Prima pagină » Actualitate » Elena Lasconi reacționează vehement la hotărârea Curții Constituționale prin care Dianei Șoșoacă i-a fost interzisă candidatura
Elena Lasconi reacționează vehement la hotărârea Curții Constituționale prin care Dianei Șoșoacă i-a fost interzisă candidatura

Elena Lasconi reacționează vehement la hotărârea Curții Constituționale prin care Dianei Șoșoacă i-a fost interzisă candidatura

05 oct. 2024, 20:19, 2 ,
Redacția BZI în Actualitate

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, reacționează vehement la hotărârea Curții Constituționale prin care Dianei Șoșoacă i-a fost interzisă candidatura la Președinția României. La fel ca PNL, Elena Lasconi acuză o manevră a PSD.

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida.

Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică.

De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, scrie Elena Lasconi pe Facebook.

Hotărârea CCR

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, contestaţia depusă privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Președinta partidului SOS România nu mai are nicio cale de atac, astfel că iese definitiv din cursa prezidențială.

CCR a primit două contestaţii împotriva deciziei BEC de a admite candidatura Dianei Iovanovici-Şoşoacă. O contestaţie este semnată de Bellantoni Amalia, iar cea de-a doua, de Ursa Mihai Gheorghe.

Reacția Dianei Șoșoacă

Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, reacționează la vestea respingerii candidaturii sale la Președinția României. Eurodeputata susține că vinovați de situație ar fi… evreii.

„Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri… Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!”, a declarat Șoșoacă, într-o transmisiune live pe Facebook.

Comentarii
  • In urma cu 2-3 saptamani o „prezicatoare” a zis ca o blonda va ajunge in turul 2. Care o fi aia??

  • Heei!Ați înebunit de tot vă luați de evrei?! Lăsați Poporul Evreu în pace. E poporul ales de Dumnezeu, și cel mai hărțuit de-a lungul timpului de hulă și ură. Cine vă tot manipulează să le fie rușine și să aibă grijă că Dumnezeu îi vede și vine mânia Sa negreșit dacă nu se opresc. Iar acea Diană e o emigrantă din bunici macedoni, îi face de rușine pe ceilalți macedoni luniștiți și respectuoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024