Prima pagină » Actualitate » Elena Lasconi, atac dur la ÎPS Teodosie: „Este o prezenţă toxică!”
Elena Lasconi, atac dur la ÎPS Teodosie: „Este o prezenţă toxică!

Elena Lasconi, atac dur la ÎPS Teodosie: „Este o prezenţă toxică!”

25 iun. 2024, 09:27,
BZI.ro, în Actualitate

Elena Lasconi a lansat un atac dur la ÎPS Teodosie. Primarul municipiului Câmpulung Muscel a comentat declaraţiile controversate ale lui ÎPS Teodosie şi a afirmat că nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Reacția a venit după ce ÎPS Teodosie i-a spus unei femei abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”.

Elena Lasconi, atac dur la ÎPS Teodosie: „Persoana abuzată să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei!“

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a reacționat dur după ce ÎPS Teodosie le-a transmis femeilor abuzate de soț că „trebuie să își ducă crucea”

„Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot”, a scris pe pagina ei de Facebook, Elena Lasconi.

Primarul din Câmpulug Muscel, Elena Lasconi, a adăugat că „abuzul nu trebuie niciodată tolerat”.

„Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei. O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist”, a mai scris Elena Lasconi.

Cum a reacționat Episcopia Tomisului

Declarațiile lui ÎPS Teodosie au stârnit controverse în spaţiul public şi chiar reacţii tranșante din partea ministrului Familiei, dar şi a ministrului Justiției.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au afirmat că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească.

„Aprecierea unui abuz sau a unei violenţe o face legea statului, prin organele abilitate. Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproş care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate şi oferite cu bună credinţă”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Cristian Pricop.

Acesta a mai afirmat că printre atribuţiile unui arhiereu al Bisericii se numără şi aceea de învăţător al comunităţii pe care o păstoreşte.

„O credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu şi să îşi păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieţii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soţului, iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat. Acest lucru a fost propovăduit în Creştinism dintotdeauna şi de către toţi. De aceea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină – lăsând specialiştilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate – ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”, a mai zis. purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie le-a spus femeilor agresate de soți că trebuie „să-și ducă crucea“.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a recomandat Teodosie femeilor.

În replică, Elena Lasconi a lansat un atac dur la ÎPS Teodosie, susținând că nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită.

Comentarii
  • Proasta asta sa taca!

    Un brailean condamnat pentru proxenetism in Braila a fost „ales” primar dar jigodia asta de Lasconi e revoltata doar pentru ca IPS Teodosie a spus ceva la radio.

    • Macedon Porcu a sărit de fata asta calul de tot. Nu înțeleg cum de nimeni nu se găsește s-ăi futa o mama de bătaie țapului ăsta. Un gunoi putinist ca s-o voi gazetă buhaiului șantajist

  • Macedon Porcu a sărit de fata asta calul de tot. Nu înțeleg cum de nimeni nu se găsește s-ăi futa o mama de bătaie țapului ăsta. Un gunoi putinist ca s-o voi gazetă buhaiului șantajist

  • Iote… si pe pupatoarea… gaylor… fatarnica… cica nu-i mai sustine.Nu se vede pe ea ce mincinoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *