Prima pagină » Titlurile zilei » El este bărbatul ce are cele mai mari datorii la întreținere din Iași. Este o adevărată avere – FOTO

El este bărbatul ce are cele mai mari datorii la întreținere din Iași. Este o adevărată avere – FOTO

20 mart. 2024, 02:00, 18 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Ieșeanul cu cele mai mari datorii la întreținere din Iași are de plătit 58.000 de lei. Bărbatul a adunat suma după ce nu și-a plătit consumul din apartament pentru mai mulți ani

Asociația de proprietari Dr. Savini încearcă de aproape 5 ani să recupereze, pe cale legală, toate sumele restante de la un locatar. Acesta are de plătit aproape 12.000 de euro, fiind incluse și penalitățile. Acum, asociația de proprietari așteaptă următoarea judecată a instanței, pentru a rezolva problema.

Un bărbat din Iași are de plătit datorii imense la întreținere

Ieșeanul Constantin Mușac a adunat datorii de 28 de mii de lei la întreținere în mai mulți ani, plus 30.000 de lei – penalități. Din 2019, asociația de proprietari Dr. Savini, reprezentată de președintele Liviu Andronache, se judecă cu Constantin Mușac pentru recuperarea sumelor restante, însă fără succes până acum. Instanțele au amânat, în mai multe rânduri, luarea unei decizii. Acum se efectuează expertiza contabilă, iar pe 29 aprilie 2024 va fi următoarea înfățișare. Asociația de proprietari trebuie să ia măsuri pentru a recupera sumele neplătite în termenul de trei ani, prevăzut de lege.

„Omul are problemele lui de nu a plătit întreținerea, nici nu mă interesează acum pe mine, vreau doar să recuperez banii pe care îi datorează. Am ajuns în instanță de mai bine de 2 ani, însă datoria este mult mai veche, altă cale nu este, doar că durează ceva timp până se soluționează. Eu cred că așa se va ajunge, până la urmă, la un final și o să ne recuperăm și suma de 30.000 de lei. Din fericire, nu am avut probleme în cadrul asociației din cauza datoriei lui, însă regula este clară, dacă ai consumat ceva, trebuie să plătești. Nu îl cunosc personal pe dumnealui, nici măcar nu mai stă în apartamentul respectiv, dar asta nici nu este important, trebuie să plătească acum, asta e tot ce contează. Lucrurile sunt complicate și vrem să se termine odată totul”, a precizat Liviu Andronache, președintele asociației de proprietari Dr. Savini.

Termo Service are de recuperat mai multe sume de bani

După ce Termo Service a început să administreze mai multe asociații de proprietari din Iași, s-au descoperit tot felul de nereguli. Compania are de recuperat sute de mii de lei de la cetățenii care au ignorat facturile la întreținere, iar asociația a rămas cu datorii.

„Oferim sprijin asociațiilor în problemele juridice, în ceea ce privește recuperarea debitelor restante și a penalităților. În astfel de cazuri, dacă persoana respectivă refuză să plătească suma pe care o datorează, atunci judecata rămâne singura soluție. Se ajunge în astfel de situații, deoarece locatarii nu sunt responsabili, însă mai sunt și cazuri în care președinții sau administratorii nu și-au făcut treaba și s-a ajuns aici”, au transmis reprezentanții Termo Service SA.

Un bărbat din Iași are de plătit datorii imense la întreținere după ce pentru mai mulți ani nu a dat niciun ban asociației de proprietari.

Comentarii
  • Este la moda sa ai datorii. Daca nu ai, esti cam suspect.

  • Pe wikipress .ro era unul cu 17.000 de euroi.

  • Pe wikipress era unul cu 17.000 de euroi datorie

  • In contractele de administrare incheiate cu Termoservice exista un articol ( 18, parca ) prin care asociatia imputerniceste administratorul pentru reprezentare juridica in vederea recuperarii restantelor de la proprietari.
    Evident procesele se pierd in instanta , nu va ganditi ca ar fi altfel .Oricum nimeni nu -i
    intreaba .

  • 🔞 DESFIINȚAȚI ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI

    In tările civilizate NU există asociație de proprietari. Punct.

    Nu o să vezi un englez sau german plătind pe alții ( intermediari) care să le intermedieze plata căldurii sau plata apei. Sunt contoare omologate in apartamente , fiecare își poate plăti singur cheltuielile.

  • Cea mai mare datorie e intr-un bloc de pe strada Vitejilor -Dacia! 72 348 lei ( din care jumătate aproape sant penalizări) ! Apartamentul a fost in chiriat de la cet -chiriasul n-a platit nimic niciodată timp de ani buni, a fost restructurat si la revedere si cum nu are nici o proprietate in posesie ii ia boii de la bicicleta! Are imprumuturi la banci, telefonie etc …nu are ce sa-i faca! De 14 ani primeste citatii , avertizari etc desi el, tot de atata timp nu mai locuieste aici ! Baiat destept!

  • proprietar = la art 17. al.2 lit b

  • Penalitatile sunt mai mari ca datoria.

  • @#DESFIINȚAȚI ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI ce vorbesti omule? … te auzi? … peste tot in lume exista … numai ca acolo e pe bloc si vine si iti bate la usa daca intarzii … da na …. ai vrut sa pari destept ….

  • Nu inteleg ! Ce este asa de greu de inteles? Ai utilizat, platesti! Ai consumat, platesti! Ai folosit, platesti! Punct.

  • Pentru ăla cu desființarea asociațiilor de proprietari: pun pariu că nu ai locuit niciodată în vreo „tara civilizata” de care vorbești. Ai păreri înguste și greșite, doar din filmele la care te uiți și din ceea ce crezi tu că se întâmplă în acele țări.
    E timpul sa afli că în țările alea exista asociații de proprietari, și o administrație a imobilului care e mult mai comunistă decât la noi. De pildă, nu ai voie sa usuci rufe pe balcon. Nu ai voie sa instalezi antene parabolice, că să prinzi Taraf tv. Ești obligat să plătești săptămânal pentru toaletarea gazonului din fata casei, iar amenzile trec de 400 euro daca nu faci asta.
    Părerea mea este că așa ar trebui sa fie și la noi. Cine nu își permite să trăiască la oraș, să se întoarcă la tara de unde a venit. Ce e mai ieftin de trăit, mai liber și mai eco. Să ne anunți când pleci, da?

  • Dar pe Stejar la i3 la fam. Puiu cat is datoriile ? Multe miliarde de.lei vechi. Dar is tigani si nu-i da in judecata de frica.

  • Credeti voi ca asta este cea mai mare datorie mai uitativa la avizere mai des am vazut unu cu 190.000

  • ⛔Desființați ASOCIAȚIILE (2)

    Stau in Germania de 7 ani. Am stat doar in blocuri( nu la casă).

    NICIODATĂ NU AM PLĂTIT ASOCIAȚIA …PT CĂ AȘA CEVA ….NU EXISTĂ !!!

    CHELTUIELI APARTAMENT 62 M² luna FEBRUARIE 2024 (Düsseldorf)
    Chirie 758 euro
    Utilitați( gaz, curent) 300 euro
    TAXĂ RADIO : 21 euro
    Net + telefon+ mancare +haine+ diverse: 300 euro
    …… pentru utilităti vin facturile prin poștă și le plătesc la magazinul din cartier sau mall.

    Unde PLM e asociația de proprietari -tip parazită?
    NU EXISTĂ IN GERMANIA AȘA CEVA.

    LA NEMȚI NU EXISTĂ PARAZIȚI CARE STAU PE SPINAREA ALTORA !

  • Hai mai taie din ele tu asta din “Dusseldorf “ ! Unde dreacu ai tu chirie in Dusseldorf la apartament cu doua camere 758 de euro ? Poate la 30 de kilometri in spatele gării ! , mai ești și un mare mincinos cu “la nemți nu exista paraziți care stau pe spinarea altora “ , serios ? Explicând ce este cu milioanele de nemți pe hartz 4 , apoi explicane ce mai fac aia peste 5 milioane de babuini , africani , arăbeți , afgani, turcaleți , care toată viața lor și a familiilor lor cu 10 muslimași trăiesc pe sozial total ! , erzele kein scheisser hier man , du bist nicht die einzige die Deutschland sehr gut kent !

  • Asociațiile trebuie desființate. Doar un sfert din cât plătesc reprezintă consumurile mele, iar restul salarii, comisioane. Sunt paraziți. Cheltuielile noastre pe apartament ar scădea considerabil.

  • Pentru ala cu desfiintarea asociatiilor: foarte putini presedinti de asociatie sunt platiti. Adminsitratorii insa, care sunt altceva decat presedintii de asociatii, da. Trebuiesc platiti. Asa cum orice administrator al unei societati este platit. Pentru ca presteaza o munca ce adesea nu e usoara (munca cu omul). De aceea este preferabila angajarea unei forme de administrare gen Adminis sau Urbica, in locul unui pensionar care ori freseste, ori fura. Ori amandoua.
    @isal: cam asa este.

  • Băi, nici în Anglia nu sunt asociații de proprietari. Asociațiile astea din Iași sunt pline de moșnegi comuniști care doar halesc banii de la oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`