea, chiar dacă se află în spatele gratiilor! Cum ar putea schimba legea pentru mamele din penitenciare. Avocatul Poporului s-a autosesizat

13 aug. 2022, 17:20,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Mesajul Elenei Udrea cu privire la condițiile în care deținutele își pot vedea copiii în penitenciar a stârnit numeroase controverse în mediul online. În urma declarațiilor făcute de blondină, Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat și chiar a anunțat că ia în calcul schimbarea legislației actuale.

Avocatul Poporului, solicitare pentru directorul general al ANP

Elena Udrea a criticat dur săptămâna trecută, prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare, regulile impuse de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) în ceea ce privește vizitele dintre deținuți și copiii acestora:

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face că un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit „dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?”, a transmis Udrea.

Afirmațiile fostului politician au ajuns și la urechile Avocatului Poporului, care a decis să ia măsuri urgente. Renate Weber a solicitat de îndată directorului general al ANP ca întâlnirile dintre deținuți și copiii minori să aibă loc fără dispozitiv de separare:

„În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale.”, a declarat Renate Weber.

 Elena Udrea: ,,Mamele din penitenciare îi mulțumesc Avocatului Poporului”

Intervenția Avocatului Poporului nu a fost trecută cu vederea de Elena Udrea. Blondina a ținut să-i mulțumească public Renatei Weber, pentru demersul făcut:

„Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului.

Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.

Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă.”, a scris Elena Udrea într-o nouă postare, pe contul personal de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *