Prima pagină » Titlurile zilei » Ei sunt managerii de spitale din Iași care vor fi înlocuiți în perioada următoare! – FOTO

Ei sunt managerii de spitale din Iași care vor fi înlocuiți în perioada următoare! – FOTO

12 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Managerii mai multor spitale din Iași vor fi înlocuiți în perioada următoare. Vor fi organizate concursuri pentru conducerea unităților medicale, deoarece mai multor medici le expiră contractul de management

Conform articolului 176 (4) al Legii 96/2006, contractul de management în cazul unei unități medicale poate fi de maximum 3 ani.

„Managerul, persoană fizică sau juridică, încheie contract de management cu Ministerul Sănătăţii, ministerele sau instituţiile cu reţea sanitară proprie sau cu universitatea de medicină şi farmacie, reprezentate de ministrul sănătăţii, conducătorul ministerului sau instituţiei, de rectorul universităţii de medicină şi farmacie, după caz, pe o perioadă de maximum 3 ani”, se arată în lege.

Mai mulți manageri de spitale vor fi înlocuiți în perioada ce urmează

Mai mulți manageri de spitale vor fi înlocuiți în următoarele luni. În decembrie 2024, va expira mandatul de manager al medicului Cristina Dobre, de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași. Aceasta a câștigat conducerea unității medicale în data de 9 decembrie 2021, contracandidații săi fiind Liliana Chelaru, dr. Roxana Chiriță, juristul Vasile Rusu, Ioan Scripniciuc și Bogdan Șaramet. În acest an, ar trebui să-i expire contractul de management și Alinei Belu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Aceasta a câștigat, prin concurs, conducerea unității medicale în iunie 2021. Și conducerea Spitalului Clinic CF Iași va fi schimbată în următoarele 6 luni. În acest moment, manager interimar al unității medicale este dr. Elena Cristina Mitrofan, deși concursul pentru ocuparea funcției de manager a fost câștigat de dr. Mihai Glod în urmă cu 5 luni. Dr. Lucian Eva a câștigat un nou mandat de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași în data de 11 ianuarie 2022, astfel că mai sunt doar câteva luni până când mandatul său va expira și se va organiza un nou concurs pentru conducerea unității medicale. Dr. Florin Roșu ocupă funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași din decembrie 2020, astfel că și în cazul acestei unități medicale urmează să se organizeze concurs.

Cele mai recente concursuri pentru management s-au desfășurat la Spitalul Clinic de Recuperare Iași și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași

Pentru conducerea Institutului Regional de Oncologie Iași s-a organizat concurs în perioada martie-aprilie 2023, fiind câștigat de ec. Mirela Grosu.

Tot în aprilie 2023, a câștigat concursul de manager al Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu” prof. dr. Grigore Tinică. La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, prof. dr. Daniel Timofte este abia în primul an de mandat. Medicul a câștigat un nou mandat la conducere celui mai mare spital din țară în septembrie 2023, fiind singura persoană care s-a înscris la concurs. Ec. Robert Dâncă a câștigat ultimul mandat de manager al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași în iulie 2022, deci mai este încă un an în care economistul va rămâne în funcție. Conf. dr. Emil Anton nu are nici măcar un an de când a câștigat, prin concurs, postul de manager al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași.

Acesta a fost singurul candidat care și-a dorit funcția de manager al unității medicale. Și col. medic Bogdan Ştefan Zamfir are doar un an de când este la conducerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” Iaşi. Ec. Carmen Cumpăt a câștigat un nou mandat de manager al Spitalului Clinic de Recuperare Iași la începutul anului 2024. Și la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași abia a fost organizat concurs pentru ocuparea funcției de manager. Concursul s-a desfășurat în perioada 25 martie 2024 – 15 aprilie 2024 și a fost câștigat de ec. Bogdan Cojocaru.

Comentarii
  • Managerii PNL rămân,managerii psd zboară!!!Mai ales ăia amețiți …

  • Alexe și Chirica

    Alexe și Chirica vor lua la puricat toată șleahta pesedistă…

  • un cunoscator

    dl Robert Danca de la Cuza Voda este cel mai bun!!!! Merita sa ramana pentru totdeauna la conducerea spitalului….nu sunt vorbe goale!

  • La Socola dr Dobre ar trebui sa vada ce are de facut cu doctorii de peste 70 ani pe care nu i scoate la pensie. Oricat de valorosi sunt ar cam trebui sa stea acasa si cei tineri trebuie sa munceasca! Dr Dobre luati masuri pt ca altfel ministerul va fi si el informat, dv aveti ceva de castigat?

  • Alt cunoscator

    Unii deja au primit calificativul “incompetent”…și stau cu fricută…

  • Daca stiu sa se orienteze in timp si spatiu, se rezolva.

  • Pina la final de mandat Anton falimenteaza Elena cautati-va servici.

  • consilier județean

    Asta e, dacă nu au cotizat destul în campania electorală.

  • Codruța mama, pune mâna și citește un pic legislația și după apuca-te de scris articole ! Mandatul de management este de 4 ani. Si legea din care citezi la începutul articolului, este 95/2006 … Vai de căpușorul tău de “jurnalista”

  • Pe cimitirul belu o sa faca tot posibilul sa o tina in continuare ca joaca cum vrea darlanul tabla.

  • Handicapatul DABIJA nu face parte dintre manageri ? A ajuns rău PNEUMO , noroc că medicii își cu profesionalism meseria !!!

  • mama lui BABA NOVAC

    Handicapatul DABIJA nu face parte dintre manageri ? A ajuns rău PNEUMO , noroc că medicii își fac cu profesionalism meseria !!!

  • E bine că nu l-ați menționat pe handicapatul DABIJA !!!

  • 4 ani mandat

    dedicatie – articol, de fapt nici unul nu expira, contractele au 4 ani … mai cititi legea

  • Mitrofan este expirata de 6 luni. Se tine de scaun ca musca pe rahat. A adus spitalul cfr la faliment, stie numai sa ameninte, sa hartuiasca si sa intimideze personalul. Cand a plecat de la tbc cei de acolo au sarbatorit. Femeie fara carater si fara demnitate.

  • Și porcușorul mititel de Plantonel de la Ilenuta e de mult pe făraș…Are realizări uimitoare…doar procese peste procese,ca așa e bine când lucrezi la stat…să fii și procesoman

  • Vor da o pună pe coruptă Dorobat din nou. Ce ziceți de asta? Ar fi culmea!

  • Porcusor coafat de Bluzea :)))

  • Mai schimbați si asistentele șefe ale lor ca sunt satule mai ales de la paleative socola aviz dr dobrin

  • A da ciobanu Claudia si a făcut plinul prin dr Dobrin mare fățarnica mai sunt si alte le care se descurca mult mai bine ca ea sa mai lese loc la alții bătrâncioasa Ne Am saturat de întrebați tot personalul

  • Sunt mult mai deștepte ca obosita aia de ciobanu Claudia si a urmărit scopul prin dr. DOBRIN

  • Sa te vad la patul pacientului ca nu știu nimic din punct de vedere medical decat vrajeala multa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *