Prima pagină » National » El este românul acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra
El este românul acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra

El este românul acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra

13 aug. 2024, 15:55,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, de naționalitate română, a fost arestat după ce a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Leicester Square, Londra. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat identitatea atacatorului, numit Ioan Pintaru, care a fost acuzat de tentativă de omor, potrivit Sky News.

Ioan Pintaru va apărea în fața tribunalului

Ioan Pintaru, care nu are un domiciliu fix, este acuzat și de deținerea unui obiect tăios. El urmează să fie prezentat în fața tribunalului Westminster.

Inițial, s-a crezut că și mama fetiței a fost rănită, însă medicii au infirmat ulterior această informație. Fetița a fost transportată la spital și este acum în afara oricărui pericol. Poliția a declarat că incidentul nu este considerat unul terorist, iar motivele atacului rămân necunoscute.

Acest incident vine la scurt timp după un alt atac șocant în Anglia, unde un tânăr a înjunghiat mortal trei fetițe într-o sală de sport, generând proteste împotriva migranților.

MAE a confirmat reținerea cetățeanului român.

„Ambasada României la Londra a fost informată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție despre incidentul din Leicester Square și despre reținerea unei persoane. În urma demersurilor urgente efectuate de biroul atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe confirmă că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român,” a precizat MAE într-un comunicat de presă.

MAE a adăugat că menține legătura cu autoritățile britanice prin intermediul misiunii diplomatice și al Consulatului General al României la Londra, urmând să deruleze procedurile consulare specifice. Până în prezent, nu au fost primite alte solicitări legate de acest caz.

Un paznic din zonă susține că l-a dezarmat pe suspect

Un agent de pază din zona atacului a declarat că a auzit un țipăt, apoi a sărit pe bărbatul care o atacase pe fetiță. El spune că l-a țintuit la pământ pe agresor și l-a deposedat de cuțit.

Acest agent de pază, în vârstă de 29 de ani, pe nume Abdullah, a adăugat că el și colegii săi i-au acordat fetiței înjunghiate primul ajutor.

„Am văzut o fetiță înjunghiată și am încercat să o salvez. Era de datoria mea să încerc să o salvez”, a afirmat el, citat de Sky News.

Poliția Metropolitană a confirmat că un bărbat a fost arestat în legătură cu atacul din piața Leicester din Londra și se află în detenție.

„Nu credem că există (alți) suspecți neidentificați”, a menționat instituția, într-o pe rețeaua X.

Sky News mai remarcă faptul că pete de sânge puteau fi văzute pe trotuar, la locul atacului de luni, alături de alte obiecte, între care o șapcă de baseball.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *