Prima pagină » Titlurile zilei » El este unul dintre cei mai chipeși vatmani din Iași, alături de fratele geamăn! Când nu conduce tramvaiul, Petru scrie poezii de dragoste! Este asaltat de tinerele care așteaptă în stații – FOTO

El este unul dintre cei mai chipeși vatmani din Iași, alături de fratele geamăn! Când nu conduce tramvaiul, Petru scrie poezii de dragoste! Este asaltat de tinerele care așteaptă în stații – FOTO

20 apr. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Petru Enea are 27 de ani și este unul dintre cei mai chipeși vatmani de la CTP. Fetele se uită lung după el când îl văd prin oraș, dar ce nu știu ele este că Petru este un poet desăvârșit. Băiatul s-a angajat la Compania de Transport Public Iași în urmă cu aproximativ 2 ani, iar alături de el lucrează și fratele său geamăn, Ionuț Enea. Când nu conduce tramvaiul, Petru scrie versuri de dragoste

Frații Enea au 27 de ani și sunt vatmanii după care toate călătoarele întorc capul. Cei doi sunt frați gemeni și și-au ales această meserie în urmă cu doi ani, când au plecat din satul natal pentru o viață mai bună. Petru Enea este fratele mai talentat, iar în timpul liber scrie poezii.

„S-a întâmplat pur și simplu! Mergeam sau stăteam, îmi treceau prin gând versuri. Vedeam ceva la televizor sau pe stradă și mă gândeam la acel lucru, iar în mintea mea se organizau cuvinte care rimau. Eu mă consider om normal și consider că oricine poate scrie poezii dacă își dorește. Mie îmi place foarte mult să scriu și, când am puțin timp liber, fac asta. Cu ajutorul versurilor sau a scrisului în sine mă exteriorizez mai ușor. Când nu am cu cine să vorbesc și nu am cui să mă confesez, îmi așez gândurile pe o bucată de hârtie sau, mai nou, le scriu pe telefon.

Dacă sunt pe traseu și văd ceva prin oraș care îmi atrage atenția, când ajung la capătul de linie scriu repede pe telefon două, trei versuri să nu uit, iar acasă termin ce am început. Nu am făcut cursuri speciale și nu am fost un elev perfect la literatură, așa a fost să fie. Nimeni din familia mea nu mai scrie poezii. M-am gândit să scot o carte, dar nu cred că cineva o va citi. Cele mai multe poezii le-am scris după unele replici din filmele de dragoste”, a declarat Petru Enea, poet.

Într-una din edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentată povestea Lilianei Diaconu, o veche angajată de la CTP și viitoare vătmăniță. Femeia a fost șofer de troleibuz și dispecer, iar în prezent este controlor.

Ionuț și Petru Enea au o relație foarte apropiată, locuiesc împreună și își împart bune și rele

Imediat după ce au terminat liceul, cei doi frați au plecat din satul Holboca, județul Iași pentru un trai mai bun. Ionuț și Petru nu s-au despărțit niciodată, dintotdeauna au avut o legătură specială, poate și pentru că sunt gemeni.

„Ca toată lumea, la 18 ani ne-am luat viața în piept și ne-am mutat în oraș să ne căutăm un loc de muncă. Viața nu a fost întotdeauna dreaptă cu noi și am întâmpinat numeroase obstacole, dar mereu ne-am susținut unul pe celălalt. Din fericire, nu s-a întâmplat niciodată să ne certăm pentru aceeași fată. Suntem mulțumiți de locul de muncă, dar se putea mai bine și mereu vom merge împreună spre mai bine. Ionuț este fratele mai mare, să zic așa. Suntem foarte apropiați, locuim împreună, muncim împreună, dar ne mai și certăm, ca frații.

Sunt câteva diferențe fizice între noi, dar și la caracter suntem puțin diferiți. Mie îmi place să mă exprim prin versuri și să ascult muzică rap, iar lui nu îi place. Mie îmi place și să cânt, am clipuri în care cânt propriile versuri pe negative. Ionuț este diferit din aceste privințe. Mi-ar plăcea să știu să cânt mai bine, dar am nevoie de ajutorul unui om cu experiență. Îmi doresc să pot cânta pe linie melodică bună sau la un instrument. Cam acesta sunt eu, un om simplu, cu vise mari. M-a atras muzica rap, pentru că mă regăseam în versuri când aveam stări de melancolie sau eram trist”, a mai precizat Petru Enea.

Fetele din stațiile de transport public îi fac ochi dulci când îl văd

Pe cât de romantice și frumoase sunt poeziile lui Petru, nu le-a folosit niciodată ca o metodă de cucerire. Petru Enea este un băiat chipeș, iar multe fete i-au zâmbit sau l-au privit cu ochi dulci atunci când l-au observat pe traseu. Ceea ce nu știu ele este că acest vatman chipeș este un băiat romantic, cu sentimente profunde, exprimate în poezii.

„Au fost multe situații în care fetele îmi zâmbeau din stație sau după ce coborau din tramvai, iar mie îmi plăcea și le răspundeam. Sunt un bărbat liber și au fost cazuri în care eu vedeam o fată frumoasă și îmi doream să vorbesc cu ea, dar nu am reușit niciodată. Ne priveam, ne zâmbeam și acolo se termina tot. Am mai auzit cazuri în care și-au găsit sufletul pereche în companie și sper și eu, doar speranța moare ultima, nu? Nu am scris niciodată o poezie pentru o fată. Eu am această înclinare de multă vreme, dar în urmă cu aproximativ doi ani am început să le scriu. Până în prezent am scris peste 100 de poezii, unele mai scurte, altele mai lungi, depinde de inspirație și timp. Cele mai multe poezii le-am scris seara, la birou, cu lampa aprinsă”, a spus Petru Enea, poet.

În cadrul Companiei de Transport Public există un șofer de autobuz transgender, care poartă tocuri cui și rochii provocatoare.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`