Prima pagină » Sport » Ei sunt cei mai rapizi fotbaliști din lume, în 2020. Este incredibil ce viteză a atins Alphonso Davies: „Nici VAR-ul nu-l prinde”
Ei sunt cei mai rapizi fotbaliști din lume, în 2020. Este incredibil ce viteză a atins Alphonso Davies:

Ei sunt cei mai rapizi fotbaliști din lume, în 2020. Este incredibil ce viteză a atins Alphonso Davies: „Nici VAR-ul nu-l prinde”

17 sept. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Cel mai rapid fotbalist în 2020 este tânărul jucător al lui Bayern Munchen, Alphonso Davies. Fotbalistul de 19 ani a atins o viteză de 36,51 km/h

Jurnaliștii de la AS au făcut un top al celor mai rapizi fotbaliști din lume în anul 2020.
Spaniolii anunță că toți jucătorii din acest top au sub 25 de ani, cu excepția unuia, care are 35. Este vorba despre Cristiano Ronaldo, care a atins o viteză de 34,6 km/h și ocupă poziția a 6-a în clasament.
Cel mai rapid fotbalist în 2020 este tânărul jucător al lui Bayern Munchen, Alphonso Davies. Fotbalistul de 19 ani a atins o viteză de 36,51 km/h. Achraf Hakimi, de la Inter, și Adama Traore, de la Wolverhampton, completează podiumul. Superstarurile Kylian Mpappe și Erling Haaland ocupă pozițiile 4 și, respectiv, 5.

Alphonso Davies, sprint la 36,51 kilometri/oră

Alphonso Davies (19 ani) a intrat în istoria Bundesligii, pentru o performanță incredibilă reușită în partida dintre Werder Bremen și Bayern Munchen, din luna iunie. Fotbalistul de 19 ani a reușit să sprinteze ca o veritabilă săgeată, atingând o viteză de 36,51 kilometri/oră. Este cel mai bun timp înregistrat în Bundesliga, de când sunt colectate date, adică din ediția 2013/2014. Precedentul record era deținut de marocanul Achraf Hakimi, care prinsese o viteză de 36,49 kilometri/ oră. Recordul fabulos stabilit de Davies a înnebunit lumea de pe Twitter. Fanii l-au asemănat cu jamaicanul Usain Bolt, care în 2009 sprinta, în medie, cu 37,58 kilometri/ oră. Cineva a scris că e „atât de rapid încât nici sistemul VAR nu-l prinde”.

Cristiano Ronaldo bate record după record, dar are un regret

Cristiano Ronaldo a devenit al doilea fotbalist din lume și primul din Europa care atinge borna de 100 goluri marcate pentru echipa națională după ce a reușit o dublă pentru Portugalia în partida cu Suedia din Liga Națiunilor. Regretul starului lui Juventus este că nu a putut fi ovaționat la scenă deschisă deoarece meciurile se dispută în general cu porțile închise.

„Să joci fără spectatori e ca și cum mergi la un spectacol de circ fără clovni! Sau ca și cum ai merge într-o grădină și nu ai vedea nicio floare! Și când mă huiduiau unii, îmi plăcea cu suporteri, mă ambiționau. Dar sănătatea tuturor este pe primul loc și dacă autoritățile zic că nu se poate, astea e”, a declarat Cristiano Ronaldo, după meciul cu Suedia.

Cristiano Ronaldo, 101 goluri pentru Portugalia

Ronaldo a marcat ambele goluri ale partidei de la Stockholm, ajungând la un total de 101 goluri în 165 de meciuri disputate în tricoul naționalei sale.
El a devenit cu această ocazie primul fotbalist european cu peste 100 de reușite pentru naționala țării sale, apropiindu-se și mai mult de recordul absolut deținut de iranianul Ali Daei, care s-a retras din activitate în 2007, după ce a înscris 109 goluri pentru echipa națională.

„Acestea sunt două goluri importante pentru că am reușit să ajung la acest record pe care îl căutam”, a declarat cvintuplul Balon de Aur, la microfonul televiziunii publice portugheze RTP, potrivit AFP.

„Sunt foarte fericit, în primul rând pentru că echipa a câștigat (…) și bineînțeles pentru recordul de 100 de goluri și apoi pentru 101, două goluri uriașe”, a continuat el.

Chiar dacă spune că nu face „o obsesie”, atacantul Juventus speră acum să depășească recordul absolut deținut de iranianul Ali Daei (109 goluri):

„Acum, recordul… este pas cu pas. Recordurile vin în mod natural.”

Cristiano Ronaldo a scris istorie în tricoul naționalei Portugaliei

Cvintuplul câștigător al Balonului de Aur a înscris primul său gol în tricoul selecționatei Portugaliei în urmă cu 16 ani, pe 12 iunie 2004, în partida de deschidere a Campionatului European găzduit de țara sa, împotriva Greciei. El avea atunci doar 19 ani.

În 2013, Ronaldo a egalat recordul de goluri în selecționata Portugaliei, deținut de Pedro Pauleta (47 de reușite), tot în cursul unui meci împotriva Suediei, în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2014.
Fostul jucător al echipelor Manchester United și Real Madrid a fost, de asemenea, primul care a depășit bariera de 100 de goluri marcate în Liga Campionilor (în prezent are 130 de reușite în această competiție).
În total, la nivel de club, Cristiano Ronaldo a înscris 638 de goluri în 852 de meciuri disputate în toate competițiile, cele mai multe dintre ele pentru Real Madrid (450).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *