Prima pagină » Local » El este tânărul care a murit zdrobit în accident noaptea trecută la Iaşi. Avea doar 23 de ani şi nu deţinea permis de conducere – EXCLUSIV/ FOTO

El este tânărul care a murit zdrobit în accident noaptea trecută la Iaşi. Avea doar 23 de ani şi nu deţinea permis de conducere – EXCLUSIV/ FOTO

11 aug. 2021, 10:42,
Bianca Rebegea, în Local

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 3:50, a avut loc un accident rutier în curba de la Sârca.

Daniel P., în vârstă de doar 23 de ani, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit. A suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu lipsă de substanță cerebrală. A fost identificat de familie, după hainele pe care le purta.

Accident rutier mortal la Iași. Tânărul a fost proiectat în afara mașinii. Nu a mai avut nicio șansă

Un autoturism, care circula cu viteză foarte mare, mergea dinspre Iași spre Târgu Frumos. La un moment dat, a ricoșat peste un gard în curtea unei case. Șoferul, Daniel P., a fost proiectat în afara mașinii.

La fața locului a fost trimisă ambulanța C2 de la Târgu Frumos dar, din nefericire, pacientul avea leziuni incompatibile cu viața, așa cum a precizat și apelantul, care a văzut toată scena. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, care se afla singur în mașină, a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu lipsă de substanță cerebrală. A fost identificat de familie, după hainele pe care le purta.

Poziția oficială a polițiștilor ieșeni cu privire la accidentul rutier mortal

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Iași, tânărul, în vârstă de 23 de ani, era din comuna Bălțați. În timp ce conducea autoturismul pe DE 583, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton, decedând.

Bărbatul nu deținea permis de conducere. S-a deschis un dosar penal de ucidere din culpă.

„La data de 11 august ac, în jurul orei 04.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, care a avut loc pe raza satului Sârca.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr din comuna Bălțați, în timp ce ar fi condus un auto pe DE 583, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un gard din beton, decedând. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Șoferul se afla singur în autoturism. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Viteza excesivă, principalul factor generator de accidente în România

Poliția Română vine o serie de recomandări, pentru a ajunge în siguranță la destinație:

„- Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

– Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

– Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

– Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.”, a transmis Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024