Prima pagină » Actualitate » Elena Lasconi a câștigat șefia USR: „Am demonstrat că pot construi punți între oameni”
Elena Lasconi a câștigat șefia USR:

Elena Lasconi a câștigat șefia USR: „Am demonstrat că pot construi punți între oameni”

26 iun. 2024, 14:00, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a câștigat funcția de președinte al partidului USR. 11.333 din 25.607 de membri USR au votat în primul tur al alegerilor pentru președintele partidului, potrivit lui Ionuț Moșteanu. Scrutinul s-a desfășurat online timp de două zile.

„Puterea poporului însemnă putere în fiecare zi și nu doar o dată la 4 ani. Puterea cetățeanului însemnă să ai o viață într-o țară mândră și respectată în acre îți dorești să-ți crești copiii și să nu îți dorești să pleci din țara asta cu gândul că în altă parte e mai bine și că sistemul funcționează”, a declarat Elena Lasconi.

Elena Lasconi a devenit miercuri noul președinte al USR, după ce a obținut 68,14% din voturile exprimate.

  • Gabriel Filip – 310 voturi
  • Radu Hossu – 1.471 de voturi
  • Cristian Siedler – 1.873 de voturi
  • Elena Lasconi – 7. 701 de voturi

„Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea acordată prin vot. De astăzi reîncepe reconstrucția USR-ului. De astăzi vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației din România”, a declarat Lasconi.

Elena Lasconi intră în cursa pentru Cotroceni

Ea a anunțat că își va depune candidatura internă pentru a fi desemnată candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Lasconi a declarat că din acest moment tot partidul ”trebuie să coboare pe teren, în teniși, acolo unde e sărăcie, frică și nevoie de ajutor”.

Ea spus că îi are pe lista pentru Biroul Politic al partidului pe Lucian Stancu-Viziteu, Radu Mihaiu, Cristina Prună, Claudiu Năsui, dar și pe city-managerul din Câmpulung.

La alegerile interne au votat circa 11.300 de membri USR, o scădere de aproape 7.000 față de votul intern din iulie 2022, când Cătălin Drulă era ales președintele partidului.

Votul a avut loc în perioada 24-25 iunie (turul 1), cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul.

Alegerile interne au loc după ce președintele Cătălin Drulă a demisionat ca urmare a rezultatelor sub așteptări ale USR în alegerile locale și europarlamentare.

Elena Lasconi s-a născut în Hațeg și este de profesie economist (absolventă de ASE). Ea și-a construit cariera în domeniul jurnalismului: a lucrat aproape 25 de ani la PRO TV ca reporter, realizator și moderator TV, dar și ca director de vânzări.

Ea a câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung în 2020, iar în 2024 a fost realeasă cu aproape 70% din voturi.

Fostă vedetă Pro TV, ea fusese desemnată în toamna anului trecut cap de listă pe lista la europarlamentare a USR, dar s-a retras la cererea lui Cătălin Drulă după scandalul pe care ea însăși l-a declanșat când a declarat că a votat DA la referendumul eșuat din 2018 împotriva căsătoriilor gay. A urmat o respingere publică din partea fiicei sale.

Acum, principalii susținători interni ai Elenei Lasconi sunt primarul de Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu și deputații Claudiu Năsui și Cristina Prună, în spatele cărora s-au strâns și alte filiale ale partidului.

Comentarii
  • A câștigat șefia partidului, spuneți?? Care partid? ”Partidul” ăsta în câteva luni de zile se va dezintegra definitiv, iar ea va rămâne doar cu numele de șefă. Acest partid este compus din oameni de cea mai joasă speță, bine excluzând-o pe ea, deși și ea avut niște ”meciuri” chiar cu fiica ei, deci…….

  • Ciolacu , Ciuca , Simion , Sosoaca ptr prezidentiale??

    Prefer Lasconi.

    Are de toate , de la familia traditionala pana la ,,curcubeu”. Sa ma zic ca l-a trasnit pe popa pedofil de constanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *