Prima pagină » Titlurile zilei » El este cel mai chinuit bătrân din Iași. A muncit o viață ca să își construiască o casă și acum a ajuns să trăiască momente de groază: „Nici măcar ambulanța nu poate ajunge la mine” – EXCLUSIV/FOTO

El este cel mai chinuit bătrân din Iași. A muncit o viață ca să își construiască o casă și acum a ajuns să trăiască momente de groază: „Nici măcar ambulanța nu poate ajunge la mine” – EXCLUSIV/FOTO

05 aug. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Valentin Ștefăroiu este un bătrân din comuna Miroslava, județul Iași, în vârstă de 85 de ani, care a muncit foarte mult la viața lui. De șase ani de zile se confruntă cu o situație dificilă, acesta are cateter urinar și în fiecare săptămână trebuie să ajungă la medicul specialist, însă abia poate ieși până la poarta casei

Acesta trăiește dintr-o pensie modică, iar din acești bani își plătește facturile și își cumpără mâncare. Din comuna Miroslava până la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, bărbatul merge cu taxi-ul, pentru că nu se poate deplasa pe jos prea mult, însă banii nu îi ajung.

Un bătrân a muncit toată viața pentru a putea avea un trai decent, iar acum își cheltuie ultimii bani din pensie pe transportul către spital

Valentin Ștefăroiu s-a mutat în comuna Miroslava în anul 2012 și în acea perioadă realiza sobe de teracotă, fiind și sursa principală de venit. Acum stă singur și îl mai ajută o fată de-a lui care lucrează cu ziua, iar celelalte două fiice nu mai sunt stabilite în județul Iași.

Deși toată viața a muncit din greu, acum, bărbatul a ajuns la o vârstă înaintată, unde se confruntă cu o problemă destul de dificilă pentru el. De șase ani de zile are cateter urinar și în fiecare săptămână trebuie să ajungă la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, pentru a face un control la medicul specialist.

Bătrânul merge foarte greu și se ajută de două cârje. Pentru a ajunge la spital atât de des trebuie să meargă cu taxi-ul pentru că este o distanță lungă pe care acesta nu o poate parcurge cu autobuzul, distanța de la el de acasă până în stația de autobuz fiind una mare.

„Am 85 de ani și uneori mă mai ajută persoanele din comună și îmi mai dau câte un bănuț pentru a-mi plăti taxi-ul până la spital pentru că am cateter urinar și trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, la control la medicul specialist. În șase ani de zile nu a venit decât o singură dată ambulanța să mă ducă la spital, pentru că trebuie să iasă cineva la drumul principal. Eu abia pot ieși până la poartă și stau toată ziua în pat”, spune Valentin Ștefăroiu, bătrânul în vârstă de 85 de ani.

Valentin Ștefăroiu: „Trebuie să merg la spital, la control, dar eu am șapte lei în casă”

De șase ani de zile, bătrânul are cateter urinar și în fiecare săptămână trebuie să ajungă la spital pentru control. Duminică (n.r. – 6 august) trebuie să meargă la medicul specialist, însă povestește cu lacrimi în ochi reporterilor BZI că mai are doar șapte lei în casă și nu știe ce să facă pentru a face rost de banii necesari de a plăti taxi-ul.

„Am o fată în Italia și una căsătorită în Călărași. Fata mea din Călărași îmi zice să mă duc la ea, dar eu abia reușesc să mă duc în oraș la spital, nu am ce face. Îmi este greu, eu, duminică (n.r. – 6 august), trebuie să merg la spital la control, dar eu am șapte lei în casă, nu îmi ajung banii de taxi”, spune Valentin Ștefăroiu, bătrânul în vârstă de 85 de ani.

Persoanele care doresc să îl ajute pe Valentin Ștefăroiu, bătrânul în vârstă de 85 de ani, o pot face contactând redacția BZI. Ulterior, putem oferi informații în legătură cu adresa exactă unde stă bătrânul și cu un număr de telefon de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *