Prima pagină » National » Elena Lasconi, atac la adresa lui Marcel Ciolacu cu privire la scandalul din jurul lui Alfred Bulai: „Încurajează și mai mult agresorul”
Elena Lasconi, atac la adresa lui Marcel Ciolacu cu privire la scandalul din jurul lui Alfred Bulai: „Încurajează și mai mult agresorul”

Elena Lasconi, atac la adresa lui Marcel Ciolacu cu privire la scandalul din jurul lui Alfred Bulai: „Încurajează și mai mult agresorul”

31 iul. 2024, 22:00,
BZI.ro, în National

Preşedintele USR, Elena Lasconi, afirmă că reacția conducerii politice cu privire la scandalul din jurul profesorului de la SNSPA Alfred Bulai este „șocantă”, mai ales răspunsul dat de premierul Marcel Ciolacu, pentru care are o întrebare.

„Am fost singura politiciană care a spus ceva despre acest caz. Nu este șocant că există un prădător universitar într-o universitate sau școală. Șocant este că s-a ascuns acest lucru timp de 30 de ani. Este șocant cum premierul României spune că ar trebui să așteptăm, să aflăm tot adevărul, că a trăit în comunism și asta încurajează și mai mult agresorul! Este trist că cineva care vrea să arate că este responsabil, încurajează de fapt agresorul”, a declarat Elena Lasconi.

„Dacă domnul Ciolacu ar fi fost tată de fată, ar fi avut o astfel de declarație?”

De asemenea, Elena Lasconi susține că este inacceptabil așa ceva. Preşedintele USR spune că statul nu protejează victima și întreabă dacă Ciolacu ar mai fi avut această părere dacă ar fi avut o fată.

„Este ca în sentințele care au fost date, chiar de femei judecător, în cazuri de viol, în care s-a spus că victima avea îmbrăcăminte provocatoare, adică și-o merita. Este inacceptabil așa ceva și fac apel la toate femeile care au trecut printr-o traumă, printr-o umilință, să vorbească despre ele! Eu m-am săturat ca, doar pentru că ești femeie sau blondă, să fii claxonată la volan. M-am săturat să văd umilința trăită de femei care nu pot să acceadă la un post important pentru că locul este pentru un bărbat. Nu mi se par normale toate trimiterile la cratiță, toate palmele și toți pumnii luați în cap!

Am avut multe exemple în care agresorul a ucis victima, iar aceasta nu a avut protecție din partea statului. Statul nu protejează victima, stăm cu anii să aflăm adevărul, trebuie să dovedească victima… Mă întreb, dacă domnul Ciolacu ar fi fost tată de fată, ar fi avut o astfel de declarație? Este absolut dureros și fac apel la toate femeile să vorbească despre asta.“, a afirmat Elena Lasconi la B1 Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *