Prima pagină » Local » El este primul pelerin al acestui an, la Iași. A venit de la București alături de familie: „Mă rog pentru sănătate și pace”

El este primul pelerin al acestui an, la Iași. A venit de la București alături de familie: „Mă rog pentru sănătate și pace”

08 oct. 2024, 08:29,
Redacția BZI în Local

Radu, un pelerin din București, a devenit primul credincios care s-a așezat la coadă pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, în cadrul celui mai mare pelerinaj din România. Sosit împreună cu familia sa, Radu a venit să se roage pentru sănătate și a așteptat răbdător încă de ieri după-amiază pentru a ajunge în fața raclei.

Procesiunea a început la ora 6:30 dimineața, când racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană și purtată în jurul acesteia, înainte de a fi așezată într-un baldachin special, unde pelerinii au început să se închine.

Pelerinajul atrage mii de credincioși din toată țara, iar astăzi la Iași au sosit 98 de autocare pline cu pelerini din Voluntari, urmând să ajungă și altele în orele următoare. Organizatorii estimează că fluxul de pelerini va continua să crească pe măsură ce evenimentul religios avansează.

„Sunt împreună cu soţia şi nişte prieteni. Nu e prima dată, venim aici de 20 şi ceva de ani. Venim noaptea şi ne aşezăm la coadă ca să fim primii că altfel nu putem rezista. Acum ne pregătim să plecăm acasă. Am ajuns ieri după masă la 15.30. Ne-a ţinut o cunoştinţă rândul. Ne dorim în primul rând sănătate pentru toţi. Este un ceremonial la care am venit cu drag. Nu pot să suport să stau atât, am scaunul cu mine, am probleme de sănătate. Peste noapte am stat mai mult în maşină eu, soţia a stat la coadă. După eu conduc până la Bucureşti şi a trebuit să mă odihnesc. Ne rugăm şi pentru pace, e u moment destul de dificil”, a spus Radu, pelerin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`