Ion Bivol are 27 de ani, iar muzica pentru el este totul. Tânărul este toboșar de mic, iar în prezent este parte a trupei Sukar Nation, unde face senzație. Pe lângă asta, este și profesor în cadrul școlii de muzică Trill Music School
Acesta a fost prezent în cadrul evenimentului Toboșariada, în Parcul Expoziției, unde s-au adunat aproximativ 100 de toboșari ce au interpretat anumite piese muzicale în sincron.
Face senzație la tobe încă de când era mic
Ion Bivol este de origine din Republica Moldova, unde a studiat la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, iar ulterior a urmat studiile de licență la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. Pasiunea lui pentru muzică a început încă de când era mic, iar de atunci nu s-a mai despărțit de setul de bețe pentru tobe.
„Sunt din Republica Moldova, dar în prezent stau în Iași. Am studiat la Liceul Republican de Muzică «Ciprian Porumbescu», iar apoi am venit în Iași pentru a învăța la Universitatea de Arte «George Enescu». Pasiunea mea pentru muzică a început încă de mic copil, iar în prezent pot spune că fac o carieră din asta. În prezent sunt toboșar la trupa Sukar Nation, însă am fost în mai multe trupe de-a lungul timpului. Nu este atât de ușor să îți găsești locul. Când vine vorba despre instrumentul meu, dacă pot spune așa, setul meu de tobe costă aproximativ 1.000 de euro și pentru plăcerea mea nu mi se pare că este un preș mare”, afirmă Ion Bivol.
Toboșariada a adunat 100 de toboșari care au făcut senzație
În data de 31 august 2023, la Iași a avut loc un eveniment care a adunat foarte mulți oameni în public. 100 de toboșari au interpretat simultan 9 piese rock celebre. Evenimentul este singurul de acest gen din România. Ideea unui concert de tobe simultan a venit de la părintele unuia dintre tinerii toboșari, după modelul unor evenimente similare din alte țări.
„Părinții ar trebui să își îndrepte copiii spre măcar un instrument. Chiar și pe latura științifică este demonstrat că punem la muncă creierul și ne dezvoltă o disciplină interioară. Pe lângă asta, datorită pasiunilor putem socializa cu ceilalți. În ziua de astăzi, cu toate rețelele de socializare este destul de greu să mai faci o conexiune cu cineva”, spune profesorul Adi Enescu în legătură cu persoanele care doresc să facă senzație la tobe.
Bravo lui.
Doar că instrumentele muzicale și studiile muzicale sunt pe cale de dispariție. Înlocuite de butoane și computere, butonate de afoni. Care culmea, susțin că fac muzică.
Exemplul cel mai recent: unu’ Armin. Și nu ăla al nostru, ci olandezu’ muzicant. Ați văzut instrumentiști pe scena, alaturi de el? Ați văzut instrumente muzicale și partituri? Nu. Pentru că manglitorul nu are studii muzicale, nu știe notele muzicale, nu știe să citească un portativ și nu are habar de teoria muzicala. Da’ face muzica, și nu doar după propria părere ci și a (prea) multor fani. Daca ii iei pc-ul și îi pui un pian in fata, ii vezi adevărata valoare..
Dar nah, în lumea în care țigările nu mai au tutun, mașinile nu mai au zgomot iar femeile nu mai au neapărat păsărică, muzica fara instrumente muzicale și muzicieni își găsește locul ei. Și nu la gunoi, acolo unde merita.