Prima pagină » Titlurile zilei » El este cel care și-a omorât iubita și a stat toată seara cu cadavrul ei în pat. A pus la cale un plan șiret: „Am găsit-o moartă” – EXCLUSIV/FOTO

El este cel care și-a omorât iubita și a stat toată seara cu cadavrul ei în pat. A pus la cale un plan șiret: „Am găsit-o moartă” – EXCLUSIV/FOTO

15 aug. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Crimă șocantă la Iași. Și-a omorât iubita în prezența fiicei sale și a stat 24 de ore cu cadavrul ei în pat, pentru că a pus la cale un plan șiret ca să scape cu basmaua curată. Însă, la scurt timp, anchetatorii au aflat firul poveștii. Criminalul tremură acum cu gândul la o condamnare

Un caz de-a dreptul înfiorător din Iași a ieșit la iveală. Petru Vrăjmașu a șocat un sat întreg după ce și-a omorât iubita și a stat cu cadavrul ei în casă, ore întregi, fără a da de bănuit cuiva, ca să scape cu basmaua curată. Cei doi locuiau împreună de câțiva ani buni, în Poiana Mărului, comuna ieșeană Ceplenița, împreună cu fiica ei, în vârstă de numai 12 ani. Niciunul dintre ei nu avea un loc de muncă stabil, toate veniturile fiind din munca sezonieră din sat sau din străinătate.

Și-a omorât iubita și a stat toată seara cu cadavrul ei în pat

Petru, orbit de gelozie, a decis să-i ia viața femeii cu care a împărțit totul câțiva ani buni. Aceasta mergea la un vecin să-l ajute la treburile gospodărești în schimbul mâncării și băuturii. El s-a enervat din acest motiv și în data de 17 octombrie 2022 a început să o lovească cu bestialitate cu pumnii, picioarele, cu un par și apoi a strâns-o de gât cât de tare a putut, până a intrat în stop cardio-respirator.

„În ziua de 17.10.2022 a fost de două ori la vecinul ei, o dată dimineaţă, în jurul orei 08:00 şi a doua oară la prânz, în jurul orelor 12:00-13:00. Martorul a observat că prezenta la nivelul ochiului stâng, deasupra sprâncenei, o rană care sângera, despre care victima i-a mărturisit că i-a fost provocată de concubinul ei, care i-a tras un pumn în zona feţei, fapt ce a determinat căderea, urmată de lovirea victimei de colţul mesei. Martorul a relatat că în ziua de luni – 17.10.2022, a consumat la el acasă, două pahare de 50g de ţuică şi vişinată, a plecat de la vecinul ei, acasă, unde, spre seară, în locuinţa de faţă fiind şi minora.

Enervat din cauza faptului că nu a recunoscut că a fost la vecinul şi în contextul unor cuvinte jignitoare adresate de către inculpatul, acesta din urmă, în timp ce victima era pe patul din partea stângă a încăperii, a început să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii în zona abdominală faţă şi spate, apoi a ieşit din camera în care se afla victima, s-a îndreptat spre uşa de acces din locuinţă – din laterala căreia a luat o coadă de furcă – a revenit în cameră, unde a continuat să lovească victima cu acel par, loviturile fiind aplicate pe aproape întreaga suprafaţă a corpului, respectiv în zona capului, a corpului, a membrelor superioare şi inferioare – aspect confirmat ulterior de raportul de expertiză medico-legală întocmit de IML asupra cadavrului victimei.

După aplicarea loviturilor de par, inculpatul s-a aplecat asupra victimei şi a început să o strângă cu ambele mâini de gât, provocându-i mai multe leziuni ce au condus la decesul acesteia la data de 18.10.2022 (urmare a insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa asfixiei mecanice secundare, comprimării formaţiunilor vasculo-nervoase şi aeriene ale gâtului). În dimineaţa zilei de 18.10.2022, inculpatul însoţit de minora au plecat în oraş, de unde au făcut diverse cumpărături, iar la revenirea acasă inculpatul a apelat numărul de urgenţă 112, afirmând că a găsit-o pe concubina sa decedată în pat”, au transmis oamenii legii.

Ce pedeapsă a primit criminalul

Criminalul a tremurat cu gândul la o condamnare, fiindcă el a încercat să pună totul pe hârtie, ca să poată scăpa cu basmaua curată. A stat cu cadavrul ei în casă toată seara, iar a doua zi s-a dus cu fiica ei în oraș, la cumpărături. Ulterior, când a venit acasă, a părut șocat că inima femeii nu mai bătea și a dat alarma, sunând la numărul unic de urgențe 112, spunând:

„Am găsit-o moartă pe concubina mea”.

Anchetatorii au cercetat cazul, stabilind adevărul, iar recent a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie.

„În principal, în ceea ce privește pedeapsa aplicată, inculpatul a înțeles să conteste cuantumul acesteia, considerând că pedeapsa de 15 ani închisoare în regim de detenție este prea grea, raportat la ansamblul probator administrat în cauză, la circumstanțele reale ale comiterii faptei, dar mai ales la circumstanțele personale ale inculpatului, respectiv la atitudinea de recunoaștere și regret profund avută de acesta pe toată durata procesului penal. În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul împotriva sentinței penale, pronunțată de Tribunal, sentință pe care o menține”, au mai spus judecătorii ieșeni în legătură cu bărbatul care și-a omorât iubita.

Comentarii
  • ,,Noua generație”

  • 🌈 Maria & Mirabella

    Acum pe cine mai fote vecinul pentru un castron de borș și 2 , 3 pahare de beutură ?

  • Eu este talâmb, nu intelege. Am fost la orfelinat, toti ma bateau sa le dau mancarea. Acum stau pe langă biserici, poate i se face milă la cuiva sim-i da si mie niste mancare ramasa pe masa. Dar niciodata na-m auzit ca cineva sa faca asa o grozavie cu concubina sa. Poate o fi fost si ia de vină, poate ia spus ceva si lo enervat pe barbat?

  • Omul nu minte, aia era moartă demult. După el.

  • 🌈 Maria & Mirabella

    Sigur ca era moartă demult ! , îi mirosea castronul a pește putred cu brînză mucegăită , nu se mai spălase la cur de la paști iar gura îi putea a fosă fermentată , eu nu știu cum o Fotea vecinu , poati că și el era țapăn di beat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *