Prima pagină » National » El este bărbatul care a murit în urma incendiului de la rafinăria Petromidia. Avea 32 de ani și a lăsat în urmă un copil mic

El este bărbatul care a murit în urma incendiului de la rafinăria Petromidia. Avea 32 de ani și a lăsat în urmă un copil mic

02 iul. 2021, 22:18,
Bianca Rebegea, în National

În urma incendiului uriaș de la rafinăria Petromidia din Năvodari au rezultat șase victime, însă doar o singură persoană și-a pierdut viața. Este vorba despre Iulian Atanasiu.

Iulian Atanasiu avea 32 de ani, era căsătorit și avea un copil mic. El a intrat de dimineață în schimbul 1, urmând ca la 14:00 să fie înlocuit. Din păcate, la ora 12:30 a avut loc o explozie puternică, urmată de un incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari acolo unde bărbatul lucra.

Iulian Atanasiu este bărbatul decedat la incendiul de la rafinăria Petromidia

Bărbatul a distribuit o fotografie pe o rețea de socializare, joi dimineața, în care apare un răsărit de soare. Imaginea este însoțită de mesajul: „Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!”. A fost ultima lui postare.

Iulian Atanasiu era căsătorit de trei ani și avea un copil. Soția sa lucrează tot la Rompetrol.

Declarația directorului Rompetrol, după explozia de la Petromidia: „Nu e eroare umană, un echipament a cedat„

Felix Crudu, directorul general al Rompetrol Rafinare, a anunțat că incendiu s-a produs la ora 12:30.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Potrivit directorului, explozia s-a produs pe o platformă, în care se află diverse echipamente industriale. La acel moment, în zonă se aflau cinci persoane. Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns:

„La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (…) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Directorul Felix Crudu a declarat că instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, compania având la zi toate verificările.

După explozia de vineri, 2 iulie, localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT. Aceștia au fost sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

 „ATENȚIE ATENȚIE ATENȚIE. La Petromidia zona Midia – Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dvs., evitați zona pe o rază de 1.000 m, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum/noxe! ISU Constanța” este mesajul RO-ALERT.

ANM a emis un avertisment în legătură norul de fum cauzat de explozia de la Petromidia

După incendiul izbucnit la rafinăria Petromidia, ANM a avertizat că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare).

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare)”, arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *