Prima pagină » Local » El ar putea fi cel mai bătrân criminal din Iași. Are 80 de ani și a fost la un pas să-și ucidă cu sânge rece „nepotul” – EXCLUSIV/FOTO

El ar putea fi cel mai bătrân criminal din Iași. Are 80 de ani și a fost la un pas să-și ucidă cu sânge rece „nepotul” – EXCLUSIV/FOTO

13 sept. 2023, 02:00, 4 ,
Cosmina PUIU/ Lucian SAVA în Local

El ar putea fi cel mai bătrân criminal din Iași, pentru că are 80 de ani și a fost la un pas să-și ucidă cu sânge rece „nepotul”. Arma principală a fost cel mai ascuțit cuțit pe care-l avea în casă și l-a înjunghiat în spate, creându-i niște leziuni grave ce i-au pus în primejdie viața

Vasile Dutcovici a ajuns în atenția anchetatorilor pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, după ce a fost la un pas să-l ucidă pe viitorul soț al nepoatei sale. Între cei doi a fost un conflict spontan, pentru că oamenii din sat susțin că aveau o relație bună și îl considera deja nepotul său.

El ar putea fi cel mai bătrân criminal din Iași

Vasile Dutcovici, din satul Bârlești, comuna ieșeană Erbiceni, a îngrozit toată comunitatea după gestul la care a recurs. În urmă cu aproape 3 săptămâni, acesta a pus mâna pe cel mai ascuțit cuțit pe care-l avea în casă și l-a înjunghiat în spate pe iubitul nepoatei sale, creându-i un traumatism, șoc hemoragic și alte leziuni care au necesitat niște intervenții chirurgicale. Conform certificatului medico-legal, emis de Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar viața lui a fost pusă în primejdie.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi efectuează cercetări faţă de inculpatul D.V., în vârstă de 80 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor faţă de victima M.F.I., prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal. În fapt, a rezultat că la data de 26.08.2023, în jurul orei 14.00, în timp ce se afla în locuinţa sa din sat Bârleşti, com. Erbiceni, jud. Iaşi, împreună cu martora L.A.D. (nepoata autorului şi concubina victimei), inculpatul D.V. i-a aplicat victimei M.F.I. o lovitură cu un cuţit în zona lombară, cauzându-i un traumatism prin înjunghiere cu plagă lombară, şoc hemoragic şi alte leziuni pentru care s-a intervenit chirugical, au necesitat 25-30 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi au fost de natură să-i pună în primejdie viaţa victimei.

Având în vedere modalitatea şi împrejurările de comitere a faptei, inculpatul D.V. a fost internat în cadrul Institutului Regional de Psihiatrie «Socola» în vederea efectuării unei expertize medico-legale cu privire la existenţa capacităţii psihice de a discerne consecinţele faptelor sale, reieşind că are discernământul diminuat. Faţă de acesta a fost solicitată, la data de 11.09.2023, măsura arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, propunerea fiind respinsă şi dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a formulat contestaţie”, a declarat prim-procurorul Radu Cătălin Țocu, purtătorul cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Vasile Dutcovici a fost trimis acasă

Deși a fost la un pas de a ucide un bărbat, Vasile Dutcovici a fost trimis acasă, fiind respinsă măsura arestării preventive și dispusă cea a arestului la domiciliu.

„În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul penal, privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Dutcovici Vasile şi, în consecinţă: În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală cu referire la art. 218 alin. 1 Cod procedură penală dispune luarea faţă de inculpatul Dutcovici Vasile, cercetat în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi sub aspectul săvârşirii de infracțiunii de „tentativă de omor” raportat la art.188 alin.1 şi alin.2 Cod penal a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.09.2023 până la data de 10.10.2023, inclusiv, constând în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în satul Erbiceni, comuna Erbiceni, judeţul Iaşi, fără permisiunea procurorului de caz (în faza de urmărire penală) sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza şi de a se supune restricțiilor stabilite de acesta”, au transmis anchetatorii ieșeni.

Însă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au depus o contestație în legătură cu măsura arestării pe o durată de 30 de zile în regim de detenție. Rămâne de văzut dacă cel care ar putea fi cel mai bătrân criminal din Iași va scăpa sau nu de închisoare.

Comentarii
  • ….cum adica se prompveaza de catre istanta criminalii?demisia judecatorilor care au dat asa verdict… ca acest mosneag e un pericol public… si sa fie arestat imediat… si trimis dupa gratii pe viata

  • Nepoata e o curva, are copii facuti cu barbati diferiti, si parasiti copii lasati cu tatal, mama ei este o betiva traieste din ajutor social, omul asta a fost furat toata viata de copii si amenintat cu moartea, ba mai mult sora la mama la nepoata dupa ce a aflat ca mama la nepoata sa mutat la bietul om pentru ca nu aveau unde sa stea sora la mama la nepoata a sunato sai zica sai dea una in cap la bietul om sa moara, nepoata ia furat bani de dedesupt la perna, saracul nu mai stia unde sasi ascunda banii de ele… Daca nu stiti nu vorbiti aiurea prostii nenorocitilor, cu stirile voastre de cacat

  • Ghita daca nu cunosti familia si raspunzi doar din ceai citit in articol taci dracului, si bosorog sai zici lu tatatu ok??

  • Ghita daca nu cunosti familia si raspunzi doar din ceai citit in articol taci dracului di gura, si bosorog sai zici lu tatatu ok??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`