Prima pagină » Titlurile zilei » Ele sunt singurele profe din județul Iași care au reușit să obțină nota 10 la examenul de Titularizare. Andreea și Lavinia au 23 și 22 de ani

Ele sunt singurele profe din județul Iași care au reușit să obțină nota 10 la examenul de Titularizare. Andreea și Lavinia au 23 și 22 de ani

26 iul. 2024, 02:00, 3 ,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Din cei 2.084 de candidați din județul Iași care au participat la proba scrisă a examenului de Titularizare 2024, Andreea Loredana Ciobanu și Lavinia Mihaela Cocieriu sunt singurele care au reușit să obțină nota 10. Acestea sunt la început de drum în cariera didactică, având o vechime de 5, respectiv 3 ani.

Andreea și Lavinia sunt singurele cadre didactice din județul Iași care au reușit să obțină nota 10 la Titularizare

Andreea Loredana Ciobanu are vârsta de 23 de ani și a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă a examenului de Titularizare 2024. Tânăra a absolvit studiile liceale la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și cele de licență la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Are o experiență de cinci ani în învățământ, este educatoare, iar în prezent este titulară la Școala Gimnazială „D. D. Pătrășcanu” Tomești. A mai susținut încă de trei ori acest examen, iar acum își dorește să devină titulară în municipiu.

„Este a patra oară când susțin examenul de Titularizare. Prima dată, am dat examenul în anul 2018, imediat cum am absolvit studiile Liceului Pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, dar nu am luat post la stat, ci la privat. În anul 2020, am susținut examenul din nou, iar de atunci sunt titular la Școala Gimnazială «D. D. Pătrășcanu» Tomești, iar a treia oară am dat examenul în anul 2021 pentru că dădusem și examenul de Definitivat. Este prima dată când reușesc să obțin nota 10 la examenul de Titularizare, însă de când am aflat nota, sunt pe gânduri. Nu știu dacă să rămân în Tomești sau să iau un post în oraș. Pot lua un post în oraș, dar nu știu cum să procedez, pentru că la școala unde sunt acum cunosc colectivul, m-am obișnuit aici și este un plus. Am timp de gândire până în data de 1 august 2024. Am ales această meserie pentru că îmi sunt dragi copiii mici și de mică mi-am dorit să fac asta”, declară Andreea Loredana Ciobanu.

Cele mai multe note peste 7 din România au fost obținute de către profesorii ieșeni

Lavinia Mihaela Cocieriu are vârsta de 22 de ani și este absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași. A urmat studiile de licență în cadrul UAIC, iar în prezent nu este titulară la nicio unitate de învățământ din județul Iași. Lucrează ca educator la o grădiniță privată, iar nota 10 pe care a obținut-o la examenul de titularizare îi dă șansa să aleagă unde dorește un post.

„Am obținut nota 10 și vreau să iau un post în oraș”, spune Lavinia Mihaela Cocieriu.

Amintim faptul că rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2024, înainte de contestații, plasează județul Iași pe prima poziție la nivelul țării. Procentul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 50,23 la sută, peste media națională, care este 41,9 la sută. Procentul notelor între 5 și 7 este de 34,54 la sută. Astfel, rata notelor peste 5 este 84,77 la sută.

Comentarii
  • Au dovedit ca au capacitatea de a reproduce un text. Pe asta se ia nota 10 in Romania.

  • Intrebare (retorica): daca termina BAC-ul cu 10, Facultatea cu 9, la titularizare iau 7, nu inseamna regres intelectual?… Concluzie: scoala ii poate indobitoci pe cei nativ destepti.

  • argou cu priza la elevi: „profe”… Pe cand si mecanici de locomotiva, frizeri, sudori, bucatari, capsunari etc…cu 10?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *