Prima pagină » Titlurile zilei » El este ieșeanul care de câțiva ani „cerșește” de la primărie un teren de sute de mii de euro, din Nicolina. „Să îmi dea terenul pe care mi l-au luat. În instanță, am câștigat” – FOTO

El este ieșeanul care de câțiva ani „cerșește” de la primărie un teren de sute de mii de euro, din Nicolina. „Să îmi dea terenul pe care mi l-au luat. În instanță, am câștigat” – FOTO

09 apr. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ion Călin este ieșeanul care de câțiva ani cere de la Primăria Iași terenul pe care l-a cumpărat încă din anul 1970

Bărbatul în vârstă de 60 de ani protestează de ieri, 8 aprilie 2024, în fața Primăriei Iași. Acesta a ajuns la capătul puterilor de când luptă cu administrația publică locală pentru a reintra în drepturile de proprietate a unui teren de 900 de metri pătrați, din zona Nicolina.

Ion Călin este ieșeanul ce de câțiva ani cere de la primărie terenul pe care l-a cumpărat cu mult timp în urmă și a fost trecut în domeniul statului

Acesta susține că tatăl său a achiziționat terenul din Nicolina cu zdelca în 1970, iar după 6 ani, în 1976 acesta a fost expropriat, iar casa i-a fost demolată.

„Eu am avut un teren în față la Selgros, unde e capătul podului. Eu locuiesc acum pe strada Cicoarei, acolo stau fără acte, nici curent nu este, sunt lăsat de izbeliște. Fata mea a învățat la lumânare. Terenul din față de la Selgros a fost al meu, l-am cumpărat, cu zdelca, în anul 1970, de la fostul proprietar, Dumitru Cozmaci, acum e decedat. Atunci am fost trecut în evidențele fiscale ale primăriei ca plătitor de impozit pentru terenul de 900 de metri pătrați până în anul 1976. În anul 1976, am fost expropriat, iar terenul a trecut în proprietatea și posesia statului. Eu am fost demolat, pe teren aveam casă. Nu m-au despăgubit atunci, nu mi-au dat vreun teren la schimb”, a povestit Ion Călin, bărbatul care protestează în fața Primăriei Iași.

De trei ani, se luptă în instanță pentru a reintra în posesia terenului de 900 de metri pătrați, din Nicolina

Ion Călin se luptă, de 3 ani, cu administrația publică locală în instanță, pentru a redobândi terenul care i-a fost luat. Ieșeanul povestește faptul că a făcut cereri pentru a fi repus în drepturi, însă municipalitatea a refuzat.

„Acum 3 ani, am dat în judecată Primăria Iași ca să îmi dea terenul pe care mi l-au luat. În instanță, am câștigat. Ei (n.r. – Primăria Iași) interpretează răspunsul cum vor. Eu am făcut cerere la Primăria Iași, să mă repună în drepturi. Ei au interpretat cum au vrut, mi-au spus că nu am casă acolo și nu am plătit impozit, dar eu ce impozit să plătesc sau ce să construiesc, dacă ei mi-au luat terenul? Eu mi-am câștigat dreptul să redobândesc terenul respectiv, dar primăria mi-a spus că cererea mea a fost soluționată negativ. Ei nu acceptă să îmi dea dreptul de proprietate.

Stau cel puțin jumătate de lună aici, protestez în fața primăriei. Eu locuiesc pe strada Cicoarei, după Revoluție, am ocupat terenul ăla cu gândul că primăria o să îmi facă măcar transferul, să îmi dea în locul terenului pe care mi l-au luat din față de la Selgros, să îmi dea aici. Dar ei nu au făcut așa. Proprietarul terenului unde stau eu m-a dat în judecată, el a câștigat, am casă acolo, dar oricând mă pot evacua. Eu, până acum, am lucrat în construcții, acum sunt în șomaj, iau 1.100 de lei. Până acum, m-am descurcat că am avut niște rezerve, dar am să văd de acum încolo cum va fi. Va fi greu”, a adăugat Ion Călin.

Instanța a obligat Primăria Iași să soluționeze cererea depusă de Ion Călin

Potrivit documentului pe care Ion Călin îl deține, emis de Judecătoria Iași, municipalitatea a fost obligată să soluționeze cererea trimisă de ieșean, cu privire la redobândirea terenului de 900 de metri pătrați, din Nicolina.

„Respinge ca neîntemeiate excepțiile prematurității și inadmisibilității acțiunii invocate prin întâmpinare. Admite acțiunea civilă formulată de reclamantul Călin Ion, cu domiciliul în municipiul Iași, în contradictoriu cu pârâta, Comisia Municipală pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Iași, cu sediul în municipiul Iași, Palatul Roznovanu. Obligă pârâta Comisia Municipală pentru stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Iași la soluționarea cererii formulate de reclamantul Călin Ion”, se arată în document.

Ion Călin este ieșeanul care de câțiva ani cere de la Primăria Iași terenul pe care tatăl său l-a cumpărat încă din anul 1970, cu zdelca. Acesta susține faptul că va continua să își ceară drepturile și va protesta în fața Palatului Roznovanu până când cererea sa de repunere în posesie va fi soluționată. Menționăm faptul că, până la închiderea ediției, Primăria Municipiului Iași nu a transmis niciun punct de vedere cu privire la situația semnalată de Ion Călin.

Comentarii
  • Pe evrei i-a despagubit cu sute de hectare in jurul Iasului.

  • Pe naiba a cumpărat terenul. L-a ocupat abuziv, ca și acum pe cel din Cicoarei, cu gândul ca va forța autoritățile sa-i dea ceva. Si poate părinții lui „au cumparat” terenul, ca el era copil în 1970.

  • Vasilica, sotia ta

    @@@VASILE, esti o latura, te voi da la porci sa te manince!!! Licheaua draq-ului!!!

  • Asculta, caută-l pe executorul Cezar Andrei, asta execută tot , și pe masa , până se trezesc instanțele te rezolvă el. Nimeni nu i se împotrivește. Adevărat, la sfârșit nu rămâi cu nimic.

  • Omul are dreptate însă în prezent zdelca nu are valoare juridică, este un act de mână semnat în prezența a doi martori, o convenție. El ar fi trebuit să meargă în cei 25 ani la un notar să-și obțină un act de proprietate în baza acelei hârtii, lucru pe care nu l-a făcut.

  • Asta-i tare fratilor. Si-a cumparat terenul la varsta de 6 ani cu zdelca. Abia ce a invatat sa scrie si sa citeasca si a cumparat deja un teren, pe vremea lui Ceausescu. Misto povestea.

  • dute si te caca manglitorule cu terenu tau cu tot furi curent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *