Prima pagină » Radio » Actualitate » Elena Merișoreanu, profund marcată de cutremurul din Turcia și Siria! Artista își amintește cu teroare de cutremurul din 1977

Elena Merișoreanu, profund marcată de cutremurul din Turcia și Siria! Artista își amintește cu teroare de cutremurul din 1977

14 feb. 2023, 12:21, 1 ,
în Radio

Celebra interpretă de muzică populară Elena Merișoreanu este profund marcată de cutremurul care a avut loc în Turcia și Siria. Artista suferă enorm după ce zeci de mii de oameni au decedat în urma acestui cataclism. Totodată, Elena Merișoreanu a precizat că încă își amintește cu groază de seismul care a avut loc în România, în 1977.

Elena Merișoreanu a declarat că a rămas șocată atunci când a aflat ce s-a întâmplat în Turcia în urmă cu o săptămână, mai ales că și cântăreața de muzică populară a fost martoră la cutremurul din ’77 din România. Interpreta a relatat cum au fost pentru ea acele clipe extrem de marcante.

Elena Merișoreanu, profund marcată de cutremurul din Turcia și Siria

Elena Merișoreanu resimte o mare durere în suflet după cutremurele care au avut loc săptămâna trecută în Siria și în Turcia. În urma acestora, mai multe localități au fost complet distruse, iar peste 34.000 de oameni și-au pierdut viața, însă bilanțul nu este final.

Interpreta a mărturisit că îi este greu să creadă ce tragedie a avut loc acum în Turcia și Siria și spune că a tot plâns zilele acestea uitându-se la ceea ce a rămas în urmă după seismele puternice.

„Vai, când am văzut că a murit și actrița principală din Zuleyha, așa fată tânără, vai, mă îngrozește. Să știi că sunt foarte marcată, m-am umflat de atâta plâns, nu mai vreau să mă uit, când văd atâta dezastru”, a precizat Elena Merișoreanu.

În plus, artista populară resimte această tragedie mult mai puternic, deoarece ea a trăit pe viu cutremurul care a avut loc în România, în urmă cu 46 de ani. Elena Merișoreanu susține că își amintește și acum cu teroare de ziua de 4 martie, când Bucureștiul a fost zguduit de un seism de 7,4 grade pe scara Richter.

Elena Merișoreanu, amintiri de la cutremurul din 1977

Cântăreața de muzică populară a povestit pe scurt cum a fost pentru ea cutremurul din 1977. Ea a mărturisit că se afla cu mama ei și fiica sa acasă, într-un bloc cu 4 etaje, din cartierul Pantelimon. Atunci, fiica ei a fost la un pas de tragedie, căci atunci când pământul a început să se zguduie era să-i cadă în cap o oglindă uriașă ce se afla pe perete deasupra sa.

Norocul ei însă a fost că mama sa a luat-o rapid de pe canapea, căci imediat oglinda de pe perete a căzut și s-a făcut cioburi. Totul în casă a fost dat peste cap după cele 56 de secunde ale cutremurului devastator.

„Îmi aduc aminte că eram cu fata mea mare, locuiam la bloc în Pantelimon, la etajul 4, nu o să uit cât trăiesc pe pământul ăsta, că la un moment dat venise mama din Ardeal și stăteam în casă și o vopseam la păr. Fiica mea stătea pe o canapea și deasupra era o oglindă, s-a auzit un vuiet atât de mare încât am spus că a explodat ceva la uzină, că uite cum se aude.

În clipa aia mama a luat fata și atunci a căzut oglinda aia de pe perete, o oglindă venețiană mare de tot, s-a făcut praf, bufetul de la bucătărie s-a răsturnat peste ușă. A doua zi n-am mai avut o cană să bem apă că toată bucătăria s-a dat peste cap”, își amintește cu durere în suflet Elena Merișoreanu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *