Prima pagină » Titlurile zilei » Ei sunt hoții care au furat seiful burdușit cu sute de mii de lei din casa afaceriștilor din Iași! Socrii, sexy-nora, fiul și amicul au acționat ca în filme pentru o pradă uriașă! – EXCLUSIV/FOTO/ UPDATE

Ei sunt hoții care au furat seiful burdușit cu sute de mii de lei din casa afaceriștilor din Iași! Socrii, sexy-nora, fiul și amicul au acționat ca în filme pentru o pradă uriașă! – EXCLUSIV/FOTO/ UPDATE

05 feb. 2024, 02:00, 37 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Hoții care au furat seiful din casa afaceriștilor din Iași au fost prinși. O familie întreagă a fost implicată în poveste. Trei persoane au fost reținute de polițiștii ieșeni după percheziții. Dacă vor fi găsiți vinovați, autorii vor fi condamnați la închisoare

Zilele trecute, polițiștii ieșeni aveau să dea de capăt unui jaf comis mai ceva ca în filme. Aproape de mijlocul lunii ianuarie, un seif cu peste 500.000 de lei, 30.000 de euro și bijuterii avea să dispară din casa unor oameni ce mascau unele afaceri pozând în comercianți de fructe și legume. Familia Mocanu din orașul Hârlău era cunoscută ca fiind una înstărită, iar pe lângă comerț se ocupa de schimbul valutar.

Zvonul cum că deține o sumă mare de bani în casă a circulat rapid la Hârlău, iar Ionuț Ciprian Catargiu, poreclit Pik, s-a gândit că s-ar putea îmbogăți peste noapte. Acest personaj face parte din „lumea bună”, fiind observat în preajma unor dezvoltatori imobiliari cunoscuți în Iași. Catargiu, zis Pik, se cunoștea cu fiul soților Mocanu. Practic, știa unde locuiește, știa că are un seif burdușit cu bani în casă și, cel mai important, știa unde sunt camere de supraveghere.

UPDATE: Update: Andreea rusu şi Pik au fost prins ieri. Aceştia au fost reţinuţi pt 24 de ore, iar azi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate următoarele: 209.000 lei, 49.460 euro, două autoturisme, două drone, 2 DVR-uri și 9 telefoane mobile, prejudiciul fiind recuperat în totalitate

Acțiune ca în filme a hoților care au furat seiful din Iași

Pik a discutat cu un prieten de-al său, pe nume Adrian Chihaia, iar împreună cu acesta a pus planul jafului pe hârtie. Ambii au mers în zona locuinței familiei Mocanu, au distrus camerele de supraveghere care băteau spre aceasta, iar mai apoi, folosindu-se de un autoturism marca Volvo, au reușit să fure seiful. Aceștia au pătruns în imobil, forțând geamul de la bucătărie. Au luat seiful, l-au băgat în autoturism și duși au fost. Din acel moment, lucrurile aveau să se complice. Cei doi hoți au mers cu seiful acasă la părinții lui Pik, la Ioan și Maria Catargiu. Ulterior, Pik s-a urcat la volanul autoturismului pe care l-a folosit la jaf și a mers până într-un sat alăturat, unde s-a întâlnit cu iubita sa.

Sexy-nora a intrat în joc

Din acel moment, în joc intră și Andreea Surdu, o „bombă sexy” care a ajuns în doar câteva clipe în rândul infractorilor. După ce Pik a abandonat autoturismul marca Volvo, s-a urcat în mașina condusă de iubita sa și s-a întors acasă, la părinți, unde a spart seiful și a scos sutele de mii de lei și zecile de mii de euro. Practic, în acest jaf au fost implicate 5 persoane, „capul” operațiunii ar fi fost Ionuț Ciprian Catargiu, părinții săi, Ion și Mărioara Catargiu, iubita lui, Andreea Surdu, și amicul său, Adrian Chihaia. Trebuie precizat faptul că familia Catargiu este, de asemenea, înstărită.

Ion Catargiu se ocupa de construirea beciurilor din piatră și a monumentelor funerare. Părinții și amicul lui Pik au fost ridicați de polițiști vineri, după o serie de percheziții. Atunci, Pik și iubita sa, Andreea, nu au fost găsiți. După acțiunea polițiștilor a fost recuperată o sumă de bani infimă pe lângă prejudiciu: puțin peste 10.000 de lei.

Procurorii din Hârlău, declarații după reținerea hoților

Reprezentanții Parchetului de pe lângă judecătoria Hârlău au explicat modul în care au operat hoții, printr-o declarație oficială, după ce trei dintre hoți au fost prinși.

„La data de 12 ianuarie 2024, în intervalul orar 8:46-10:04, inculpatul C.I.C s-a deplasat împreună cu inculpatul C.A, la volanul autoturismului marca Volvo, în apropierea locuinței persoanei vătămate, după ce anterior au distrus camere de supraveghere cu unghi incident pe locuința persoanei vătămate. După ce au parcat autoturismul, au pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate, apoi au forțat geamul de la bucătărie, pătrunzând în incinta locuinței.

De la etajul imobilului au sustras un seif metalic de 180 de kilograme, în care se aflau sumele de cinci sute de mii de lei și treizeci de mii de euro, seif pe care l-au cărat în autoturismul Volvo. Cei doi s-au deplasat la locuința părinților inculpatului C.I.C, unde au lăsat seiful. De la domiciliul inculpaților complici, inculpatul C.I.C s-a deplasat cu autoturismul Volvo pe raza unui sat din apropiere. Unde s-a întâlnit cu inculpata S.A, concubina sa, aceasta fiind la volanul altui autoturism.

După abandonarea autoturismului Volvo, cei doi s-au întors la domiciliul părinților inculpatului C.I.C, unde a fost spart seiful și sustrase sumele din interior. În cauză, inculpații sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat. Reprezentantul Ministerului Public a înaintat propunerile legale către judecătorul de drepturi și libertăți”, a declarat Alexandra Teona Sava, prim-procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Pik, un hoț curios: s-a întors de mai multe ori la locul faptei

Pik a fost extrem de stresat în perioada cercetărilor efectuate de polițiștii din Iași. Chiar în timp ce un jurnalist efectua o înregistrare video în fața casei familiei păgubite, Pik a trecut pe acolo la volanul autoturismului său, BMW. Totodată, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, Pik poza într-un tânăr care duce o viață la care alții nu se pot decât visa. Poza în locuri exotice, la el făcea și iubita sa. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au transmis faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) Iași vor continua cercetările în acest caz. Sâmbătă, Ioan și Maria Catargiu au fost plasați în arest la domiciliu, fiind cercetați pentru complicitate la furt, iar Adrian Chihaia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Andreea Surdu și Pik încă nu au fost identificați. Hoții care au furat seiful din casa afaceriștilor din Iași vor ajunge în curând din nou în fața judecătorilor.

Comentarii
  • R E A L I T A T E A

    Specific pur românește! Hoți, combinatori, șarlatani, excroci, vampe, coarde, orice să facă, numai sa nu muncească, etc și șamd. România lucrului bine! O Românie educată! O Românie ca afară! Aici ne-au adus aleșii neamului. Exact după chipul și asemănarea lor! Hoți!

  • ma intreb daca politia a arestat pe cine trebuie. unde-s banii? unde-i seiful?

  • Sa nu se mai planga afaceristii ca platesc taxe si impozite mari pentru ca uite ce averi au stranse si tot mai vor.
    Treaba e ca nu i-au nimic cu ei cand vor pleca pe lumea cealalta si se vor bucura altii de averea lor.

  • Auzi expresie, familia Catargiu…
    Rapenii Catargiu, animalele Catargiu!!!
    Indivizi fără frică de Dumnezeu și fără nici un scrupul!
    Tot ce au agonisit rapenii ăștia este prin FURT!
    Valorificat tot ce au și trecut cu buldozerele peste coșmeliile lor, asta-i soluția ca să scape comunitatea de ei!

  • Bani negri…la pușcarie si Mocanu….

  • Furt ziua mare, în buricul târgului, spart casa și luat seiful.
    Polițiștii prind hoții iar judecătorul le dă cică arest la domiciliu.
    Cum ar veni, stați acasă liniștiți, la căldurică și păpică!
    Fără nici o oră de arest, fără ca să vadă cum arată o celulă cu gratii și mai ales, cum este să stai măcar o zi la pușcărie!
    Poate așa meditezi și realizezi că ai greșit și nu o să mai furi în viitor.
    Frumos, nu???
    Hai sictir !!!

  • Gasca asta de Pik e donator la Cordoane, normal ca are nevoie de bani…

  • Bombă sexi de Hârlău, nu arată rău lindicoasa, acum arestată cine o mai fute?

  • De foootut în arest nu prea, dar de muuowit sigur toți de pe acolo.

  • După unii ieșeni, nemernicii ăștia sunt mai ok decât vasluienii, nemțenii ori botoșănenii care vin la Iași ca să muncească.

  • Sa io dau la kaka lu secsi nora dar și la secsi soacra

  • Munciti si voi ca frații Mocanu si nu o să mai fiți invidiosi. Ii cunosc destul de bine, muncesc de dimineata pana seara, sunt foarte chibzuiti, sunt convinsa ca au muncit pt acesti bani! Am schimbat Euro la ei de foarte multe ori, niciodată nu am fost pacalita. Rușine celor ce mananca cacat despre ei. Munciti si voi si veti avea! Este usor sa vorbești de pe margine fara sa cunoști adevărul!Referitor la Pic (Catargiu),dacă analizati trecutul lui ,glorios, cu așa ceva se ocupa. Este cumatru cu Cordunenii, deci, ati inteles. Oamenii din Hirlau il cunosc de foarte mulți ani, politia la fel. Este spaima Hirlaului ! Parintii nu i-as baga in aceeași oală.

  • pt Freila cea dusă cu "bila"

    Se vede de la o poștă că bați câmpii:
    1. Frații Mocanu, cum spui tu, n-au casă de schimb valutar, deci implicit, NU AU VOIE SĂ SCHIMBE VALUTĂ, iar veniturile pe care le realizează sunt ILICITE.
    2. Pică Catargiu NU este spaima Hârlăului, este doar un căcănar, un gunoi, un hoț mărunt, fără minte prea multă, numai beșhini care impresionau doar pe fraieri, cei de genul ca tine.
    3. Cum să nu bagi părinții în aceiași oală???
    Adică vine fiu-tu la tine acasă cu seifu doldora cu bănet și bijuterii, îl taie ca să scoată bănetul la tine și tu n-ai nici o treabă???
    Banii confiscați la Stat, dacă păgubitul nu face dovada că i-a câștigat prin muncă cinstită, iar cu toată gașca de hoți Catargiu, la pușcărie, că acolo le este locul, întru mulți, muuuulți ani!

  • @Plm ✠ acesti taranoi sunt de la HIRLAU, un oras asemanator cu vaslui sau botosani, adica o dugheana plina de betivi si trantori, nu poti sa compari iesenii pur sange din Iasi cu marlanii din hirlau botoseni vaslui etc

  • pt Hăăăi-hăilă

    Wă rapănule pur sânge, Hârlăul a fost curte domnească fraiere jegos!

  • Pt cel ce a comentat-o pe Freila. Mananci căcat, extraordinar toți din România schimba banii la case de schimb valutar. Ei isi cumpărau Euro pt ei. Te pomenesti ca in România, totul se face legal. Hai sictir cu comentariul tau! Intreba-i pe golanii de politicieni dacă averea lor este neilicita! Pe astia care conduc tara, pe care, tu i-ai votat. Te roade invidia!

  • Hahaha, tu esti cel mare taranoi, frustrat si complexat! De unde esti tarane?

  • @Anonim te-ai simtit marlane? vezi ca ti-a ramas niste kkt sub unghii de la dat la porci, neanderthalule

  • D-asta nu sunt bani pentru educație, sănătate, infrastructură, dezvoltare, pensii etc în România și ne pleacă românii, tineri și bătrâni, pe capete, scârbiți din țară!
    Bă cap sec, ia gândește-te tu, dacă TOȚI cinstiții din țară, gen Mocanu, care „cumpără valută pentru ei”, cum spui tu, și-ar plăti dările către stat, ar fi bani în țară?
    Îți spun eu, ar fi!
    Dar TOȚI fură, practic își fură singuri căciula din cap și nu se gândesc în viitor, la ce vor avea ei și ce vor lăsa odraslelor lor ca moștenire!
    Așa că, în viitor, tot același sistem de sănătate subdezvoltat, unde mergi să te tratezi de-o boală la spital și pleci cu trei, dacă n-ai dat colțu’, tot aceiași infrastructură rutieră de kakat, că suntem campionii Europei la numărul de morți în accidente rutiere, (apropos păgubitu’ parcă a omorât și el un om într-un accident parcă), pensii de trei lei speranță, de nu le ajunge bătrânilor să-și cumpere pâine, darămite să-și cumpere medicamente, să mai continui măi „Freila”???
    Mai lasă-mă cu „cinstiții” gen Mocanu și cu „toții politicienii fură”, că nu ține, realitatea asta-i, pe care ți-o spun eu!
    Și tu poți schimba ceva și asta chiar de mâine, începe prin a cere bon fiscal de unde cumperi și schimbă valută la cei autorizați de Stat și nu la Mocanu!
    Bye, bye!

  • Omule, cel mai nasol atingi vinitura cand ii zici ca e vinitura. Ca e de boston, vegasluy, ciuceava, bacchau, tot aia e. Avem si noi tzharanii nostri, chiar si cei din Harlau, dar dupa cum bine a fost observat aici Harlaul e din categoria fostelor capitale medievale. Sunt si ei din judetul Iasi. E de apreciat ca stau in Harlau si dezvolta cum se poate si orasul acela mic si prafuit, prost pus geografic. De remarcat ca nu pleaca harlauenii la munca la boston sau la dorohoa. N-am auzit de vreunul din Harlau pe la bacchau sau ‘uș sa munceasca acolo. Daca vin la Iasi, aia e, mai inchidem ochii, tot ai „nostri” sunt. Si da, sunt clar bineveniti in comparatie cu bostonienii sau vegasluyenii. Asta este.

  • Mulțumim pentru „viza de Iași”, dar, trebuie să știi că, pe când Hârlăul era capitală și avea curte domnească, Iașiul era un mic sătuc.
    Acum e pă invers, asta este,

  • Bă pyk sa ști ca toată vieata ta ai muncit sa stai la pușcărie și ți-ai făcut familiea de cacat întreb de-acum femeia se fute legal dute dracu de prost in România ți-ai găsit sa furi mizerii de oameni și poliția din harlau este mâna in mâna cu Hoții bă pyk sa vii peste 200000 anii să-ți fut copii

  • Mishu tu și fumeita de ce nu vă asociați cu mocanii să dați 💰 cu camătă că oricum lumea te știe de valutist,ai o față de borcan parcă toată viața ai mîncat la cantină

  • speram sa prinda mai multi infractori la harlau..pik a spart toate casele din zona..a vandalizat..a dat foc la masini..mai sunt multi soldati de ai lui..m.gradinaru actiona mereu cu el la spart masini..e piroman si asta..bravo politia iasi

  • Ia spune-ne să știm și noi, dragă Doina, ce „soldați” avea rapănu’ ăla de Pică?
    Care-s cotârlăii ăia, să-i știm și noi?

  • Să mori de râs și nu alta!!!
    Deci se poate verifica faptul că nu scriu aiureli:
    Pică Catargiu, după ce a furat seiful din casa lui Mocanu, întreba o persoană din Maxut,de pe grupul de Facebook „Ești din Hârlău dacă”, care avea un anunț că vinde o suprafață de teren situată în Tărinca-Maxut, cu câți bani vinde aceasta terenul???
    Mă întreb retoric, bă, cât de dobitoc, cât de prost oare poți să fii???

  • Ionel..totusi puk a cumparat imediat dupa jaf o casa la zagavia/scobinti! nu a mai pus baniiin seif pt ca il stricase!!

  • Un gunooi ordinar
    Isi merita soarta , Iudaaaaaa
    A escrocat pe toata lumea sclavu asta

  • eu zic sa ne bagam cu totii p#!a in Pik, in ma-sa & tac-su, si in toti mortii lor de tarani nespalati. taranoiul asta inca nu a dat de cine trebuie pana la varsta asta, ca cresteau de mult flori pe el. multa mooe lor

  • Sa le sugeti toti pwla si lui mocanu si lui pica! Sunteti toti niste sclavi frustrati fara cwoaie in pantaloni si din spatele tastaturii sunteti toti tari in gura! De ce nu aveti curaj sa le spuneti in fata oamenilor daca nu va convine ca schimba valuta si afirmati ca si-a facut averea ilegal sau ca familia pica sunt infractori? Sunteti niste pi£de ieftine si scrieti comentarii de frustrati! Siktir gunoaielor!

  • @Stanescu: analfabetule si saracieo, ce tot le tii partea acestor sinistri. DNA sa ii ia in primire pe Mocani, deoarece au de recuperat prejuduciul urias creat prin tot felul de tertipuri si ilegalitati, iar familia de tarani a lui Pik trebuie sa infunde puscaria minim 5 ani fiecare. apoi, multa mooe si tie, taranoiule

  • @Zeus cap de pwla , esti cel mai agramat si retardat dintre toti comentacii, de fapt agramat e putin zis, esti analfabet dupa cum ai scris. Probabil ai stat cu vaca toata copilaria si de acolo ti se trage. Mars la munca ca ti s-a terminat pauza, zilierule! Dupa ce ca esti prost, mai si latri! Nici nu stii ce competente are DNA-ul, dar se vede ca esti telespectator Latrina3 si ai creierul spalat….da, dupa ce ca ai creierul mic mic mic de tot, e si spalat hahahahah Siktir gunoiule

  • @Stanescu: mascariciule, in afara de o greseala de typo, nu poti veni tu cu DEX-ul sau DOOM-ul si sa-mi arati vreo greseala mai sus. Concluzia: ma pis pe tot neamul tau, parlitule. Are atat DNA-ul cat si ANAF-ul competente atat pentru Mocani, cat si pentru panaramele de Catargii, dar esti tu prea prost sa cunosti realitatile din mocirla lor. Sa ma pis pe sicriul tau si al ma-tii, analfabetule!

  • Nu s_a gândit nimeni să-l ia la întrebări și pe feciorul cel mare al lui Mocanu?
    Se vb prin târg că el este principalul organizator al jafului.
    Ziariștii pulii de nu îi ia și lui un interviu?
    Ăla eu un destrăbălat, sa vă spună el ce

  • Se dorește eliberarea hoților …bravaaa…sa iasă basma curată și să mai fure cum au mai furat și pe alții…câți au curaj să zică aici că au fost în trecut jefuiți?!Să zică cei ce ii cunosc ce strategii au ăștia..dați vina pe păgubiți și eliberați hoții. Doamne ajută!Ma pierzi in vedere ca asta mare a lui Mocanu are nu trebuie sa fure ma tolomacule!Asa se încurajează furatul la unii ca pik și ai lui!..vad ca sunt susținuți

  • Câte minți luminate pe aici..a zis unul o prostie și o țineți ,,langa””..credeți că politia nu a audiat toată familia ?Ce va uimit cine sunt hoții?Era de așteptat cine sunt hoții 😅😅😅

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *