Prima pagină » National » Elena Lasconi a spus cine va prelua funcția de prim-ministru dacă va câștiga alegerile prezidențiale
Elena Lasconi a spus cine va prelua funcția de prim-ministru dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Elena Lasconi a spus cine va prelua funcția de prim-ministru dacă va câștiga alegerile prezidențiale

28 aug. 2024, 23:30, 1 ,
în National

Elena Lasconi, președinta USR, a declarat miercuri seara, 28 august, că, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale, îl consideră pe Ilie Bolojan, șeful liberal al Consiliului Județean Bihor, cea mai bună opțiune pentru funcția de premier.

Într-o discuție cu jurnalistul Cosmin Prelipceanu la Digi24, Lasconi a menționat că, deși USR dispune de mulți membri competenți, Bolojan este persoana de la care a învățat multe și care are o vastă experiență în administrație.

„Avem mai multe variante și și în USR există mulți oameni competenți dar v-am spus, voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan”, a răspuns Lasconi.

Ilie Bolojan, prim-ministru dacă Lasconi va câștiga alegerile prezidențiale

Lasconi a subliniat că, indiferent de afilierea politică a lui Bolojan, el ar fi fost propunerea ei pentru prim-ministru datorită profesionalismului său.

În privința unei posibile alianțe între USR și PNL, Lasconi a spus că, chiar și fără afilierea politică actuală a lui Bolojan, l-ar fi propus pentru funcția de prim-ministru. Totodată, a menționat că, deși USR și PNL ar trebui să colaboreze, popularitatea scăzută a actualului lider PNL ar putea constitui un obstacol în calea acestei propuneri.

„Domnul Ciucă e mult mai jos în sondaje. Sunt deschisă dialogului cu forțele de dreapta, inclusiv PNL, pentru binele României. Suntem foarte rău și cred că în 2025 o să zicem Bine ai venit 2008 sau 2007. Nu știu dacă își dorește careva să guverneze anul viitor. Va fi un an foarte complicat, după toate creșterile de taxe, toate scumpirile”, a spus Lasconi care a mai precizat că USR ar trebui să guverneze alături de PNL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *