Prima pagină » Razboi în Ucraina » El îl va înlocui pe Volodimir Zelenski dacă va fi ucis sau capturat. Ruşii au motive de ingrijorare

El îl va înlocui pe Volodimir Zelenski dacă va fi ucis sau capturat. Ruşii au motive de ingrijorare

09 mart. 2022, 13:15,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Cine îl va înlocui pe Volodimir Zelenski dacă va fi ucis sau capturat. Ucrainenii încep să își piardă din optimism, mai ales că Rusia dă dovadă că poate prelungi războiul, astfel că îşi fac deja calcule pentru varianta unei înfrângeri, ba chiar pentru situaţia în care preşedintele Volodimir Zelenski ar fi ucis sau capturat!

El îl va înlocui pe Volodimir Zelenski dacă va fi ucis sau capturat

Volodimir Zelenski a fost ținta a trei tentative de asasinat, dar a scăpat cu viață de fiecare dată! Cu toate că a fost expus în fața invadatorilor și că este pe lista neagră a rușilor, Volodimir Zelenski nu se ascunde și nici nu își părăsește țara într-un loc sigur, ci alege să rămână în Ucraina!

Totuşi, ucrainenii sunt pregătiţi şi pentru varianta în care preşedintele lor ar fi capturat sau ucis! Astfel, conform constituţiei ucrainene, în cazul în care Volodimir Zelenski ar fie capturat sau chiar ucis de către ruși, cel care preia atribuţiile lui este preşedintele Parlamentului, Ruslan Stefanchuk. Acesta este un fost consilier important al lui Volodimir Zelenski şi este unul dintre cei mai apreciați politicieni în Ucraina.

„Cel mai bun sprijin pentru poporul ucrainean în această perioadă întunecată va fi recunoaşterea aspiraţiilor noastre europene. Oferiţi-ne calitatea de membru al Uniunii Europene”, a fost mesajul transmis de Ruslan Stefanchuk.

Preşedintele Zelenski acuză Occidentul

Prin intermediul unei declaraţii video postate pe reţelele de socializare, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Occidentul pentru promisiunile făcute pe parcursul acestor zile de când a izbucnit conflictul cu Rusia, promisiuni care par a nu se mai îndeplini.

”Au trecut 13 zile de când auzim numai promisiuni. 13 zile în care ni se spune că vom fi ajutaţi în spaţiul aerian, că vor fi avioane, că nu se vor livra. Însă responsabilitatea pentru asta le revine şi celor care nu au fost capabili să ia o decizie, în Occident, de 13 zile. Celor care nu au securizat spaţiul aerian ucrainean împotriva asasinilor ruşi”, denunţă preşedintele Zelenski.

Şeful statului ucrainean a vorbit în această înregistrare video despre criza umanitară din Ucraina, în urma invaziei ruse.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse. pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

Conform unor surse familiarizate cu discuţiile desfăşurate la Kremlin, liderul Rusiei a propus o versiune „finală” de oprire a crizei, pe care preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, o poate accepta sau o poate refuza. Propunerea a fost catalogată drept „dificilă”, dar nu „imposibilă”, afirmă sursele citate, precizând că este vorba de un plan mai grav decât dacă ar fi fost o soluţie diplomatică înaintea declanşării războiului, dar „diferenţele dintre părţi nu sunt atât de mari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *