Prima pagină » Actualitate » El este bărbatul care a vandalizat maşinile ambasadorilor în timpul protestului de la Palatul Parlamentului

El este bărbatul care a vandalizat maşinile ambasadorilor în timpul protestului de la Palatul Parlamentului

22 dec. 2021, 10:48,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, care a vandalizat autoturismele ambasadorilor Japoniei şi Statelor Unite ale Americii în România, în timpul protestului de la Palatul Parlamentului din Bucureşti se află în custodia Poliţiei şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Gheorghe Florin este controlor vamal la Direcţia Regional Vamală Galaţi. Acesta avea masca de gaze, două cartuşe pentru masca de gaze, o staţie şi un cuţit.

Un bărbat a vandalizat mai multe maşini la protestul de la Bucureşti

Agentul vamal din Constantă a fost audiat, marți seara, 21 decembrie 2021, în Bucureşti, fiind bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de la Parlament. Acesta a fost preluat de un echipaj de poliţie şi condus la Secţia 17 de Poliţie. I s-au găsit mai multe obiecte în rucsacul ce-l avea la el.

În prima instanţă nu a recunoscut ca acele obiecte ce le deţinea sunt ale lui. Cel mai probabil va fi pus sub control judiciar, potrivit Antena 3.

Conform declaraţiilor date de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere penală.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv „Portul său folosirea fără drept de obiecte periculoase.” În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi (marți – n.r.), sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional”, potrivit MAI.

Peste 50 de sancţiuni au fost aplicate în urma protestului din Capitală

Până în momentul de faţă, din verificările efectuate de oamenii legii, a rezultat faptul că nu mai puţin de 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”.

Mai mult decât atât, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

Un alt individ a fost reținut. Bărbatul de 23 de ani ar fi forțat poarta Senatului și a fost identificat după analizarea imaginilor video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *