Ei sunt examinatorii auto din București care au venit în weekend la Iași să dea permisele de conducere! „Au mers pe bulevard și i-au pus doar să meargă cu spatele” – FOTO

18 iul. 2022, 02:00
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Examinatorii auto din București au fost indulgenți cu candidații de la Iași care doreau să obțină permisul de conducere categoria B. Sute de dosare au fost preluate la finalul săptămânii trecute

În weekendul care tocmai a trecut, candidații pentru obținerea permisului auto, categoria B, au avut o șansă în plus, în condițiile în care cei care susțineau proba practică și o picau erau programați abia după 4 luni. Pentru a reduce acest decalaj, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iași, condus de Ștefan Grecu, a solicitat ajutorul colegilor de la București. Astfel, o mare parte dintre dosare au fost preluate de 11 examinatori din capitală, care au fost prezenți la Iași în perioada 16.07–17.07.2022. Aceștia vor reveni la Iași și în perioada următoare.

„Având în vedere delegarea unor examinatori din cadrul SPCRIV București, în perioadele 16.07–17.07.2022 și 06.08–07.08.2022, candidații programați în vederea susținerii probei practice în municipiul Iași, în perioada 25.10–05.11.2022, vor fi reprogramați după următorul grafic: în ziua de 16.07.2022 – candidații programați, inițial, în zilele de 01.11.2022 și 04.11.2022, în ziua de 17.07.2022 – candidații programați, inițial, în zilele de 02.11.2022 și 05.11.2022, în ziua de 06.08.2022 –  candidații programați, inițial, în zilele de 26.102022 și 31.10.2022, în ziua de 07.08.2022 – candidații programați, inițial, în zilele de 25.10.2022 și 28.10.2022. Candidații vor fi reprogramați din oficiu, fără a fi necesară prezența la ghișeu”, se arată în înștiințarea transmisă școlilor de șoferi.

Ei sunt examinatorii auto din București care au dat permise la Iași

Surse din interiorul școlilor de șoferi au precizat că examinatorii din București au fost destul de indulgenți.

„Fiecare examinator din București a luat cam 12 dosare de om. Din ce știu, sâmbătă, un singur candidat a picat cu cei de la București. Au mers pe bulevard și i-au pus doar să meargă cu spatele, nu prea i-au pus să facă parcări. La Iași, te pun să mergi pe străduțele dintre blocuri, este mai dificil. S-a luat foarte ușor. Ar fi în regulă dacă ar fi o medie între modul în care examinează cei din București și cei din Iași. Ar fi mult mai bine pentru toată lumea”, au spus surse din rândul instructorilor auto.

De precizat este faptul că plecarea pe traseu s-a făcut din punctul din rond Dacia. În edițiile trecute ale „BZI”, a fost publicat și un top al celor mai performante școli de șoferi din Iași.

Lista examinatorilor din Iași care fac traseele de la proba practică

La Iași, candidații pentru obținerea permisului de conducere trebuie să-i convingă pe următorii examinatori: Ștefan Grecu (șef la Permise), Bogdan Luca, Ciprian Ciobanu, Bogdan Ouatu, Andrei Hîncu, Sebastian Ichim, Cătălin Diaconu, Andrei Frij, Ștefan Burlacu, Valentin Stan, Robert Benchea, Marian Popa, Alina Florentina Andreescu, Marius Ghercă și Dragoș Pricop. Conform datelor oficiale, în 2021, a fost înregistrat un număr de 31.167 de examinări la proba teoretică.

De precizat este faptul că în acest număr se află candidați care au susținut proba de mai multe ori. Din numărul total, 16.909 au trecut proba teoretică (54 la sută), din care 15.778 au aplicat pentru categoria B. În ceea ce privește proba practică, în 2021, au susținut-o 24.627 de candidați, din care 9.578 au fost declarați „Admis”.

Din numărul total, 7.850 de candidați au obținut permisul de conducere categoria B (36,28 la sută).

Comentarii
  • Abia astept sa vad comentariile de aici.Am sa intru mai tarziu😂😂

  • Costel de la Raducaneni

    Vând vițel nou de 3 zile

  • Mitica Blajinu'

    Eu nu stiu unde o sa mai incapa atatea masini.

  • Asa e peste tot dar noi suntem moldoveni si daca purtam cascheta trebuie sa stie toata lumea …..sa vezi ciuda acum pe ai nostri …….

  • Alistar cel prost

    Sa moara Fifi aparatele astea nu mai dau nimic.

  • Daiana secretara

    Futui permisu masii, ca eu in uichend am avut invitati mosafiri in vizita pe domeniu, la terasa, si nu am stiut ca vine asa mocangeala. Voiam sa ma duc la sorella la boston sa dau de permis a enspea oara, dar poate nu mai plec din municipiu pentru atat.
    Mai stiti cand vine oamenii astia ?
    (Permis-permis, da’ oare imi da tata Loganul lui sa merg la servici?)

  • In Iasi mina in mina cu scolile de soferi. Picat, ore suplimentare, reexaminari…

  • Va multumim Dprciv Bucuresti

    pentru efirtul domniilor voastre dar din pacate n am ajuns ca mi s a expirat scola
    Va rog sa i indrumati si pe colegii de la Iasi
    caci nu i asa complicat sa conduci o masina
    si insreuctorii nu vor sa arate manevre ca sa fii vesnic cotizant la scoala
    dimpotriva isi prioejeaza masina de manevre
    asteptam sa ne apribati sa mergen si in alte orase.
    echipa de la iasi e dusa cauta greseli aiurea
    au plan de respinse

  • Multumesc echipei din Bucuresti
    am condus in concediu la mare
    Sa traiti!
    In loc sa fac alta scoala de soferi ca era ultima luna posibila
    mi am dus copii la mare

  • raluca ionescu

    pe mine echipa de la iasi m a picat pe parcare laterala intrun loc foarte aglomerat
    si nu a permis sa reiau parcarea !!! Sa va fie rusine!si mers inapoi si 20 minute mers prin intersectii
    tre sa va faca altii treaba pentru ce sunteti platiti
    sa schimbe seful din iasi ca inainte nu era bataia asta de joc

  • Multumesc echipei venite de la Capitalaca am luat permisul in 15 minute.
    Am pornit, a vazut ca stiu sa schimb viteza, ca am semnalizat, am mers un pic, a vazut ca stiu sa franez si am oprit.
    Ce mare smecherie e sa conduci masina de trebuie sa dai de 5-6 ori examenul ?
    Asta a fost sambata.
    Duminica am tras o fuga la Poiana Brasov ca prea mari emotii avusesem.

  • La instructorii ăștia nu le convine ca s-au dat permise, pentru ca nu mai pot suge ei de la candidați, cu orele suplimentare de condus.
    Așa ar trebui sa se facă în toată țara.
    Sa vină polițiști din alte județe pentru examinare.
    Școlile de șoferi sunt mâna în mâna cu poliția.

  • canditat admis laura

    Bravo Echipa din Bucuresti!
    Na ca Bucurestiu i fruntea!
    V a dat clasa la Iasi
    Va asteptam cu drag !
    Venim noi la voi!
    Sunteti bestiali! Multumim !

  • Au schimbat juncanii pasunea.
    Stati linistiti ,nimic n a fost gratis.Hahaha

  • Să vezi cum crește nr.de accidente. Pe cei din București nu-i interesează cui dau permisul de conducere (după noi potopul). Ei au venit la Iași în vacanță nu să facă treabă cum trebuie. Suntem sătui în Iași de cocalari veniți din alte județe care au permis de conducere deși nu cunosc normele elementare de conducere auto pe drumurile publice (de unde dacă la ei în județ au o stradă principală cu două semafoare defecte și când se trezesc în Iași cu stradă cu 3 benzi, autobuze, tramvaie, semafoare, sensuri giratorii și un trafic intens etc) Nu e normal să obții permisul de conducere fără să știi să faci o parcare laterală, să pornești mașina în rampă, să te încadrezi pe o bandă de circulație și să schimbi direcția de mers regulamentar etc.

  • gogule, tu cand conduci sau ai condus in Bucuresti, iti pui sau ti-ai pus pampers? Tare va dati zmei in Iasi si cand ajungeti in alte orase, cand opriti masina aveti chilotii murdari.

  • Blea goguta, daca-i asa cum zici, inseamna ca astia aciuati in Iasi din alte judete, cand merg la Bucale, le mai mor si 2 din familie de emotie. De aia e bine fiecare cu-a ma-sii. Ieseni la ieseni, bucuresteni la bucuresteni si tharanii din provincie la „orasele” lor.

  • Fie primit. Și așa circula m(eltenii)oldovenii că niște kamikaze in Iash… Sa vezi de acum încolo….oraș bun la cultura și rău la bun-simț. E drept că e și cosmopolit…NT, BC, VS, MD, GL, BT….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *