Prima pagină » Titlurile zilei » El este cel mai căutat instructor de bachata. Ieșencele sunt înnebunite după el și fac rezervările cu jumătate de an înainte – FOTO/VIDEO

El este cel mai căutat instructor de bachata. Ieșencele sunt înnebunite după el și fac rezervările cu jumătate de an înainte – FOTO/VIDEO

11 mart. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Cel mai căutat instructor de bachata este Marius Coman, în vârstă de 34 de ani. Tânărul dansator are cursanți din toată țara, mai ales din Iași, iar rezervările se fac și cu jumătate de an înainte. Participă la festivalurile organizate atât în țară, cât și în străinătate. A câștigat locul I la festivalul organizat la Budapesta, la categoria solo, dar și în pereche, alături de soția sa care îi este și parteneră de dans

Marius Coman, în vârstă de 34 de ani, este unul dintre cei mai căutați instructori de bachata. S-a stabilit în București, unde instruiește cursante și cursanți din toată țara, în special din Iași. Înainte de a fi dansator profesionist făcea cu totul altceva.

„Înainte să mă apuc de dansuri jucam fotbal, nu aveam treabă cu dansurile. Apoi m-am lăsat de fotbal și am zis să fac și dans, pentru că mă atrăgea domeniul acesta. Am fost la solo street dance, timp de 6 luni, dar am renunțat pentru că mi se părea că învăț doar coreografii.

Împreună cu prietena mea am zis să facem dansuri în pereche și așa am ajuns la dansuri în pereche. Un an am făcut zouk brazilian, iar apoi am încercat bachata. De 3 ani fac doar bachata. Am început să mă duc la festivaluri, în Iași, prin diverse zonă din țară și în afara țării.

M-am uitat la multe videoclipuri cu bachata, m-am informat mult pentru că vreau să ajung cel mai bun dansator de bachata. Apoi mi s-a oferit șansa să predau cursuri de dans, la două școli din București”, povestește Marius Coman, instructor de bachata.

Cel mai căutat instructor de bachata este Marius Coman

Cursanții săi sunt din toată țara, mai ales din Iași. Ieșencele vor să învețe acest stil de dans, de aceea plătesc mii de lei pentru a învăța, măcar la nivel începător, cum să danseze bachata. Videoclipurile lui Marius cu dansurile făcute în pereche au succes, având zeci de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, unde postează fotografii și filmulețe de la evenimentele unde participă sau de la cursuri.

„În general, cursanții sunt persoane tinere, dar sunt și cursanți care au peste 50 de ani și vor să învețe să danseze. Mulți sunt influențați de filmulețele de pe internet, unde văd artiștii mari, din afară. Le place ce văd și oamenii vor să facă ce văd. Sunt oameni care vin să se relaxeze, care vin să socializeze. După părerea mea și după metodologia mea, ca persoană care nu ai dansat niciodată bachata, ai nevoie de 3 luni să fii începător, de un an ca să fii intermediar, iar abia după doi ani să devii bun.

Dar e nevoie de multă muncă, ore de dans, concentrare și dorință de a învăța. De exemplu, eu organizez cursurile când se formează o grupă. Dacă cineva care e la început vine după o perioadă când deja am cursuri făcute și vrea să se înscrie, nu poate, ci trebuie să aștepte formarea următoarei grupe.

Trebuie să învețe totul de la zero și nu pot să-i dau peste cap pe ceilalți. La dansatorii intermediari și avansați e mai ușor, pentru că poți să fii integrat într-o grupă existentă. La fel e și când organizăm workshop-uri de 2 ore, de exemplu, și poate să vină oricine”, mai spune Marius Coman.

O artistă cunoscută din Iași este Miruna Trofin.

Marius Coman: „Vreau să devin cel mai bun dansator de bachata din Europa”

Tânărul vrea să devină cel mai bun instructor de bachata din Europa și spune că în țară, inclusiv la Iași, sunt mulți instructori foarte buni.

„M-am împrietenit cu instructorii din Iași. Sunt și la voi, în oraș, foarte mulți instructori buni, pe toate stilurile de dans. Festivalurile sunt create pentru distracția dansatorului, dar sunt și ca un business, pentru că plătești o anumită sumă, plătești bilet, ca participant. Se strâng oameni care dansează, cei care nu dansează, dar vin doar pentru că le place atmosfera, vibe-ul.

Eu vreau să devin cel mai bun dansator de bachata, dacă se poate, din Europa, de aceea sunt perseverent, muncesc mult și pun pasiune. Nu o fac pentru câștiguri financiare, ci pentru plăcerea mea. Lumea te recunoaște, dacă ai acel ceva. Dacă ești bun ca tehnică, ești recunoscut de oameni ca fiind cel mai bun, atunci eu cred că sunt. Cu filmulețele de pe Instagram am cel mai mare succes, cele postate cu soția mea, care este și partenera de dans. Am participat la un concurs cu ea și am luat locul I, la Budapesta.

Acolo am câștigat locul I și la categoria solo. Nimereai aleatoriu cu alți dansatori, le-a plăcut celor din juriu ce am făcut și am câștigat. Bachata este un stil de dans și de muzică originar din Republica Dominicană. Este un stil de dans care atrage multe persoane pentru că este considerat a fi romantic și pasional, întrucât se stă foarte aproape de partener și nu se dansează în piruete”, afirmă Marius Coman.

O tânără din Iași care cântă la evenimente este Carolina Pintilie.

Pe de altă parte, Marius Coman, cel mai căutat instructor de bachata de către tinerele din Iași, mai spune că a primit oferte de la cluburile de dans din oraș pentru colaborări.

 

Comentarii
  • Fred Astaire

    Cei mai buni dansatori si instructori de bachata din Iasi sunt Marius TURCU si Elena Radu, de la Dansatorii Anonimi. Mai interesati-va si voi inainte de a scrie.

  • Smekeru de karton cu haini di firma

    Mai nou, asa se cheama acum dry humping ?

  • Buna ziua! Am 28 de ani, 175 cm, 50 kg, partial blonda, si sunt casnica iar sotul meu are 62 de ani. Ma pot inscrie la cursurile dumneavoastra? Doar eu, fireste! Cat costa abonamentul pentru un an, ca sa stiu sa-i cer bani? Va multumesc!

  • ma cac pe mine de ras

    partial blonda? eu cred ca de la mama natura

  • Natasha Chizdikova Pedalnaia

    Nu rade de mine. Sunt partial blonda pentru ca nu mi-a dat sotul bani sa-mi vopsesc radacinile.Sotul meu este patron de terasa si pana cand vine vremea buna sta mai prost cu banii.Dar pentru lectiile de chabata imi da, ca el nu mai poate dansa asa bine la 62 de ani.

  • Bai obositule, Mariuse, ti-ai comandat un articol de lauda în presa? Dacă ești bun la ceva, du te ba în Rusia sa-i arzi un cap în gura lui Putin, lasa-ne cu dansurile. Tu pt societate ești perfect inutil, mai Zeus al chabata. Doar în viziunea nemangaiatelor care vin la tine sa le pipai poate ești vreun model în viata. Lasa-ne

  • O zi perfecta

    Numai pot :))))))

  • Pentru Natasha

    Natasho las si tu un numar de telefon daca asta la 62 numai poate

  • Doar la pompieri dau numarul de telefon ca aia stiu sa stinga ca lumea.

  • Sfântu Țepterie

    Chabata asta se dă și la pachet sau se servește doar la sală?

  • Mai da-te-n sloboz cu chabata !

  • Bai invidiosi mai sunteti si cam somnorosi si …. Bravo lui, este o activitate frumoasa, munceste,ce aveti cu el mai de îl trimiteri si in Rusia.Cine vrea si are bani se înscrie cine nu , nu Sunteti dusi cu capul, suciti rau.

  • Antrenor de orice pentru femei

    Așa e ! Toate nepfututele vin grămada înnebunite la mine gata sa învețe toate miscarile , mai bine de jumătate dintre ele vor cordeala din prima săptămâna, celelalte se pregătesc doar sa impresioneze alți corditori , o am mare și m-a mișc ca mașina de cusut ! Ieșencele aleargă înnebunite la cursuri

  • Eu aud pentru prima, oara de dânsul din articolul asta, nu ma laud ,am trecut pe la doua scoli si fiecare cu instructori dedicați, la Univers Latino cu Alex Țenu si la Magnitude cu Cosmin-Ștefan

  • Chabata Club

    Penibili si dansatorii din piete, piatete si cafenele. Dansati in curte la voi sau in fata blocului!

  • Alt futalau dansant !

  • Are viitor de aur și limba super tare sunt înnebunită , Natașa mi-a făcut cunoștința cu el ca cică rupe salteaua bine din orice poziție, acum suntem toate înnebunite de agilitatea curului și iuțimea limbii lungi și neastâmpărate , vrem toate ieșencele la el și doar cu el

  • Se vede ca-i foarte inventiv. Are ipostaza fixa in poze. Exceptie cand danseaza.

  • Jumate dintre înnebunite sau băgat in pwla lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024