Prima pagină » Local » Ei sunt cei mai bine plătiți șefi din administrația ieșeană. Salariile ajung și la peste 6.000 de euro lunar
Ei sunt cei mai bine plătiți șefi din administrația ieșeană. Salariile ajung și la peste 6.000 de euro lunar

Ei sunt cei mai bine plătiți șefi din administrația ieșeană. Salariile ajung și la peste 6.000 de euro lunar

16 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Lista celor mai bine plătiți șefi din administrația ieșeană îi cuprinde tocmai pe cei care coordonează cele mai mari instituții din județul Iași. Unii șefi din județ au ajuns să ridice lunar salarii de câteva mii de euro, în timp ce alții au salarii ceva mai modeste. Cei mai bine remunerați directori din Iași sunt cei care conduc regiile subordonate Consiliului Județean Iași

De la salarii de 2.000 euro lunar la remunerații ce depășesc și 6.000 euro pe lună. Directorii de la Consiliul Județean Iași au ajuns să ridice indemnizații lunare de invidiat printre funcționarii de rând. Unii dintre aceștia și-au stabilit salariile în raport cu profitul companiilor, în timp ce alții au salarii de bază. În lista salariilor de la instituțiile din județul Iași se regăsesc șefii de la ApaVital SA, Aeroportul Iași sau de la Direcția Județeană de Drumuri de la CJ.

Lista salariilor de la instituțiile din județul Iași. Cât ridică șefii de la Drumurile Județene și Aeroportul Iași?

Ciprian Ovidiu Ciucan, directorul de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași, ridică un salariu de 8.890 lei (1852 euro) lunar. Acesta a ajuns șef peste Drumurile Județene în perioada mandatului lui Maricel Popa la Consiliul Județean Iași. Ciucan a lucrat la firma Eky Sam SRL, societate patronată de controversatul Ioan Echimov, apropiat al fostului șef al CJ Iași. În perioada mandatului de la Drumurile Județene, Ciprian Ovidiu Ciucan a semnat numeroase contracte către firma unde a lucrat înainte să ajungă în instituția publică.
Vasile Stoicea, noul director de la Aeroportul Iași, a declarat anul trecut un venit lunar de 9.510 lei (1.981 euro). Stoicea a devenit director interimar la Aeroportul Iași, după ce a ocupat funcția de șef peste siguranța operațională. Soția noului șef peste aerogara ieșeană se află în concediu de creștere a copilului, în 2019 având un venit de peste 34 de mii de lei.

Directorul ApaVital SA, cel mai bine plătit șef de instituție din Iași

În lista salariilor de la instituțiile din județul Iași, în top se află conducerea de la ApaVital SA. Mihai Doruș, directorul general al ApaVital SA, a avut în decursul anului precedent un venit anual de 373 mii lei. Practic, Doruș, la vremea respectivă director tehnic al societății de apă, a ridicat 31.140 lei pe lună (6.487 euro). De altfel, acesta pare de departe și cel mai bine plătit șef de instituție din județul Iași.
Florin Ion, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași, a ridicat anul trecut un venit de peste 107 mii lei. Practic, acesta a avut o remunerație de 8.930 lei lunar (1.860 euro). Florin Ion este unul din cei mai vechi directori din administrația publică ieșeană. Acesta deține un teren intravilan în satul Horpaz din comuna Miroslava, precum și două case în aceeași localitate și un apartament în municipiu.

Lista salariilor directorilor din Casa Pătrată. Iată cât câștigă cei care conduc birourile din CJ

În cadrul Consiliului Județean Iași se află și numeroși directori și șefi de servicii. De exemplu, Ana Maria Târziu, arhitectul șef al CJ Iași, a avut în decursul lui 2019 un venit anual de 97.563 lei. Aceasta a ridicat lunar 8.130 lei (1.693 euro). Ana Maria Târziu ocupă această funcție de mai mulți ani. Conform declarației de avere, aceasta deține un teren intravilan și unul agricol în Iași, precum și două apartamente și o casă în județ. Soțul arhitectului-șef al CJ Iași lucrează la Opera Națională Română Iași. Acesta a avut un venit pe anul 2019 de 54.485 lei (4.540 lei lunar).
Un alt șef din CJ Iași este și Elena Arvinte, directorul Direcției Economice. Anul precedent, aceasta a ridicat un venit de 117.237 lei. Elena Arvinte a avut un salariu de 9.769 lei (2.035 euro) lunar. La această sumă se mai adugă un venit de 37.660 lei încasat de la Consiliul de Administrație de la Apa Vital SA. Practic, aceasta a mai ridicat alți 600 de euro lunar și de la compania de apă a județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024