Prima pagină » Local » El este adolescentul care a murit într-un cămin din Copou: „Era un copil minunat” – FOTO, VIDEO

El este adolescentul care a murit într-un cămin din Copou: „Era un copil minunat” – FOTO, VIDEO

13 iul. 2023, 12:21, 20 ,
în Local

Yannis și-a găsit sfârșitul la doar 17 ani, într-un cămin studențesc din Copou. Adolescentul venise la Iași într-o tabără de vară și a decis cu prietenii să consume băuturi energizante și să fumeze.

Deși nu a avut niciodată probleme, mama tânărului susține că a murit din cauza nicotinei și a energizantelor.

Yannis era un băiat ce practica sport. A fost elev la un liceu cu program sportiv, însă a fost retras din cauza unor probleme la ligamente.

„Era un copil minunat”, susține mama tânărului mort.

Citește și: Reacţie sfâşietoare a mamei adolescentului care s-a stins subit la Iaşi: „Nu mai lăsaţi copiii să bea energizant. Nu mai pot de durere” 

Yannis a murit la 17 ani

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis faptul că adolescentul a fost găsit în stop cardio respirator. Colegii tânărului susține că după ce ar fi consumat energizante și ar fi fumat două pachete de țigări i s-a făcut rău. Au început manevrele de resuscitare, însă din păcate fără succes.

„Intervenţie pentru un tânăr de 17 ani, aflat într-o tabără de vară într-un cămin studenţesc din Iaşi. A fost acolo echipajul de Terapie Intensivă SMURD. A fost găsit în stop cardio respirator, cu manevrele de resuscitare începute de un student de la universitate, corect efectuate. S-a continuat resuscitarea avansată şi prelungită timp de aproximativ o oră. S-au căutat posibile cauze reversibile ale stopului cardiac, din anamneza declarativ, colegii au menţionat consumul de băuturi de băuturi energizante şi fumatul aproximativ a două pachete de ţigări. Din păcate inima tânărului nu a mai putut fi repornita. S-a declarat decesul, au fost anunţate Poliţia şi Medicină Legală. Se va cerceta cauzele acestui stop cardiac şi a acestui deces tragic la 17 ani. Băuturile energizante sunt folosite pe scară largă, dar în anumite cantităţi de anumite persoane. În combinaţie cu anumite medicamente, alcool sau cu consumul de nicotină pot genera ischiemie cardiacă, ischiemie cerebrală şi tulburări de ritm care pot sta la baza unui stop cardiac, uneori din păcate ireversibil”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Comentarii
  • Dumnezeu sa l ierte 🙁

  • Dumnezeu să-l ierte !

  • Era vaccinat?

  • fumezi la 17 ani, bei energizante, tragi si ceva pe nas..
    fix asta se intampla
    educatia nu mai exista. era o vorba printre astia din anii ’90 ..
    fa-ti de cap, dar cu cap.

  • in sfirsit AOMANIA educata isi arata roade, numi timpiti in fruntea ministerelo.

  • Despre vaccin nimic?

  • Parinti care NU si au asumat rolul de parinte.
    Nu tin legătura cu scoala,nu stiu ce face propriul copil ,sfideaza profesorii,..,,lasa ca stiu eu mai bine”,samd.
    Rezultatul ,cel din articol.
    Prea deștepți pentru a mai lua in seama scoala

  • Foarte bine ca a crapat. Ce mai stire importanta….

  • fix de la energizant a murit cineva de 17 ani…

  • Sigur și eficient?

  • Nu se lâuda eșuatul de la crâcâceni câ el a educat populimea spre succesiuri ghinion timp de 9 hani de ghohowernator slugâ eșuatâ–kamicaze pentru tineri care lau crezut–dezastru pentru pârinți–

  • Bauturile energizante sunt interzise in Franta, Danemarca, si Norvegia, sunt vandute doar in farmacii, deoarece sunt considerate medicamente. Persoanele care au probleme cu tensiunea arteriala ar trebui sa evite consumul acestor bauturi.

  • Ptr vaccinatu de serviciu

    E posibil sa ai probleme cu tensiunea de la vaccin?Eu nu cred.Vorbiti prostii.Conspirationistilor.

  • Procopius din Cezareea

    Vaccinul a fost sigur și eficient

  • Pana la rezultatul de la Medicina Legala care confirma cauza decesului nu se pot emite ipoteze de genul de mai sus. Pana atunci Dumnezeu sa aiba in grija familia si Sufletul acestui tanar.

  • Pana la rezultatul de la Medicina Legala care confirma cauza decesului nu se pot emite ipoteze de genul de mai sus. Pana atunci Dumnezeu sa aiba in grija familia si Sufletul acestui tanar.

  • Era un adolescent… Cat sunteti de rai… Ganditiva la mama acestui baiat. Rai oameni

  • Numai ”țigări și băuturi energizante” ? Nimic altceva ? Așa să fie. Dar ce cantitate a fost acolo ? S-a zis: 2 pachete de țigări (în cât timp ?!). Plus încă mai ce anume ? Aici e chestia. Ce combinație strong poate omorî un puști la 17 ani, când e de presupus că ar trebui să aibă o vitalitate zdravănă. De aia zic, răspunsul e la laborator.

  • „Se va cerceta cauzele acestui stop cardiac”… Hal de uz al limbii române la un profesor doctor!!!

  • Văd atâta răutate in comentarii, oare noi oamenii nu mai avem suflet de ce trebuie să blamați și copilul și părinții.
    Santem răi, rai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024