Prima pagină » Titlurile zilei » El este bărbatul care a murit înecat într-un lac din Iași. Prietenul său este în comă. Au fost găsiți de scafandri în miezul zilei – FOTO/VIDEO

El este bărbatul care a murit înecat într-un lac din Iași. Prietenul său este în comă. Au fost găsiți de scafandri în miezul zilei – FOTO/VIDEO

07 aug. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

El este bărbatul care a murit înecat într-un lac din Iași. S-a dus să facă o baie și să-și spele covoarele împreună cu prietenul său, dar unul și-a găsit sfârșitul, iar celălalt a intrat în comă

Momente de groază în sânul a două familii din satul Covasna, comuna ieșeană Costuleni. Cristi Agapie, în vârstă de 52 de ani, și-a dat ultima suflare pe canalul de pe cursul vechi al Jijiei, pe raza comunei Prisăcani, după ce a crezut că se duce la o zi de distracție împreună cu prietenul său, Viorel Pârțac, în vârstă de 42 de ani, care a ajuns cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Iași, fiind în comă postresuscitare.

El este bărbatul care a murit înecat într-un lac din Iași

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă. Cei doi bărbați s-au dus cu gândul de a spăla covoarele și pentru a se distra, făcând o baie. Cristi a intrat primul, iar Viorel a sărit în ajutorul său, dar nici el nu a mai reușit să ajungă la mal. Un alt localnic i-a zărit că se chinuie să supraviețuiască și a dat alarma. A sunat la 112 pentru a solicita ajutor.

„Ei erau acolo. Astăzi este Schimbarea la Față și nu se face baie sau să se spele covoare în râu. E un păcat foarte mare. Cel de Sus a văzut și uite ce nenorocire s-a întâmplat”, povestește un localnic.

Starea de sănătate a lui Viorel Pârțac nu este una foarte bună, dar este în atenția specialiștilor.

„Solicitare primară esa la Costuleni, 2 persoane necunoscute înecate în canalele din Jijia. Prima persoană a sărit în apă, iar cea de-a două a sărit în sprijinul primei, nereușind să ajungă înapoi la mal. Apelul a fost realizat de cea de-a treia persoană care le-a zărit în apă. Unul este în comă postresuscitare în UPU. Celălat a rămas decedat la locul solicitării pentru că nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, declară prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefă UPU SMURD.

Poliția a deschis o anchetă

La fața locului au ajuns și polițiștii care au efectuat cercetări în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

„La data de 06 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile, doi bărbați au intrat în râul Jijia, pe raza comunei Costuleni și nu au mai ieșit. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, fiind prezenți și lucrători din cadrul ISU Iași, care au efectuat căutări, cele două persoane fiind scoase din apă. Ulterior, pentru unul dintre bărbați a fost constatat decesul, iar celălalt a fost transportat la spital.

A fost dispusă efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă”, transmite Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Rămâne de văzut ce detalii vor ieși la iveală în cursul anchetei în legătură cu bărbatul care a murit și cu prietenul său ce se află în comă.

Comentarii
  • Informații eronate! Mai documentați-vă!

  • „…astăzi este Schimbarea la Față și nu se face baie sau să se spele covoare în râu. E un păcat foarte mare. Cel de Sus a văzut și uite ce nenorocire s-a întâmplat”, povestește un localnic”.

    Evul Mediu? Acum totul e clar in mintea mea!
    Multi de la țărănoaia/de la sate NU se spala cand e sarbatoare. O mai gad 🤢

    Dragi oameni, ce locuiți in mediul rural, ascultati cu luare aminte ce spunea marele istoric Niculae Iorga: ,, … țăranilor, voi să faceti doar ce face popa, nu ce zice popa. Popa e platit sa zică multe si să faca puțin! La fel să faceți și voi „

  • Bă prostule

    Sub poza omului scrii că îl cheamă Cristi Tănase și pe parcursul articolului scrii că îl cheamă Cristi Agapie. Bă prostule, lasă-te naibii de scris la ziar că nu ai nicio treabă cu meseria asta.

  • Omul din fotografie nu se numeste, nici Agapie nici Tanase…….ziaristi de doi lei…..

  • Ar trebui să ne adunăm măcar 5 oameni din Costuleni și să mergem la sediul ziarului să aflăm cine scrie asemenea prostii. Nume greșite, documentare zero, ziarist penibil.

  • cat de retarda poate fi mintea ta???

  • Băi nene, aici de vină sunt si preoții din mediul rural. Ei baga frica-n oamenii cu puțină carte, speriindu-i cu dreapta judecată daca se spala in zile de sarbătoare. De aia, cand mergi duminica cu autobuzul miroase a ,, brandza” in mijloacele de transport călători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *