Prima pagină » Razboi în Ucraina » El este unul dintre soldaţii de pe Insula Şerpilor. Ucraineanul Roman Gribov i-a înjurat pe ruşi – VIDEO

El este unul dintre soldaţii de pe Insula Şerpilor. Ucraineanul Roman Gribov i-a înjurat pe ruşi – VIDEO

30 mart. 2022, 11:19,
în Razboi în Ucraina

Ucraineanul Roman Gribov este unul dintre soldații de pe Insula Şerpilor atunci când armata rusă le-a invadat teritoriul. Militarul a avut o replică care a ajuns virală.

Deşi iniţial s-a vehiculat ca toţi soldaţii aflaţi pe insula au fost uciși, aceştia s-au întors acasă. Poliţistul ucrainean de frontieră a fost premiat pentru serviciile oferite regiunii Cerkasî.

Roman Gribov, unul dintre soldaţii de pe Insula Şerpilor. Ucraineanul le-a oferit injurii militarilor ruşi

Roman Gribov a apărat Insula Şerpilor de armata rusă. Acesta a devenit cunoscut după injuriile aduse invadatorilor şi care şi-a riscat viaţa pentru a îşi îndeplini sarcinile.

„Navă de război rusă, du-te dracului”, a spus militarul ucrainean Roman Gribov.

După ce s-a întors acasă, militarul din Zolotonosha a fost premiat pentru activitatea sa în domeniu. Anunţul a fost făcut pe platforma de socializare Facekook, de către șeful regiunii Cerkasî, Igor Taburets.

„Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor”, a scris acesta pe reţeaua de socializare.

Armata rusă a invadat Insula Şerpilor. Ce transmiteau sursele la acel moment

La începutul războiului din Ucraina, mai exact pe data de 24 februarie, mai multe surse, inclusiv guvernamentale, au menţionat faptul că nu mai puţin de 13 poliţişti de frontieră au decedat după ce au apărat Insula Şerpilor, din Marea Neagră. Iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.

Autorităţile aflate la post au refuzat vehement să se predea şi au înjurat nava rusă care i-a somat, conform unei înregistrări audio.

„Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon.

„Navă rusă, du-te naibii”, i-a răspus polițistul ucrainean de frontieră de pe Insula Șerpilor.

În acel context, Insula Șerpilor a fost luată cu asalt. Reamintim faptul că iniţial s-a raportat că toți cei 13 militari ucraineni de pe insulă au fost uciși, iar președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky le-a acordat post mortem titlul de Eroi ai Ucrainei. Mai apoi, s-a aflat că toți sunt în viață, dar că au fost luați în captivitate.

„Pe insula noastră Zmiiny [Snake Island], apărând-o până la urmă, toți grănicerii au murit eroic. Dar nu au renunțat. Vor fi decorați post mortem și vor primi titlul de eroi”, a spus Vladimir Zelenski.

Eforturile Ucrainei de a submina legitimitatea invaziei Rusiei prin mijloace non-militare au fost apreciate de întreaga lume.

Insula Şerpilor se află în Marea Neagră la 45 de kilometri de țărmurile României și Ucrainei. Aceasta este recunoscută pentru faptul că a fost în ultimii ani un teritoriu disputat de către România și Ucraina.

„Primul schimb de ostatici de război a avut loc la ordinul președintelui Zelenski. Astăzi (n.r. 28 februarie 2022), Ucraina a făcut schimbul cu 11 marinari ruși pe care i-am salvat de pe o navă scufundată, în apropiere de Odesa, cu 19 marinari ucraineni”, a anunțat parlamentul din Ucraina în data de 28 februarie 2022.

Reamintim faptul că soldații de pe Insula Șerpilor ucraineani au fost trimiși în țara natală printr-un schimb de ostatici de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *