Prima pagină » Titlurile zilei » El este bărbatul care satisface cele mai scumpe dorințe ale ieșencelor! „Dacă nu-și cumpără o blană, înseamnă că nu vine Crăciunul” – FOTO

El este bărbatul care satisface cele mai scumpe dorințe ale ieșencelor! „Dacă nu-și cumpără o blană, înseamnă că nu vine Crăciunul” – FOTO

06 oct. 2022, 02:00, 7 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Victor Saicu a ajuns din Sibiu la Iași, acum 21 de ani, dorind să ducă mai departe afacerea familiei care se ocupă cu producția de blănuri naturale. Bărbatul ce deține atelierul în care sunt cusute manual hainele, tocmai la Orăștie, județul Hunedoara, a reușit să reziste pe piață în vremuri tulburi

Zi de zi, producătorul în vârstă de 53 de ani se află la standul din Palas Mall pentru a se asigura că lucrurile decurg bine. Dacă în 2001, când a ajuns prima oară la Iași, vânzările erau foarte mari, acum lucrurile s-au schimbat, numărul pieselor vândute fiind redus.

Fie că este vorba de vizon imperial sau vulpe argintie, toate blănurile sunt atent cusute și manevrate, astfel încât clienții care le iubesc să nu fie dezamăgiți. Cea mai valoroasă piesă din colecția acestui sezon costă aproximativ 5.000 de euro, cea mai ieftină fiind 500 de euro.

Victor Saicu povestește că de aproape o viață, de când se ocupă cu vânzarea blănurilor, a trecut prin multe, hoții încercând să-i fure bijuteriile expuse. Pe de altă parte, cumpărătorii fideli sunt cei care îl fac mereu să vadă partea plină a paharului.

Blanuri pe umerase

Ieșenii cumpără mai puține blănuri

A devenit ieșean de dragul soției și al blănurilor

Blana alba

Cea mai valoroasa piesa este o blana de vizon imperial

Victor Saicu se numără printre puținii producători de blănuri naturale ce încântă ieșencele, dar nu numai. De mai bine de 21 de ani, de când a decis să se mute definitiv în municipiul Iași, toată atenția sa și-a îndreptat-o spre vânzarea prețioaselor piese.

În ciuda faptului că profitul a scăzut cu mult față de anii trecuți, bărbatul nu renunță și în fiecare sezon se prezintă la stand cu zeci de haine pentru toate gusturile.

„Este afacere de familie, moștenită de la tatăl meu. Am venit la Iași în 2001. Știam că am șanse să mă dezvolt și aici, mergeau foarte bine vânzările în acea perioadă, astfel am decis să mă mut definitiv. Soția mea este ieșeancă, învățătoare, într-o comună din județ, de mai bine de 20 de ani, deci sigur că m-a susținut, iar ideea stabilirii aici a fost cea mai bună.

Am trecut prin multe, au fost și hoți, dar i-am prins. Vânzările au scăzut mult, dar nu pot renunța. Acum vând maxim două piese pe zi, însă nu mă plâng, am crescut cu blănuri, m-am atașat de ele.

 Le aduc în fiecare sezon de la Orăștie, avem de toate, blănuri, geci de piele naturală, sunt lucrate manual. Aproape zilnic stau aici, câte 12 ore. Ieșenii cumpără, dar vin oameni și din alte județe, din toată România”, a declarat Victor Saicu.

 Blanuri pe manechine

Prețul unei piese pornește de la 2500 de lei

Cele mai scumpe dorințe ale femeilor sunt îndeplinite

 Barbat si femeie zambind

Soția producătorului de blănuri este învățător

Victor Saicu povestește că de-a lungul timpului a cunoscut multe persoane care i-au dovedit cât de mult poate însemna o blană în viețile lor. Astfel, clienții fideli l-au ambiționat mereu și l-au făcut să nu renunțe.

„Uneori profitul e mai mic decât investiția, dar sunt oameni care vin an de an la mine să cumpere. Am o clientă care vine din Constanța ca să-și ia o blană nouă în fiecare sezon. Dacă nu-și ia, înseamnă că nu vine Crăciunul. Chiar există oameni care iubesc blănurile și se simt minunat când își cumpără câte una, iar asta mereu m-a bucurat și m-a făcut să nu renunț.

În momentul de față, cea mai valoroasă piesă este o blană albă de vizon imperial, costă 25.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro, iar, în rest, prețurile pornesc cam de la 2.500 de lei”, a adăugat Victor Saicu.

Comentarii
  • Fain !

  • Lasa ca vine usr-ul la putere si adio vanatoare si implicit o sa vinzi piele din sobolan

  • Hmmmm, meteorologii prognozeaza ca in Romania iernile vor fi din ce in ce mai calduroase. De exemplu anul acesta, in octombrie, vor fi peste 30 de grade. Anul trecut de Craciun au fost +17 grade. Deci? La ce ne trebuie blanuri/cojoace? Ca sa faca molii in dulap? Cand ati purtat ultima data un cojoc?? Ei, macar vom avea facturi mai mici…

  • Am cumparat de la el un cadou pentru sotie, este un tip stilat ce stie sa-si vanda marfa intr-un fel propriu. Pe doamne sigur le seduce, dar fara sa treaca peste niste limite. E un profesionist in domeniu.

  • „Comerciant stilat”cu blănuri de la turci, numai el știe cum le trece peste văi și lunci. Numai minciuni și mă abțin… nu e nimic românesc pe piața din România…

  • vasile anton rață

    corect, sunt turcisme și câteva furate de țiganii gabori din Polonia și Lituania, revândute ca marfă made in Romania,stilatule care ești de stilat

  • Doamne!Un amărât de angajat care a trăit la mila cumnaților pe care ia furat cât a putut,vindea hainele patronilor,le declara furate și băga banii in buzunarul lui. Un coate goale care cumpără haine din piele second-hand le ccremuia in garaj cu cremă de papuci,un simplu angajat în Palas , soția învățătoare,care și ea jetmaneste copiii la școală.Mai interesati-va mai oameni buni . Rușine să le fie !De ce nu-și asumă ce familie de hoți și mincinoși sunt?Verificați informația înainte de a publica ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 decembrie 2024
04 decembrie 2024