Prima pagină » Eveniment-Social » El este unul dintre jucătorii care au făcut mândră o țară întreagă. Românii nu au fost recompensați nici cu 10 la sută față de kazahi: „Dacă ei ar fi câștigat, primeau 20.000 de euro și o casă” – FOTO

El este unul dintre jucătorii care au făcut mândră o țară întreagă. Românii nu au fost recompensați nici cu 10 la sută față de kazahi: „Dacă ei ar fi câștigat, primeau 20.000 de euro și o casă” – FOTO

08 nov. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

Vlad Mocanu a pus umărul la câștigarea titlului mondial de către naționala României la minifotbal. Totuși, românii nu au fost recompensați nici cu 10 la sută față de adversarii lor

În perioada 26 octombrie – 4 noiembrie a avut loc Cupa Mondială la Minifotbal în Ras Al Khaimah din Arabia Saudită. Lotul României a fost format din 16 jucători. La început, aceștia se gândeau măcar la o clasare pe podium, însă ceea ce a urmat este o poveste demnă de film. Naționala noastră a câștigat marele trofeu după o finală dramatică.

O noapte de neuitat în Arabia Saudită

Echipa României minifotbal

Echipa României a trecut fără probleme de celelalte echipe însă în finală a avut parte de o confruntare dramatică

După ce au avut o grupă dificilă cu Spania și SUA, naționala României a reușit să se califice mai departe datorită unor rezultate excelente. În fazele eliminatorii au trecut de Tailanda, EAU și Ungaria fără prea mari probleme. Totuși, finala a fost una de poveste, văzând că sunt conduși cu scorul de 2-0, se prefața o înfrângere amară. Însă jucătorii și-au restabilit echilibrul și au împins meciul la loviturile de departajare. După o serie de 30 de penaltiuri scorul final a fost 12-11 în dreptul României și a început nebunia.

„Încă nu a trecut euforia, ne bucurăm cât mai putem de ea. A fost o experiență extraordinară, oricum, când am plecat din România, ne-am stabilit ca obiect să prindem primele patru locuri. În sinea noastră ne gândeam, de când am avut cantonamentul la Izvorani, că avem șanse să câștigăm turneul. Noi ne cunoșteam de mult timp, acesta fiind unul dintre factorii care ne-au făcut să câștigăm turneul, echipa era sudată, relațiile de joc le știam, deci a fost mai simplu din acest punct de vedere. A fost un program infernal, Spania sau SUA puteau să câștige fără probleme turneul, am făcut egal cu SUA și am câștigat cu Spania, iar astfel am prins un program mai bun până în finală”, povestește Vlad Mocanu.

Vlad Mocanu a trăit intens meciul din finală și a crezut mereu în șansa echipei. Jucătorul de 24 de ani a jucat mult minifotbal la echipa Premier din Iași.

„De când am ajuns la stadion era arhiplin, nu știu câți oameni au fost, dar erau foarte mulți români, foarte mulți kazahi, dar m-am bucurat să văd așa atmosferă. La scorul de 2-0, sincer, nu mai aveam putere când am văzut tabela, dar după ce am redus din diferență am început toți să avem încredere în șansa noastră. Când am plecat din România, 45 de oameni au venit din țară cu noi cu avionul, dar au venit și mulți români din zonă să ne susțină, au venit și la hotel să cânte cu noi. Deci când eram pe teren și am văzut că ajungem la penalti, nu vă imaginați ce emoții aveam, dar când a fost să execut eu, nu am avut niciun fel de emoție, știam că o să înscriu”, își amintește fotbalistul.

Românii nu au fost recompensați nici cu 10 la sută față de adversari

Kazahii au avut și o motivație în plus pentru câștigarea campionatului, dacă erau primii, ar fi primit de la stat o recompensă de 20.000 de euro și o casă. Pe când cea primite de români a fost cu mult mai mică, dar lucrul acesta nu a contat pe teren.

„După meci am mers la hotel și toată lumea ne aștepta cu flori, cu șampanie, cu tort, tot ce aveam nevoie pentru petrecere. Organizarea a fost ca la carte, cazarea, nimic de reproșat, toate facilitățile, condițiile de joc perfecte, a fost super. Nu ne putem compara cu ce premii ar fi trebuit să primească kazahii când au jucat cu noi. Din câte am înțeles, ei, dacă ar fi câștigat campionatul atunci, primeau o casă și 20.000 de euro din partea țării lor, la noi a fost mult mai mică recompensa, nici 10 la sută comparat cu ei. Oricum noi nu am jucat pentru bani sau altceva, am jucat pentru țara noastră și am vrut să vă facem mândrii. După a fost nebunie, toată familia m-a felicitat, prieteni, încă mai am de răspuns la mulți oameni”, a specificat tânărul jucător.

Vlad Mocanu vrea să facă pasul spre fotbalul mare. După ce a fost sfătuit de Alexandru Bourceanu, fost jucător de fotbal, se gândește ca de anul viitor să fie legitimat la o echipă din liga a doua.

„Eu, acum, joc în liga a treia la Rapid Brodoc în Vaslui, am jucat mult, la Iași, minifotbal la Premier. Sper să fac cât mai rapid pasul către liga a doua, chiar am vorbit cu Alexandru Bourceanu în timpul turneului și m-a sfătuit că trebuie să trec mai departe cât mai repede. A contat mult experiența oferită de Bourceanu, ne-a învățat multe lucruri, de la alimentație, proteine, execuții, a cântărit mult cuvântul său”, a încheiat Vlad.

Românii nu au fost recompensați nici cu 10 la sută față de adversarii lor, însă acest lucru nu a contat prea mult pentru jucători. Titlul de campioană mondială va rămâne României până la următoarea Cupă Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *