Prima pagină » Titlurile zilei » Ei sunt cel mai bine plătiți medici de familie din Iași! Într-o singură lună, au încasat aproape 20 de mii de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate – FOTO

Ei sunt cel mai bine plătiți medici de familie din Iași! Într-o singură lună, au încasat aproape 20 de mii de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate – FOTO

20 mart. 2024, 02:00, 25 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Dr. Camelia Răcilă, dr. Mihai Meluzin Iordache, dr. Alina Liliana Grecu, dr. Liliana Daneliuc și dr. Vasile-Silviu Blascu se numără printre medicii care încasează lunar mii de euro de la Casa de Asigurări de Sănătate Iași. Aceștia decontează bani frumoși pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite

În luna ianuarie 2024, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași a realizat deconturi pentru 388 de medici de familie, aceștia încasând, per total, 16.920.383,48 lei. În rândul medicilor de familie din Iași sunt unii care încasează lunar aproape 20 de mii de euro de la CAS.

Dr. Mihai Meluzin Iordache: „Am cabinet într-o zonă cu densitate foarte mare”

CAS Iasi

În luna ianuarie 2024, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași a realizat deconturi pentru 388 de medici de familie

În topul medicilor de familie care au încasat o sumă foarte mare de bani de la Casa de Asigurări de Sănătate Iași se situează Cabinetul Medical Individual (CMI) deținut de dr. Camelia Răcilă. Aceasta activează în Pașcani, județul Iași. Pentru luna ianuarie, dr. Camelia Răcilă a decontat 89.422,92 lei de la CAS Iași. Medicul nu a răspuns la telefon atunci când a fost contactat de reporterii BZI. Aceștia au reușit să discute cu asistenta ei, care a închis imediat ce a auzit că este vorba despre suma încasată de medic pentru luna ianuarie.

„Doamna doctor este într-o consultație, nu poate vorbi acum”, a precizat asistenta medicului Camelia Răcilă.

Trebuie precizat că, pentru luna decembrie 2023, dr. Camelia Răcilă a decontat o sumă mult mai mică de la CAS: 32.659,92 lei.

În topul celor mai însemnate deconturi de la CAS se situează și CMI dr. Mihai Meluzin Iordache, care a încasat, pentru luna ianuarie, suma de 93.102,36 lei. Medicul activează în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea.

„Suma asta nu mi se datorează, neapărat, mie, am cabinet într-o zonă cu densitate foarte mare, având mai mulți pacienți, automat, și numărul de consultații e mai mare, și veniturile”, a declarat dr. Mihai Meluzin Iordache.

Aceștia sunt unii dintre cei mai bine plătiți medici de familie din Iași

un medic care scrie o reteta

Aceștia decontează bani frumoși pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite

În luna ianuarie 2024, venituri frumoase a obținut și dr. Liliana Daneliuc, care deține un cabinet medical în cartierul Alexandru cel Bun. Aceasta a decontat suma de 72.600,52 lei de la CAS Iași. Venituri destul de frumoase a obținut și dr. Alina Liliana Grecu, medic de familie în municipiul Iași, Nicolina. Aceasta a încasat, în luna ianuarie 2024, venituri de 71.527,32 lei de la CAS. În topul medicilor de familie care au încasat sume foarte mari pentru luna ianuarie de la CAS se numără și dr. Vasile-Silviu Blascu, care a decontat suma de 102.322,48 lei.

Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Trebuie specificat că medicul de familie nu primește plată per capita pentru pacienții neasigurați. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă, medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, consumabilele și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului.

Comentarii
  • Astia sunt oameni de afaceri, nu medici. Iar la ei vin clienti, nu pacienti.

  • Bine punctat, Plm… Astia doctori cu arginti = argintari = kokalari…

  • Adevarat.Un medic onest nu are timp pentru atitia pacienti zilnic .A se vedea si afluxul din alte specialitati care merg la private.

  • HOȚI in halate albe! Impoatori, hulpavi , neempatici, avizi dupa venituri nemuncite! Mulg statul de ultima picatura de energie, auzi 20 mii E pt consultatii doar ,; gura mare , stetoscop pe burtica si hai urmatorul”! Medicii de familie sant cei mai mari șarlatani din tot sistemul medical! Macar cei din spitale se ocupa efectiv de bonlavi pe cand astia doar ,, consulta”! RUȘINE

  • Așa se jefuiește legal banul public

  • Cea mai tare afacere. Nu fac nimic concret. Indiferent de problema pacientului sună la salvare pentru a se descotorosi de om. Este un bussines prin care se sifonează cei mai mulți bani in mod ,,legal”.

  • Normal ca rad astia care incaseaza 20 de mii de iepuroi pe luna si mai rad si de noi, oamenii normali.

  • PARCA EI FACEAU GREVA MAI ACUM 3 LUNI…..BRAVOS NATIUNE,ASTIA NUMAI MEDICI NU IS.VERIFICATI IN POLICLINICA TARGU FRUMOS,LA 8 MEDICII IS PREZENTI,LA 12 NICI URMA DE EI…..INCASEAZA SUTE DE MILIOANE PE LUNA SI NU SINT IN STARE SA AIBE O TOALETA CURATA.TOALETA LE REFLECTA CARACTERUL SI PERSONALITATEA,PROFESIONALISMUL.NISTE SPAGARI ORDINARI

  • De ce li se permite unora sa aiba liste cu mii de pacienți?
    De ce nu se limiteaza la un nr decent lista fiecaruia?
    Chiar au timp sa se ocupe de toti intr o maniera profesionista?
    Sau doar, dau trimiteri catre medicii specialisti din privat sau de la stat, vând concedii medicale, adeverințe pt absentele elevilor de la școală,samd
    Sa se limiteze nr de inscrisi la 1000/medic si sa creasca nr medicilor de familie.Se lucreaza si cu pensionari de 71de ani in sistem.Este normal?

  • Castiga in mod legal, da? Dar un functionar din primarie, care taie frunza la caini, care abia face un material de 3 pagini intr-o luna si il face prost, dupa care urmeaza procese in tribunal de 2-3 ani, cand se indreapta eroarea facuta de neicusor, pe banii si noptile tale, fara ca asta sa suporte vre-o consecinta? Dar un procuror, care face un rechizitoriu de doi lei si te taraie pe la procuratura luni de zile si te intimideaza si te taraste in judecata si dupa 2 ani tribunalul ii spune ca rechizitoriul este prost si o ia de la capat? Dar un judecator care pronunta aiurea o sentinta, pe care te chinui s-o anulezi sau s-o intorci, inca vre-o 2-3 ani, pe banii tai si pe necazul tau si al familiei?

  • E vorba de valoarea retetelor vulturilor! Daca sunt bolnavi cronici in evidentele acelor medici de familie automat si medicamentele prescrise sunt scumpe. Stiti cati bani cheltuie lunar pe medicamente pensionarii cu probleme cardiace, neurologice, renale, osteoporotice, diabet, s.a.? pentru că presupun un disconfort substanțial, nu dispar și nici nu se vindecă vreodată, bolile cronice trebuie să fie atent monitorizate atât de pacient, cât și de medic. În lipsa unui tratament adecvat, astfel de afecțiuni ajung să pună viața pacientului în pericol (infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral). Despre unele dintre aceste patologii se știe că necesită tratamente îndelungate și o monitorizare medicală adecvată (diabet, artrită).

  • labe de oameni care vand medicamente

  • Ca sa ajungi medic de familie in Iasi trebuie sa astepti sa moara un medic care practica deja/sau sa se pensioneze unul. Oricum, se platesc mii de euro pentru un post la oras. Este o casta inchisa, ca la notari. Daca ar fi mai multi medici in Iasi poate ar merge lucrurile mai bine. Medicii de familie ar trebui sa nu fie doar scriptologi, ci ar trebui sa efectueze chiar si ecografii. Oricum la rezidentiat cei mai slab pregatiti si cu notele cele mai mici opteaza pentru medicina de familie.

  • macar nu i mai votati pe medici cand intra si in politica.
    vor fura si mai mult

  • Cele care muncesc cu adevărat sunt asistentele medicale. Ele interacționează cu pacienții, dau rețetele etc.
    Pe medicii de familie nu i-am văzut de ani de zile…
    Întrebați oamenii de la sate de câte ori pe lună ajunge medicul acolo. Tot asistenta, săraca, rupe glodul…

  • Tema asta a mai fost „o stire BOMBA” la acest ziar… nu este o stire ci un atac prostesc si nedocumentat… sumele de bani decontate de CAS sunt pe cabinet si nu pe medic… acel medic are de platit salarii, materiale consumabile, chirii, energie, caldura si o serie intreaga de dotari impuse… ii raman si lui niste bani pentru munca depusa… CAS este in urma cu aceste plati si pentru ca legea proasta si stramba care reglementeaza medicina de familie a fost facuta tot de ologi intelectual si necunoscatori ai problemelor si pentru ca GUVERNUL face altceva cu banii platiti de fiecare din salarii si pensii… banii CAS nu se duc intr-un fond anume, dedicat sanatii publice, ci intr-o gaura fara de fund, de unde fiecare guvernant ia cat ii trebuie pentru alte scopuri decat pentru sanatate… indiferent de profesie, exista si corectitudine, profesionalism, dedicare dar si devieri de la aceste conduite.

  • Pentru Vasi Vasile, 2.36:…. ii ramane si lui niste bani…Hai sa le plangem de mila medicilor! Dotarile impuse sunt decontate, multi nici nu platesc asistenta, tocmai, pentru a face economie. Sau angajeaza asistente, pensionare, cu juma de norma.

  • „ii ramane si lui niste bani” … de fapt ii RAMAN si lui niste bani… si cu asta v-ati definit… dotarile impuse nu le deconteaza nimeni… in ceea ce priveste neplata personalului asta este inca o aberatie… Dvs. munciti pe gratis?! … sa fiti sanatos si sa nu aveti nevoie de medici… va puteti trata singur citind de pe internet… intelectul va permite…

  • GabiDumitrescu

    Majoritatea habar n-aveti ce vorbiti!!! Nu sint medic, dar ma dezgusta mizeria asta. Vai, cistiga 20.000 EUR, noi „cei normali” ce facem, huooo, sa le dea mai putin, sa ajunga la toata lumea! Am prieteni programatori care fac lejer 10-15.000 EUR CURATI. Net. Dupa ce platesc toate mizeriile de taxe si cheltuielile aferente functionarii. Sa ii impozitam mai tare, mama lor, asa e? Cum de fac atitia bani, ca doar bat in niste taste acolo, si-o maimuta poate sa faca asa ceva! Mai bine ati lua si v-ati indigna de cum se scurg cu adevarat banii publici aiurea la taietori de frunza la patrupede – primari si consilieri jmenari, parlamentari, cultele religioase, si altele. E suficient sa va uitati la investigatiile Recorder ca sa vedeti unde e cu adevarat problema. Articolul de fata e o mare fumigena…

  • Cu siguranta unii muncesc ,o parte taie frunze ca-n fiecare profesie. Iar prostimea judeca,de ce sa fie mai bine decit noi ?! Cit despre posturi asa e,se vind….nu doar cabinete.

  • Vasile Cepuloi

    Medicii de familie sant cei mai mari șarlatani din tot sistemul medical!

  • Fostul meu medic de familia e cred al 6 lea din Iasi,după vreo 5 ani a început sa devină plictisita are 60+ de ani ,m am transferat la dr.Vasile -Silviu Blascu și dacă am probleme cu copilul la 12 noaptea il pot suna…vedem in viitor ce va fi

  • Fostul meu medic de familia e cred al 6 lea din Iasi,după vreo 5 ani a început sa devină plictisita are 60+ de ani ,m am transferat la dr.Vasile -Silviu Blascu și dacă am probleme cu copilul la 12 noaptea il pot suna…vedem in viitor ce va fi

  • Aceeasi situatie este in toate judetele. Incepand cu Iunie 2023, cand guvernul a crescut bugetul alocat pentru toti medicii din pre-spital, medicii de familie si-au tras aproape 90% din suma lasand
    o cresere de cca 10% pentru medicii specialisti din ambulator. Pe atunci sefa Colegiului Medicilor Romania era medic de familie, actual doamna este sefa CNAS. Asa a obtinut dublarea valorii punctului per consultatie – de la 4lei la 8 lei si per capita de la 8 la 11 lei. S-a ajuns ca actual medicii de familie sa fie platiti la nivel de Franta, cu servicii de Romania. Insa ca si adminsitratori ai SRL-ului cabinetului, ei isi dau salarii minime pe economie ca sa nu plateasca taxe corespunzatoare si sa para ca abia daca scot niste banuti din cabinet. In realitate, MF traiesc exceptional din profiturile cabinetelor – mii de euro pe luna cu 6 ore de program , 5 zile pe saptamana.
    Legat de dotari, poate sunt cativa exceptionali care si-au luat un ecograf sau EKG dar majoritatea nu depasesc nivelul stetoscop – tensiometru. Chestia cu cheltuielile mari pe cabinet e praf in ochi pentru prostime.
    Investigati situatia la nivel national – veniturile medicilor de familie sunt publice pe site-urile CNAS.
    Chiar as astepta un articol mai pe larg. Va ajut cu linkuri catre locul unde puteti gasi deconturile.

    http://cas.cnas.ro/casbv/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://www.casan.ro/casot/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://www.casan.ro/casdj/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://www.casan.ro/casamures/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://www.casan.ro/casdj/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://cas.cnas.ro/cjastm/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html
    http://www.casan.ro/casbz/page/deconturi-lunare-cabinete-mf.html

  • au iesit in strada pt mariri de salarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024