Prima pagină » Actualitate » Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari. Fostul ministru va fi extrădat în România – UPDATE

Elena Udrea, în fața judecătorilor bulgari. Fostul ministru va fi extrădat în România – UPDATE

19 apr. 2022, 10:11, 3 ,
în Actualitate

Astăzi, 19 aprilie 2022, se va afla Elena Udrea în fața judecătorilor bulgari. Fostul ministru al Turismului va afla decizia magistraţilor cu privire la extrădarea sa în România. Marţi este cel de-al doilea termen în procesul de la Tribunalul din Bulgaria.

Dacă autoritățile bulgare vor decide să o extrădeze în România, Elena Udrea va ajunge iar la Penitenciarul de Femei Târgșor Nou.

UPDATE 15.33: Decizie de ultimă oră a magistraților bulgari. Elena Udrea va fi extrădată în România.

Elena Udrea, în fata judecătorilor bulgari. Va fi extrădată fosta politiciana?

Judecătorii din Bulgaria ar putea decide astăzi dacă Elena Udrea va fi extrădata în România. Marți, 19 aprilie 2022, fosta politiciana va fi condusă în faţa instanţei, la cel de-al doilea termen în procesul din ţară vecina. Este incert în momentul de faţă dacă judecătorii vor lua o primă decizia în acest caz.

Reamintim faptul că documentele cerute pentru extrădarea fostului ministru al Turismului au fost trimise de autoritățile române şi au ajuns în Bulgaria. Anunţul a fost făcut luni de Tribunalul din Bulgaria. Vorbim despre o serie de acte importante pe care judecătorii bulgari le-au cerut exclusiv pentru procesul de extrădare.

Însă, nu va fi o decizie definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel din Sofia. Autoritățile din Bulgaria au la dispoziție circa o lună să ia o hotărâre.

Elenei Udrea i s-a respins cererea privind arestul la domiciliu

Înainte de a afla sentinţa definitivă în ceea ce priveşte dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fugit din ţară. Fostul ministru a fost prins în Bulgaria, după ce s-a emis un mandat de urmărire internaţională. Având în vedere că a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, autorităţile bulgăre au arestat-o.

Elena Udrea a cerut arest la domiciliu şi a solicitat instanţei să nu fie extrădată în ţara natală. În acest context, avocații săi au venit cu o serie de dovezi care prezintă nevoia fostului ministru de a-și ispăși pedeapsa în libertate.

„Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal. Aș vrea să spun, în primul rând, că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România”, a spus Elena Udrea în pledoaria din sala de judecată.

De asemenea, Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, precizând că a mai fost arestată în condiții care sunt insalubre. Din acest motiv, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România, în ceea ce priveşte mediul în care trăiesc deținuții.

Fostul ministru le-a povestit deja autorităților din țara vecină experiența sa de la Penitenciarul Târgşor. Pe lângă condițiile dificile în care a fost nevoită să stea, Elena Udrea afirma că a primit și amenințări cu moartea.

În altă ordine de idei, Elena Udrea susţine că are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată și pentru care cere săvârșirea pedepsei la domiciliu. Conform actelor prezentate de avocați, fostul ministru ar suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia.

Având în vedere faptul că astăzi va fi Elena Udrea în fața judecătorilor bulgari, vom afla dacă va fi extrădată în România.

Comentarii
  • Ciuprian Porumboiu

    Ce tot arati catusele, fa? In gura ma-tii de escroaca…

  • Când toate filialele pdl, actualmente pnl, intrau în transă cataleptică (precum cocoșul din povestirile lui Argetoianu)… s-a uitat. Când masculi feroce (mulți cu facultatea de popi la bază, că ăștia sunt experți în tămâieri și sfințiri) se declarau uimiți de farmecul baragladinei, tot… s-a uitat. Când stătea cu poponețul pe biroul băsănăului și administrau România ca pe un bordel, de asemenea, s-a uitat. Când se coțăiau cu ”statul dă drept” și se rupeau în figuri sereiste, așijderea, s-a uitat. C-așa-i poporul ăsta, lesne uită. Sic trasit gloria…

  • Q, ai dreptate cu Udrea, dar n-ai dreptate cu oamenii. Stii de ce oamenii ii tin partea lui Udrea? Pentru ca Udrea e singura care pica, si au senzatia ca se face o nedreptate. Flutur et comp sunt bine mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *