Prima pagină » Actualitate » El este fotbalistul care a murit, după ce a contractat o bacterie la piscină. Sorin Nazîru avea doar 16 ani
El este fotbalistul care a murit, după ce a contractat o bacterie la piscină. Sorin Nazîru avea doar 16 ani

El este fotbalistul care a murit, după ce a contractat o bacterie la piscină. Sorin Nazîru avea doar 16 ani

26 iul. 2024, 15:00,
BZI.ro, în Actualitate

Un scandal de proporții a izbucnit după moartea unui fotbalist de 16 ani, care a decedat la spital, aparent după ce a contractat o bacterie dintr-o piscină.

Tânărul a ajuns inițial la Spitalul din Râmnicu Sărat cu simptome de vărsături. Medicii i-au administrat o perfuzie și l-au trimis acasă, însă acesta s-a întors trei zile mai târziu într-o stare mult mai gravă. Se pare că decesul a fost cauzat de septicemie și meningită.

El este fotbalistul de 16 ani care a murit, după ce a luat o bacterie la piscină

Sorin Florin Nazîru, un fotbalist de performanță din Râmnicu Sărat, a murit la Institutul Matei Balș din București. În urmă cu o săptămână, băiatul a ajuns la Spitalul din Râmnicu Sărat cu vărsături, după ce a fost la o piscină din oraș. Medicii l-au trimis acasă după ce i-au administrat o perfuzie, dar el s-a reîntors la camera de gardă trei zile mai târziu, într-o stare critică, suspect de meningită.

Direcția de Sănătate Publică și Protecția Consumatorului Buzău au demarat anchete ample după moartea tânărului. Deși era un sportiv de performanță, dispariția sa bruscă a ridicat multe întrebări, întrucât antrenorii săi nu știau să fi avut probleme de sănătate.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău a anunțat că s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spațiul public, dispunând un control la piscina din Râmnicu Sărat pentru verificarea legalității și a condițiilor de funcționare. Controlul a relevat numeroase deficiențe, inclusiv lipsa buletinelor de analize fizico-chimice și microbiologice, precum și a unui registru pentru monitorizarea calității apei.

Apa din piscină nu era limpede, iar pe pereții și fundul piscinei au fost observate pete verzi, indicând prezența algelor. Controlul a fost extins și la unitatea de alimentație publică adiacentă, unde au fost găsite produse alimentare nesigure și un mijloc de cântărire neomologat. CJPC Buzău a aplicat amenzi în valoare totală de 35.000 lei și a dispus oprirea temporară a activității piscinei până la remedierea deficiențelor.

Primele informații oficiale sugerează că pe 19 iulie, băiatul ar fi fost la piscina din Râmnicu Sărat, iar ulterior a fost dus de urgență la spital cu febră și vărsături, fiind diagnosticat inițial cu insolație și edem cerebral. După ce i s-a administrat o perfuzie, starea sa părea să se îmbunătățească, dar a fost trimis acasă. Pe 22 iulie, în stare gravă, a fost adus din nou la spital de sora sa, având febră mare, diaree și vărsături. Transferat la Institutul Matei Balș din București, băiatul a decedat.

Direcția de Sănătate Publică a demarat cercetări pentru a clarifica circumstanțele în care băiatul a contractat bacteria, dar până acum nu există o confirmare oficială că infecția provine de la piscină. Anchetele continuă, iar cluburile sportive la care a activat tânărul au exprimat mesaje de condoleanțe, evidențiind că acesta nu avea probleme de sănătate cunoscute și era un sportiv promițător.

„Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat după apariția informațiilor în spațiul public potrivit cărora băiatul de 16 ani ar fi murit după ce ar fi luat o bacterie de la o piscină din orașul Râmnicu Sărat. Am început cercetările pentru a vedea când s-a prezentat la unitatea din Râmnicu Sărat și în ce stare. Pot să vă spun că deocamdată nu avem nicio informare de la spitalul din București unde se spune că ar fi fost transferat și unde a decedat”, au declarat pentru sansanews.ro, surse din cadrul DSP Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *