Prima pagină » Actualitate » Elena Mateescu, șefa ANM, despre prognoza pentru septembrie: „O toamnă care începe cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit”. Anomalia termică observată de specialiști în Atlantic
Elena Mateescu, șefa ANM, despre prognoza pentru septembrie: „O toamnă care începe cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit”. Anomalia termică observată de specialiști în Atlantic

Elena Mateescu, șefa ANM, despre prognoza pentru septembrie: „O toamnă care începe cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit”. Anomalia termică observată de specialiști în Atlantic

24 aug. 2024, 12:00,
în Actualitate

Temperaturile vor fi mai ridicate decât valorile normale până la mijlocul lunii septembrie în toată țara, anunță meteorologii marți, care au prezentat prognoza pentru perioada 19 august – 16 septembrie.

Prognoza ANM

„Prima lună de toamnă din 2024 va debuta cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, conform estimărilor valabile până pe 16 septembrie. Datele actuale arată că cel puțin prima decadă a lunii septembrie va fi mai caldă decât în mod normal”, a explicat Elena Mateescu.

De asemenea, ultimele zile ale verii se anunță extrem de călduroase, cu un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat. Meteorologii estimează temperaturi peste mediile obișnuite în toată țara până la jumătatea lunii septembrie.

Pentru perioada 26 august – 23 septembrie, meteorologii prognozează temperaturi mai mari decât cele obișnuite în întreaga țară. În săptămâna 16 – 23 septembrie, temperaturile vor fi ușor peste cele normale. Regimul pluviometric, inițial deficitar, se va normaliza în ultimele două săptămâni ale intervalului.

Detalii săptămânale

Prognoza ANM 26.08.2024 – 02.09.2024:

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât valorile normale în toată țara, în special în regiunile vestice. Precipitațiile vor fi deficitare în majoritatea zonelor, cu excepția extremității sud-estice, unde se așteaptă să fie ușor excedentare.

Prognoza ANM 02.09.2024 – 09.09.2024:

Temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât cele normale în toate regiunile. Precipitațiile vor avea un regim deficitar în majoritatea zonelor.

Prognoza ANM 09.09.2024 – 16.09.2024:

Temperaturile medii vor rămâne peste valorile specifice perioadei în toate regiunile. Precipitațiile vor fi, în general, în limitele normale, dar cu posibilitate de ușoare deficite în regiunile sud-vestice.

Prognoza ANM 16.09.2024 – 23.09.2024:

Temperaturile vor fi ușor peste mediile normale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de valorile normale în cea mai mare parte a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024