Prima pagină » Business în România » Electronic Arts România înregistrează pierderi de zeci de milioane de lei

Electronic Arts România înregistrează pierderi de zeci de milioane de lei

28 mai 2024, 11:58,
BZI.ro, în Business în România

Este pentru prima oară când producătorul de jocuri Electronic Arts România înregistrează pierderi de zeci de milioane de lei. Compania și-a deschis primul centru în România în urmă cu 18 ani.

Anunțul vine într-un context dificil pentru piața de profil din România. Vă aducem aminte faptul că un alt producător de jocuri, Gameloft, a luat decizia de a închide sediul de la Cluj dând afară 136 de angajați.

Electronic Arts România a înregistrat pierderi de zeci de milioane de lei

Electronic Arts România a înregistrat pierderi de zeci de milioane de lei, arată datele publicate de Ministerul de Finanțe. Veniturile companiei au înregistrat o scădere de 16%, trecând de la 462,27 de milioane de lei la 389,85 de milioane de lei. Înființată în 2006, compania a pătruns pe piața românească acum 18 ani și este pentru prima dată când înregistrează pierderi și o scădere a veniturilor.

Conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor, numărul mediu de angajați a crescut anul trecut la 671 de persoane, de la 620 în 2022, reprezentând cel mai mare număr raportat de la înființarea să. De asemenea, la finalul anului 2022, compania a anunțat extinderea biroului din București și a început recrutările.

Electronic Arts România este filiala din București a Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii din industria jocurilor video la nivel mondial. Studio-ul se ocupă de dezvoltarea și testarea jocurilor pentru toate platformele, inclusiv PC, console și mobil.

Fieful EA SPORTS este reprezentat de franciza FIFA. EA SPORTS FIFA este cel mai bine vândut joc video din lume, cu peste 200 de milioane de jucători implicați pe mai multe platforme, inclusiv console, PC și dispozitive mobile. De la lansarea sa în 1993, jocul a generat vânzări de peste 20 de miliarde de dolari. Din 2023, este comercializat sub numele EA Sports FC.

Amazon Games intră pe piața din România

Totuși există și vești bune în industria de profil din România după anunțul celor de la Amazon Games care își vor deschide un sediu în București. Amazon, gigantul american, a deschis recent un nou studio de dezvoltare de jocuri în Europa, situat în București și condus de Cristian Pană, fost director la Ubisoft România.

Potrivit informațiilor analizate de Profit.ro, Amazon Games a demarat o campanie de recrutare pentru acest nou studio, căutând dezvoltatori de software, artiști, designeri și animatori. Acest studio se alătură altor echipe de dezvoltare deja existente în Orange County, Montreal, San Diego și Seattle.

Christoph Hartmann, vicepreședinte al Amazon Games, a declarat că compania este angajată în dezvoltarea de jocuri de calitate și are un plan ambițios pe termen lung. El a menționat că extinderea echipelor de dezvoltare în Europa a fost o mișcare logică, având în vedere portofoliul extins al companiei. Hartmann a subliniat că Bucureștiul este recunoscut ca un centru major emergent pentru dezvoltarea jocurilor în Europa, iar Amazon Games este nerăbdător să valorifice talentul local. Așadar, Electronic Arts România înregistrează pierderi de zeci de milioane de lei, în contextul în care industria mondială de IT înregistrează pierderi masive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024